08 martie 2020

Sursa: tvzvezda.ru

 Șeful Centrului Principal de Cercetare a Situației Cosmice din cadrul Trupelor Cosmice din organica Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, Seghei Suchkov, a declarat, pe 07.03.2020, că, în Crimeea, au loc lucrări de construire a unui obiectiv pentru controlul spațiului cosmic.

 

Potrivit precizărilor sale, obiective noi sunt construite, de asemenea, pe teritoriile Extremului Orient și Ținutului Altai.

 

Suchkov a spus că, în prezent, sistemele de control ale spațiului cosmic operează din diferite regiuni ale Federației Ruse. Unul dintre acestea, complexul opto-electronic Okno, se află în Munții Pamir.

 

În cadrul unui interviu acordat postului de radio Ecoul Moscovei, Suchkov a menționat că, în anul 2019, aproximativ 700 de obiecte cosmice au fost escortate, iar aproape 300 au fost urmărite în timpul lansării. În această perioadă, Trupele Cosmice ale Federației Ruse au înregistrat 19 avertismente privind o potențială apropiere periculoasă a aparatelor cosmice lansate.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În Crimeea au loc lucrări de restaurare a Centrului de comunicații spațiale de lângă Simferopol.

În localitatea Shkolnoe (Raionul Simferopol) se află unul dintre cele mai importante centre de comunicații cu aparatele cosmice din perioada sovietică,  constituit în anul 1957, respectiv NIP-10 (Punctul de măsurare terestru numărul 10, Simferopol-28, UM 14109, Kucher), care a lucrat în subordinea Direcției Principale Mijloace Cosmice din cadrul Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN).

Baza NIP-10 este reprezentată de radiotelescopul metric 32, THA-400, introdus în exploatare în anul 1962. De asemenea, la Shkolnoe se afla școala tinerilor specialiști a Direcției Principale Mijloace Cosmice și un batalion pentru deservirea pistei de aterizare de rezervă pentru aparatul cosmic Buian. După trecerea acestor unități militare în compunerea Forțelor Armate ale Ucrainei, în anul 1998, acestea au fost desființate. NIP-10 a fost predat sub controlul Agenției Naționale Cosmice a Ucrainei (NKAU), după care în 2002 a fost lichidat și devastat, cu toate că antena TNA-400 a supraviețuit până în prezent.

 

 

Federația Rusă va înființa un complex de supraveghere spațială în Crimeea

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE