Surse: ria.ru,

 Serviciul de presă al concernului de apărare aerocosmică Almaz-Antey din Federația Rusă a anunțat, pe 31.01.2020, că, la expoziția DEFEXPO INDIA-2020, va prezenta modele de mijloace de luptă din compunerea noului complex de rachete antiaeriene Viking.

 

Expoziția internațională pentru armamente terestre și navale DEFEXPO INDIA-2020 se va desfășura, în perioada 05-08 februarie, în localitatea Lucknow din statul indian Uttar Pradesh.

 

“În timpul expoziției DEFEXPO INDIA-2020, concernul va prezenta, pentru prima dată în India, modele de mijloace de luptă pentru complexul de rachete antiaeriene Viking, inclusiv racheta antiaeriană dirijată 9M317ME”, se arată în comunicatul de presă.

 

În afară de aceasta, sub formă de machete, materiale video, broșuri și afișe vor fi prezentate sisteme și complexe de rachete antiaeriene cu bazare terestră și navală, inclusiv S-400 Triumf, S-300VM Antey-2500, Tor-M2E, Tor-M2K, Tor-M2KM, Rif-M, Shtil-1, precum și complexul de rachete și artilerie antiaeriană Tunguska-M1. Concernul va prezenta, de asemenea, rachete din compunerea sistemelor de rachete integrate Club-S și Club-N, precum și stații de radiolocație pentru controlul spațiului aerian.

 

“O atenție deosebită la forum va fi acordată prezentării către potențialii clienți a informațiilor și materialelor privind repararea tehnicii cu schimbarea elementelor de bază, precum și modernizarea mijloacelor complexelor Asa-AKM și Tunguska”, au precizat reprezentanții Serviciului de presă.

 

Delegația concernului va fi condusă de adjunctul directorului general al companiei, Viaceslav Dzirkali. Potrivit declarațiilor sale, reprezentanții concernului intenționează să desfășoare la DEFEXPO INDIA-2020 întâlniri și convorbiri cu reprezentanți ai unor structuri de stat și de afaceri din India, precum și din alte state participante la expoziție.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexul de rachete antiaeriene cu rază medie de acțiune Viking este versiunea pentru export a complexului Buk-M3.

Acesta reprezintă o dezvoltare a celebrei game de sisteme de apărare antiaeriană din seria Kub-Buk. Comparativ cu Buk-M2E, raza de acțiune la Viking a crescut de 1,5 ori, până la 65 de kilometri. Tot de 1,5 ori a crescut și numărul de ținte lovite simultan, adică până la șase cu fiecare instalație de lansare autopropulsată, iar numărul de rachete antiaeriene dirijate gata de lansare în pozițiile de foc a cerscut de la opt la 18.

Complexul de rachete antiaeriene Buk-M3 și versiunea pentru export a acestuia Viking au demonstrat un nivel ridicat de eficiență în luptă în timpul exploatării și al exercițiilor. Complexul Viking are capacitatea de a distruge cu o probabilitate foarte mare nu numai aviația, ci și rachetele tactice, balistice și de croazieră, precum și țintele navale și terestre.

01 februarie 2020
Federația Rusă va prezenta în India noul complex de apărare antiaeriană de tip Viking

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE