20 iulie 2020

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru, ria.ru

Pe 20 iulie, în Federația Rusă, a fost organizată Ziua unică de începere a construcției de nave de suprafață și submarine. Cu această ocazie, în trei Șantiere Navale, au fost organizate, simultan, ceremonii de începere a construirii pentru două fregate modernizate din cadrul Proiectului 22350, două submarine nucleare Proiect 885M, clasa Yasen-M, și două nave universale de desant (portelicoptere) Proiect 23900.

 

Cu toate că Federația Rusă este în prezent a doua putere militară navală, după SUA, reprezentanții ruși nu se mulțumesc cu acest statut, care este amenințat și de ascensiunea Chinei în acest domeniu, și încearcă să recupereze decalajele existente în construcția și exploatarea navelor de suprafață și submarinelor. Deși a stabilit obiective ambițioase, în ultimul timp, Federația Rusă nu a reușit să întrebuințeze toate capabilitățile de construcții navale moștenite de la fosta URSS, în principal, din cauza lipsei resurselor financiare.

 

Citește mai mult: https://www.defenseromania.ro/rusia-vizeaza-restabilirea-statutului-de-mare-putere-navala-putin-a-participat-la-inceperea-construirii-primelor-portelicoptere_604358.html

 

Federația Rusă vizează restabilirea statutului de mare putere navală

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE