Feliator spiralizator

Espiralizador-de-verduras

Cel mai bun spiralizator este un aparat indispensabil în bucătăria tuturor celor care apreciază salatele și preparatele vegetariene sau pur și simplu oricine decide să înceapă un plan de alimentație mai sănătos.

Tocătorul în spirală este o invenție japoneză concepută pentru a genera fâșii subțiri de legume printr-un proces asemănător funcționării unui ascuțitor de creioane, în care nu trebuie decât să așezați leguma, iar o lamă ascuțită o va tăia în timp ce o rotiți, formând tăieturi subțiri și lungi care vă vor face preparatele mai atractive.

Cele mai clasice au o structură care ține leguma orizontal de capete și un inel metalic care alunecă în jurul acesteia, însă mecanismul împiedică tăierea centrului alimentelor, lăsând ceva resturi, mai ales în cazul legumelor mai subțiri, în ciuda acestui fapt, este un dispozitiv care de-a lungul timpului a fost implementat pentru a-și face treaba.

La scurt timp după aceea, designul a evoluat, lăsând loc spiralizatoarelor verticale, acestea fiind cea mai bună opțiune, deoarece, deoarece leguma este ținută în partea de sus și de jos, există mai puțin risc de cădere, iar presiunea lamei este mai fermă și coboară natural pe bucată, iar cel mai bun lucru este că, pe lângă faptul că este mai rapidă, nu se pierde niciun aliment, chiar și în cazul celor mai mici legume.

La fel ca și mandolina de bucătărie , care toacă, feliază și prelucrează ușor legumele, spiralizatorul reprezintă o altă opțiune, dar acum cu diferite stiluri de tăieturi, cu ajutorul căreia veți putea înlocui pastele tradiționale cu tăiței din legume și veți putea face mâncăruri amuzante pentru copiii dumneavoastră.

De asemenea, știind tot ceea ce puteți face cu această unealtă, cel mai probabil îi veți da o utilizare continuă, așa că veți avea nevoie de o piesă de calitate cu care să puteți lucra rapid și eficient, iar pentru a afla care dintre ele îndeplinește aceste caracteristici, am analizat mai multe opțiuni pentru a vă sugera cele mai bune șase.

Cele mai bune spiralizatoare

Care este cel mai bun spiralizator?

Cele pe care le veți vedea mai jos sunt piesele deosebite pe care bucătarii profesioniști și bucătarii casnici le iubesc cel mai mult; sunt echipamente rezistente care pot rezista la o utilizare frecventă și au un preț foarte bun, motiv pentru care următoarele sunt cele mai bune tăietori de bandă pe care le puteți cumpăra acum.

Iată dintre cele mai bune spiralizatoare de legume:

1. Moulinex Fresh Express Plus

41e3pugCoqL

Vezi pretul Emag

Este un spiralizator electric cu o putere de 150 W și funcții multiple; cu el puteți crea tăieturi subțiri, groase sau ondulate și puteți prelucra alimente precum brânza, nucile sau legumele cu ajutorul răzătoarei.

Echipamentul este ușor de asamblat, utilizat și dezasamblat, are un design compact și modern, de culoare roșie cu finisaj din oțel.

Este un aparat super versatil, alcătuit din mai multe părți pentru diferite utilizări, care va face mai ușoară una dintre cele mai puțin plăcute sarcini din bucătărie.

Dispozitivul este rapid, curat și inovator și cel mai bun lucru este că nu riscați să vă tăiați; de asemenea, are o funcționare impecabilă a unei activități care până de curând se făcea doar manual.

2. ProCuisine 5-blade Vegetable Cutter

41Nmo0d0XVL

Vezi pretul Emag

Acesta este un set de bucătărie complet, format dintr-un tăietor în spirală, cinci lame și o carte digitală cu peste 100 de rețete în limba spaniolă pentru a profita la maximum de echipament.

Veți mărunți, tăia, felia și răzui fără efort aproape orice fel de alimente. Lamele sale sunt fabricate din oțel inoxidabil, iar corpul său este fabricat din plastic rezistent.

Dacă sunteți vegan sau vegetarian, acest echipament nu trebuie să vă lipsească din bucătărie, cu el veți pregăti cu ușurință cele mai sănătoase și proaspete mâncăruri pentru sănătatea dumneavoastră.

Este un produs durabil, iar fabrica oferă o garanție pe viață împotriva ruperii, defectelor sau a oricărei neconformități din partea clientului.

3. Tăietor de legume Lurch

41sGpcvke2L

Vezi pretul Emag

Lama ascuțită din oțel inoxidabil vă va oferi precizia pe care o doriți pentru a realiza cele mai exacte tăieturi de fructe și legume sub formă de tăiței lungi; iar modelul include, de asemenea, trei lame interschimbabile cu care puteți obține alte stiluri.

Este un aparat de mână, dar destul de ușor de utilizat datorită pârghiilor sale rotative netede și a bazei antiderapante pentru o stabilitate optimă.

Piesa este de culoare crem cu verde, are un design robust și o calitate remarcabilă și totuși este una dintre cele mai ieftine pe care le veți găsi pe piață.

4. Freză spiralată Gefu

31V6vjWD9tL

Vezi pretul Emag

Structura este diferită de cea a frezelor spiralate clasice cunoscute anterior. Spre deosebire de celelalte, acesta este un cilindru în care se introduc legumele și, atunci când se rotește, încep să se formeze bucățile alungite.

Are o lamă japoneză specială și un rezervor pentru deșeuri care vă va permite să lucrați în mod ordonat.

Structura sa este o combinație de oțel inoxidabil și material sintetic pe care îl puteți spăla în mașina de spălat vase fără niciun risc.

Este unul dintre cele mai compacte, economice și ușor de utilizat pe care le puteți cumpăra și vă va plăcea cât de diferit este.

5. SureSlice Spiralizer

511QXsYXoRL

Vezi pretul Emag

Feliator de legume 3 în 1, cu lame ascuțite de tăiere, decojitor ceramic și perie de curățare, achiziția include și un e-book cu cele mai creative rețete și un manual de utilizare detaliat.

Este atât de practic încât te vei simți ca un expert în bucătărie, pregătind acele mâncăruri vegetariene ideale pentru slăbit sau pentru a începe planuri de alimentație cu mai multe fructe și legume.

Este un aparat de cea mai înaltă calitate, iar investiția este garantată pe viață.

6. Spiralizator de legume Twinzee

41YzljUld6L

Vezi pretul Emag

Cu acest aparat veți da legumelor o prezentare mai atractivă sau le veți transforma rapid în pastă.

Designul mașinii este diferit, are lame din oțel inoxidabil de calitate superioară și un corp turnat din plastic ABS.

În ciuda dimensiunilor sale, se simte ușor și, datorită structurii sale ergonomice, se potrivește perfect în mână.

La rândul său, fabrica a petrecut timp, atenție și teste pentru a fabrica și a asigura utilizatorilor un produs durabil care va deveni un aparat indispensabil pentru oricine iubește legumele.

Ce este un spiralizator?

Un spiralizator este o ustensilă de bucătărie care permite tăierea atractivă a fructelor și legumelor. Acestea funcționează într-un mod similar cu un feliator spiralat supradimensionat. Feliatoarele spiralate sunt bijuteria din bucătăria unui vegetarian.Espiralizador-de-verduras

Cea mai cunoscută formă este cea de spaghete, iar dovleacul și morcovul sunt legumele preferate pentru a fi folosite cu această ustensilă foarte la modă.

Cele mai multe sunt prevăzute cu o varietate de lame detașabile care creează o varietate de tăieturi, cum ar fi tăiței groși sau subțiri și panglici largi.

Scopul spiralizatorului este de a tăia orice aliment crud și tare în tăiței cu ajutorul unor lame speciale.

Modelele mai mici sunt destinate în special legumelor tari și conțin doar o singură pereche de lame, în timp ce cele mai mari au până la patru modele.

Cine ar trebui să cumpere un spiralizator?

Oricine dorește să includă mai multe legume în dieta sa sau care, dintr-un motiv sau altul, dorește să lase deoparte tăițeii din cereale ar trebui să investească într-un spiralizator.

Dacă sunteți la început cu aceste schimbări alimentare, nu trebuie să cumpărați o manivelă, ci doar una de mână. De asemenea, aceste modele ocupă foarte puțin spațiu și necesită mai puțină curățare. Doar că este nevoie de un pic mai mult efort pentru a funcționa.

De ce ar trebui să cumpăr un spiralizator?

Cunoscut și sub numele de feliator în spirală, este o ustensilă care, deși se află pe piață de puțin timp, a prins la gospodinele moderne. Dacă nu aveți deja unul, iată câteva motive pentru care nu ar trebui să vă lipsească unul în bucătărie:

-Se pot folosi pentru a face o varietate de feluri de mâncare, cum ar fi tăiței de legume, panglici de salată de legume, cartofi prăjiți și mere pentru plăcinte.

-Puteți crește cantitatea de legume din farfurie înlocuind pastele cu tăiței de legume, ceea ce vă va ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea prin încorporarea mai multor vitamine și reducerea caloriilor.

-Vă va permite să vă lăudați în prezentarea meselor, făcându-le mai aspectuoase și mai originale

-Modul amuzant de prezentare a legumelor îi invită pe cei mai tineri membri ai gospodăriei să mănânce mai multe legume și fructe.

Tipuri de mașini de feliat

Acestea pot fi clasificate ca fiind manuale, cu arbore cotit, electrice, casnice și industriale.

Mașini de feliat cu manivelă

-În general, au o bază care se fixează pe blatul de lucru cu ventuze

-Tind să producă rezultate mai bune și mai consistente

-Procesul este mult mai rapid

-Nu este nevoie să tăiați legumele în bucăți

-Nu este nevoie să tăiați legumele în bucăți mici

-Nu este nevoie să tăiați legumele în bucăți mici

-Nu este nevoie să tăiați legumele în bucăți mici

-Nu este nevoie să tăiați legumele în bucăți mici

Nu este necesar să tăiați legumele în bucăți mici pentru a crea spiralele

-Inconvenientul este că ocupă mai mult spațiu decât cele manuale, iar prețul este mai mare

-În majoritatea cazurilor, dispozitivul de fixare a alimentelor va consta dintr-un braț de plastic, a cărui parte cu lamă va avea vârfuri pentru a ține alimentele pe loc, iar partea opusă va avea o manivelă

Mașini de feliat manuale în spirală

-În general, acestea au formă de clepsidră și sunt mult mai mici și mai compacte decât cele cu manivelă.

-Operațiunea este foarte asemănătoare cu cea a unui caroiaj uriaș. Doar puneți bucata de fructe sau legume deasupra și începeți să întoarceți. Spirala va începe să iasă la celălalt capăt ca prin minune.

- Partea mai puțin bună este că acestea necesită mai multă dexteritate și o strângere mai puternică.

-Ele sunt mai instabile decât omologul lor cu manivelă.

-Varietatea formelor este limitată, deoarece, de obicei, sunt livrate cu una sau două lame.

- Piesele trebuie să fie tăiate în bucăți mici, ceea ce face ca procesul să fie mai dificil și mai greoi. În plus, tăițeii sunt mai scurți și, prin urmare, nu sunt la fel de atractivi.

-Cărțile nu sunt suficient de mari pentru sfeclă sau rădăcină de țelină.

- Funcționează cel mai bine pentru grupuri mici, deoarece nu este potrivit pentru a face cantități mari.

- Deoarece conține multe piese mici, este dificil de curățat.

Mașini de tăiat electrice

Pe de altă parte, mașinile de tăiat electrice au diferite tipuri de lame pentru a face un număr mai mare de tăieturi cu un singur dispozitiv. Acestea necesită mai puțin efort din partea dumneavoastră, deoarece sunt electrice, iar la simpla apăsare a unui buton, dispozitivul va face totul. Rețineți că, dacă trebuie să folosiți dispozitivul de tăiere zilnic, ar trebui să luați în considerare dispozitivele de tăiere electrice, deoarece capacitatea unui dispozitiv de tăiere manuală nu este la fel de mare.

Industrial

Mașinile industriale de tăiat legume în spirală sunt utilizate în hoteluri și restaurante. Acestea sunt echipamente mari, de obicei fabricate în întregime din oțel inoxidabil pentru a asigura o durată de viață mai lungă a aparatului.

Lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați un spiralizator

Dimensiuni

Dacă nu aveți spațiu nelimitat în bucătărie, dimensiunea aparatului este o problemă.

Spiralizatoarele manuale încap de obicei într-un sertar, dar spiralizatoarele manuale cu manivelă ocupă aproximativ 12 'x6 'x10'

Lame

Lamele diferite permit obținerea unei varietăți de forme și grosimi, de la tăiței la panglici.

Modelele portabile tind să aibă doar lame pentru panglici subțiri, în timp ce modelele de blat oferă până la cinci opțiuni diferite.

Cele preferate de utilizatori sunt:

Lama pentru tăiței: va tăia alimentele din interiorul spiralizatorului la grosimea unor spaghete de dimensiuni normale.

Lamă de tăiere spiralată: este un accesoriu excelent pentru a face frigărui ondulate și va tăia alimentele la aproximativ grosimea tăițeilor bucatini.

Lamă de tăiat panglici: taie alimentele sub forma unei panglici spiralate delicate. Dacă intenționați să folosiți legume într-o salată, acest accesoriu funcționează foarte bine.

Lamele de la mașinile de feliat legume sunt fabricate din două materiale: oțel inoxidabil sau ceramică. Ambele sunt de foarte bună calitate. Diferența este că în cazul celor din ceramică trebuie să aveți mai multă grijă pentru a evita deteriorarea lamelor.

Depozitare

Este posibil ca unele modele de spirale să nu aibă spațiu de depozitare pentru lame, așa că, pentru comoditate, se recomandă ca modelul pe care îl alegeți să aibă acest spațiu încorporat pentru a evita pierderea sau maltratarea.

Material de construcție

Alegeți un model fabricat din materiale durabile, cum ar fi plasticul ABS, oțelul sau aluminiul, deoarece acestea vor avea o durată de viață mai lungă decât plasticul obișnuit.

Accesorii

Cu cât mai multe accesorii are un aparat, cu atât mai bine. Prin accesorii mă refer la lame suplimentare sau de rezervă, grile, printre altele.

Preț

Spiralizatoarele sunt aparate de bucătărie relativ ieftine. Diferența constă în principal în model; spiralele manuale sunt mai ieftine decât spiralele cu manivelă.

În medie, o mașină de tăiat spirale manuală poate costa în jur de 9,99 EUR, iar o mașină de tăiat spirale de blat între 20 și 39 EUR pentru cele mai sofisticate.

Înainte de a achiziționa această ustensilă de bucătărie, vă recomandăm să nu vă lăsați dus de val de preț. Verificați mai întâi lamele, ai căror dinți sau lame trebuie să fie suficient de ascuțiți pentru a face o tăietură suficient de curată și de lungă în alimentele pe care le-ați ales.

Beneficiile utilizării unui spiralizator

-Dieta sănătoasă și plăcută

Toți cei care își urmăresc silueta, nivelul de zahăr din sânge, se țin departe de carbohidrați sau țin o dietă fără gluten, ar trebui să cumpere un spiralizator.

-Rapid și eficient

Acest gadget de bucătărie face ca prepararea legumelor să fie rapidă, sigură, distractivă și eficientă. În cel mai scurt timp veți avea un bol plin de verdețuri, fructe sau legume la alegere.

Gătitul legumelor rădăcinoase în spirală vă va economisi mult timp și va adăuga vitamine la mâncărurile dumneavoastră, precum și culoare și aromă.

-Varietăți și versatilitate

Varietatea de feluri de mâncare pe care le puteți prepara cu o mașină de tăiat legume în spirală este uimitoare. Aceasta este o ocazie extraordinară de a introduce alimente sănătoase și proaspete în palatul celor mici.

Ce alimente pot fi spiralate?

Printre fructe se numără merele, pepenele galben, bananele și perele.

Legumele care se spiralează cel mai bine sunt legumele tari, cum ar fi broccoli, dovleacul, sfecla, sfecla roșie, napul, castravetele, cartoful, cartoful dulce, ridichea, ardeii și varza.

Cum funcționează?

Funcționează ca un ascuțitor de creioane uriaș, în care apeși fructul și îl rotești cu mâna sau cu o manivelă.

- Trebuie să alegeți alimente cu pulpă fermă și solidă, cu o lungime de cel puțin 5 cm și un diametru de 1,5 cm.

-Evitați alimentele suculente, goale sau moi. Încercarea de a le spirala nu va face decât o mizerie.

-După ce ați ales alimentele pe care le veți folosi, tăiați capetele și împingeți-le în orificiu sau puneți-le în spiralizatorul de masă.

-Întoarceți cu mâna sau cu manivela și așteptați ca tăițeii să iasă pe partea cealaltă.

- Unele modele de spiralizatoare pot scuipa tăițeii într-un recipient de depozitare. Cu toate acestea, dacă ustensila dvs. nu are această caracteristică, este posibil să fie necesar să plasați un bol sau un recipient sub ea pentru a prinde sau a depozita alimentele tăiate

-Serviți, asezonați și savurați.

Curățarea și întreținerea

Există multe puncte pozitive pentru mașinile de feliat în spirală, dar există o plângere constantă în rândul utilizatorilor: sunt greu de curățat.

Un sfat care nu dă greș niciodată este să înmuiați lamele sau să le scufundați în apă cu săpun imediat după utilizare pentru a preveni lipirea lor în spațiile mici.

Un alt sfat este să folosiți o periuță de dinți depozitată special pentru bucătărie. Cu aceasta puteți curăța spații mici fără teama de a vă tăia degetele.

Asigurați-vă întotdeauna că spiralizatorul este în stare bună, fără semne de rupere. În acest caz, contactați producătorul.

Alegeți un model care permite dezasamblarea completă pentru spălarea sub robinet sau care poate fi spălat în mașina de spălat vase.

Rețineți că, atunci când intră în contact cu alimentele, trebuie să fie menținute cât mai igienic posibil.

Zoodles: ușor, sănătos și gustos

Regii spiralelor sunt zoodles. Nouăzeci la sută dintre cumpărătorii acestor ustensile o fac cu intenția de a face paste vegetariene.

Spre deosebire de pastele tradiționale, zoodles sunt opțiuni mult mai ușoare, deoarece înlocuiesc o cantitate mare de carbohidrați proveniți din făinuri rafinate cu legume pline de apă și fibre, precum și cu o varietate de nutrienți care fac din aceste paste false o alternativă mai sănătoasă.

Sunt, de asemenea, un preparat foarte ușor de realizat, deoarece, spre deosebire de pastele care necesită mult timp pentru a fi preparate, zoodles constă doar în tăierea cu o mașină de feliat în spirală și în gătirea (sau nu) a legumelor alese timp de câteva minute.

Astfel, sunt opțiuni sănătoase, ușoare, gustoase, foarte ușor de preparat acasă și reprezintă o bună alternativă pentru a adăuga legume în alimentație într-un mod diferit, depășind clasica salată.

Nutriționiștii ne asigură că ne va fi mai ușor să acoperim cele cinci porții de fructe și legume pe zi dacă ne facem un obicei din a mânca zodii.

E rândul tău să încerci și sigur vei mânca de mai multe ori aceste false spaghete cu legume, pline de nutrienți buni și cu foarte puține calorii.

Câteva sfaturi pentru a termina

-Încercați toate lamele pentru a vedea ce stil vă place cel mai mult

-Dacă folosiți legume roșii, portocalii sau mov, curățați imediat lamele, deoarece componentele lor naturale pot păta lamele.

-Dacă aveți de gând să folosiți legume înguste, cum ar fi morcovii, încercați să alegeți una cât mai mare.

-Deși nu este cea mai comună formă de spirală, încercați dovleacul. Veți fi surprinși!

-Puteți spirala dovlecei, morcovi, ceapă și ceapă roșie și le puteți depozita într-o pungă ziploc sau într-un bol refrigerat. În acest fel veți avea legume pregătite pentru mai multe preparate pe parcursul săptămânii.

-Înainte de a găti tăiței de legume, asigurați-vă că îi uscați mai întâi cu un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de umiditate.

- Verificați dacă fructul este centrat în miez, astfel încât spiralele să iasă întregi și nu în jumătăți de lună.

- Spălați fructele sau legumele înainte de a le transforma în spirale, deoarece acest lucru va fi mult mai ușor decât atunci când sunt sub formă de tăiței.

Întrebări frecvente

Este ușor de curățat?

Deoarece au multe colțuri și crăpături, pot fi dificil de curățat, în special manual, deoarece există riscul de tăiere. Verificați condițiile producătorului, cele mai multe dintre ele pot fi spălate în mașina de spălat vase.

Are nevoie aparatul meu de feliat de ventuze?

Dacă intenționați să cumpărați un model cu arbore cotit este bine ca acesta să aibă picioare de aspirație sau ventuze, astfel încât procesul să fie cât mai rapid și mai ușor, altfel veți avea mașina care se va deplasa dintr-o parte în alta și va deveni mai complicat decât este.

Ce să fac cu noul meu spiralizator?

Dacă ați încercat deja tăițeii și cartofii prăjiți nu vă dați bătut, există o mulțime de alte opțiuni pe care le puteți face cu acest gadget de bucătărie.

Încercați rețete noi, încercați alte ingrediente sau ustensila va fi pusă deoparte într-un colț.

Unele vin cu o broșură care să vă inspire, dar dacă nu, online puteți găsi o varietate de mâncăruri pentru a exersa și a vă bucura.