Ferastrau

De câteva ori am fost întrebat de ce mai folosesc fierăstraie și răspunsul meu este întotdeauna de ce să nu folosesc cel mai bun fierăstrău? Le consider atât de eficiente, confortabile, sigure și versatile, încât nu văd niciun motiv pentru care să nu am unul acasă.

Singura problemă pe care am avut-o este, tocmai, găsirea unui fierăstrău perfect căruia să nu-i lipsească nimic. Am avut multe de-a lungul anilor și unele dintre ele nu taie bine și se strâmbă tot timpul, altele au mânere incomode și nu au întinzătoare reglabile .

Pentru a se califica, un ferăstrău de fierăstrău nu trebuie doar să fie ascuțit și eficient la tăiere. Există multe caracteristici care intră în joc și pe care, dacă cel pe care doriți să îl cumpărați nu le are, ar trebui să căutați un alt model. Un aspect important este precizia de tăiere, care vine de la un sistem bun de tensionare a lamei, care nu sfârșește prin a fi izolată după 3 utilizări . Desigur, nu va fi la fel de precis ca pentru bijuterii, dar veți putea face tăieturi foarte precise.

În lista mea de comparație veți vedea cele 5 cele mai confortabile de utilizat, ușoare, precise, puternice și ascuțite. Iar mai jos veți putea verifica informațiile pe care le-am găsit foarte utile pentru a găsi aceste modele excelente.

Cel mai bun fierăstrău

Care este cel mai bun fierăstrău?

Atunci când alegeți un ferăstrău de fierăstrău există patru elemente principale de care trebuie să țineți cont, astfel încât produsul pe care îl luați acasă să fie cel care se potrivește nevoilor dumneavoastră. Primul este că fierăstrăul trebuie să aibă dimensiunea potrivită pentru sarcina pe care urmează să o îndeplinească; cu cât este mai mare obiectul care trebuie tăiat, cu atât mai mare trebuie să fie fierăstrăul.

De asemenea, ar trebui să aibă un mâner ergonomic care să vă permită să îl țineți în siguranță și fără riscul producerii unui accident și, evident, ar trebui să vină cu o husă sau un loc de depozitare, astfel încât echipamentul să dureze mai mult și să nu vă taie atunci când îl căutați printre unelte.

În mod similar, tensiunea pânzei de ferăstrău ar trebui să fie reglabilă, astfel încât să poată tăia obiectele mai eficient și să fie ușor de schimbat.

Iată care sunt cele mai bune lame de fierăstrău:

1. GRÜNTEK ferăstrău pentru lemn de marlin

41QikzoiM+L

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți interesat să faceți o achiziție care să îndeplinească toate așteptările pentru tăierea lemnului de marlin pentru meșteșugurile de pește și totemurile pe care doriți să le sculptați, dar trebuie să aveți la îndemână și un echipament care să poată fi folosit pentru tăierea lemnului de marlin, dar trebuie să aveți la îndemână și un echipament pentru a tăia ramurile mai groase ale plantelor și arbuștilor cu precizie și fără a răni copacul, vă recomandăm una dintre mărcile care a dat rezultate excelente în ceea ce privește tăierea cu ferăstrăul. Grüntek, un ferăstrău ușor, dar robust, cu o lamă dreaptă de 610 mm.

Această unealtă dințată nu numai că are o protecție pe partea cu lama, dar economisește și energie corporală pe termen lung, deoarece tăieturile pe care le oferă sunt eficiente atunci când se lucrează cu lemn proaspăt sau uscat. În cele din urmă, vă putem spune că are un mâner ergonomic care se potrivește confortabil în mâna atât a stângacilor, cât și a dreptacilor.

2. SILVERLINE SW30 ferăstrău cu arc de mare putere

41816NhQqRL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unei unelte universale care să vă ușureze orice, de la lucrări de remodelare la tăierea lemnului, la crearea de obiecte de artizanat pe lemn de pin sau la curățarea tufișurilor care amenință cablurile electrice din apropierea curții, aceasta este cea mai bună investiție pe care o puteți face, una dintre cele mai bune investiții pe care le puteți face este să vă bazați pe Silverline, care oferă un ferăstrău simplu, dar eficient, capabil să ofere două poziții de reglare a lamei de 300 mm atât pe orizontală, cât și pe verticală.

Ferăstrăul de fierăstrău a fost fabricat din aluminiu chiar și în partea dinspre arc, iar designul său de formă dreptunghiulară a fost lăcuit în negru. În cele din urmă, acesta include un tensionator în formă de șurub care permite ajustarea înainte de tăierea materialelor mai dure, dacă este necesar.

3. Bahco 325 Robust Hacksaw

317Cz8ySOSS

Vezi pretul Emag

Are un aspect robust și cântărește puțin peste 800 de grame, ceea ce se traduce printr-o aderență excelentă în timpul lucrului. Designul său ergonomic contribuie, de asemenea, la confortul său și facilitează tăierea aluminiului . Poate fi folosit chiar și cu ambele mâini, deoarece este prevăzut cu o protecție fixă din cauciuc în partea din față, care este făcută pentru o poziție plăcută a mâinii.

4. Ferăstrău laser 3375

31kfun8V5YS

Vezi pretul Emag

Poate atrage multă atenție datorită dimensiunilor sale mici și designului inovator. Mânerul este fabricat din aluminiu și are o greutate totală de 6 kg, ceea ce îl face mai ușor de manevrat, ceea ce ajută la o tăiere mai bună. Sunt disponibile zece unități de lame de rezervă, ceea ce este perfect atunci când este timpul să le înlocuiți.

5. Ferăstrău de fierăstrău Mannesmann M30150

41fdsndMk5L

Vezi pretul Emag

Este un model cu mâner închis care are un design modern, cu o mâner destul de solid și este ușor de manevrat. Este un produs fabricat din metal, așa că îl veți simți destul de rezistent chiar și atunci când este folosit intensiv. Nivelul său de rigiditate este ideal în timpul tăierii. În plus, acest fierăstrău vă permite să reglați lama la 45 de grade, iar modul de tensionare a lamei este foarte confortabil.

6. Ferăstrău de fierăstrău Stanley STA115122

41r45mdOhIL

Vezi pretul Emag

Destul de complet, compact și ușor de utilizat. Poate fi utilizat pentru tăierea lemnului, pentru metale, PVC, plastic în general și chiar sticlă. Este un ferăstrău destul de simplu și ergonomic, realizat într-o culoare galbenă strălucitoare, ceea ce este excelent dacă trebuie să lucrați cu el în locuri cu multă vegetație sau cu iluminare slabă. Lungimea lamei este de 30 de centimetri și are 24 de dinți pe centimetru.

7. Ferăstrău de fierăstrău Bellota 4540-30

31QsXzZZk2L

Vezi pretul Emag

Are dimensiuni mari, este confecționat din oțel tubular și dispune de un sistem special de ancorare prin intermediul unui inel de agățare. Această ultimă caracteristică oferă ca avantaj o fixare sigură a lamei pe, confortabilă și stabilă, menținând lama centrată și dreaptă pentru o tăiere dreaptă și ușoară. Are o lamă din oțel carbon , împreună cu o crestătură americană, care este ideală pentru a face tăieturi bune în lemnul verde.

De ce ar trebui să aveți un fierăstrău?

Sierra-de-arco

Pentru început, am putea spune că un fierăstrău sau ferăstrău este o unealtă care ajută orice grădinar să își păstreze arbuștii și copacii în stare bună. Dar este, de asemenea, utilă în construcții și chiar la lucrările cu ferăstrăul de fierăstrău cu suluri , deoarece taie lemnul cu ușurință datorită dinților săi căliți și puternici.

În afară de asta, dacă sunteți un fan al campingului, cu siguranță îl veți găsi util pentru lemne de foc și pentru tăierea lemnului în general. Este, de asemenea, ușor de transportat, deoarece sunt disponibile, de obicei, mai multe modele extensibile și flexibile .

Factori de luat în considerare atunci când cumpărați un fierăstrău

Dacă vă gândiți să căutați un fierăstrău bun de marcă, vă recomand să vă uitați bine la acești factori înainte de a face alegerea:

Dimensiunea arcului

Este important să știți dinainte ce tip de arc veți cumpăra, având în vedere utilizările diferite și specifice pe care le poate avea. Veți găsi arcuri mici care sunt în general folosite pentru tăierea arbuștilor și pentru grădinărit în general. Pe de altă parte, cele mai mari sunt ideale pentru sarcini mai intensive, cum ar fi tăierea trunchiurilor întregi și doborârea copacilor. Așadar, cel mai bine este să identificați la ce le veți folosi, astfel încât să puteți alege unul care să se potrivească sarcinii pe care o aveți de îndeplinit.

Siguranță

Există măsuri de siguranță pentru a preveni orice incident în timpul utilizării. De exemplu, multe arcuri au o aderență suplimentară și o protecție pentru articulații, care este concepută pentru a proteja mâinile utilizatorului de rănire în timpul tăierii, în timp ce aderența suplimentară este concepută pentru a proteja mâinile de alunecarea accidentală, în special atunci când utilizatorul se află într-un mediu umed.

Dispozitiv de reglare a tensiunii

Majoritatea modelelor moderne au posibilitatea de a face reglabilă tensiunea , oferind astfel o experiență mai bună pentru utilizator. Acest lucru nu trebuie să fie foarte elaborat, un mâner de blocare și un șurub de blocare vor îndeplini perfect acest scop. Reglarea tensiunii lamei ascuțite , la rândul său, vă va îmbunătăți eficiența.

 

Teacă de protecție

Acestea au adesea lame foarte ascuțite, care pot fi periculoase dacă sunt ținute expuse. Așadar, prin standardele de siguranță, tecile de protecție sunt recomandate cu tărie pentru a evita accidentele nefericite. Cel mai bine este ca teaca să acopere cea mai mare parte a lamelor.

Un fierăstrău viu colorat?

Există mărci care produc ferăstraie cu arc într-o culoare strălucitoare, ceea ce va reduce șansele ca ferăstrăul cu arc să fie camuflat de vegetație. În același timp, acesta va împiedica pierderea ferăstrăului din vedere datorită contrastului pe care îl va face cu elementele din jur. După cum puteți vedea, nu este vorba de excentricități, ci de siguranță și confort.

Lemn uscat vs. lemn verde

Un ferăstrău pentru lemn verde este conceput pentru pădure sau pentru tăierea unei plante vii, ceea ce este foarte benefic atunci când se taie copaci sau arbuști prea mari. Dacă există ramuri lungi și moarte, un ferăstrău pentru lemn uscat ar funcționa foarte bine.

Ferăstrăul de fierăstrău pentru lemn uscat are un stil de lamă numit 'cu dinți de lemn', care este special conceput pentru a evita obstacolele care încetinesc și vă împiedică munca. Cu toate acestea, arcurile concepute pentru lemnul verde vor avea dinți diferiți, dinți care sunt asemănători cu o greblă și care sunt destinați să ajute la curățarea resturilor care ies din lemnul proaspăt.

Forma cadrului

Dacă ați căutat deja modele pe piața , ați văzut că multe dintre ele diferă în mod clar prin forma cadrului pe care îl au. Una dintre cele mai comune forme este un tub oval, această formă ajută la absorbția tensiunii aplicate în timpul procesului de tăiere. Există, de asemenea, o formă cu nas ascuțit, acestea fiind perfecte pentru lucrul în spații mai mici și pentru lucrări care necesită mai multă precizie.

Avantajele deținerii și utilizării unui fierăstrău de fierăstrău

Sierra-cortando-madera

Dincolo de satisfacerea nevoii principale pentru care căutați un fierăstrău de fierăstrău, această unealtă are multe alte beneficii sau avantaje care vă vor fi cu siguranță convenabil de funcționale. Un exemplu clar este faptul că poate fi foarte util atunci când vine vorba de a vă ajuta să îndepliniți diferite tipuri de sarcini în casă. Dacă acest lucru nu vă convinge, există și mai multe motive:

Pentru un dispozitiv care funcționează atât de bine și este atât de versatil, există unele care sunt mai puțin costisitoare decât altele, dar, în general, ferăstraiele sunt extrem de ieftine și ușor de găsit. Și, da, acesta este unul dintre motivele pentru care majoritatea oamenilor adaugă un ferăstrău la colecția lor: accesibilitatea acestuia.

  • Ușor, ușor de utilizat

Aceste tipuri de ferăstraie sunt fabricate din oțel tubular, ceea ce înseamnă că sunt goale la mijloc, ceea ce le face să fie produse foarte ușoare. Odată ce vă obișnuiți cu tehnica corectă de tăiere, veți vedea cât de ușor sunt de utilizat. Lamele ascuțite sunt realizate prin călire prin inducție, astfel încât acestea străpung cu ușurință aproape orice tip de lemn.

Același lucru care le face ușoare le face și foarte durabile. Lamele rareori trebuie înlocuite, deoarece au tendința de a rezista bine după fiecare utilizare. De fapt, un ferăstrău de ardoare de bună calitate poate fi cumpărat o singură dată, deoarece are o durată de viață lungă. Cu toate acestea, merită să efectuați o întreținere simplă la intervale regulate pentru a-l menține curat.

Să fim sinceri, chiar dacă este un arc mic, este puțin probabil ca fierăstrăul să încapă în cutia de scule obișnuită. Cu toate acestea, ele sunt totuși foarte ușor de depozitat, deoarece nu ocupă mult spațiu pe un banc de lucru. Astfel, ele pot fi depozitate și într-o cutie de scule mare, în portbagajul mașinii sau chiar atârnate de un cui pe perete.

  • Nu este nevoie de electricitate

Acest lucru este minunat, deoarece nu va trebui să vă bazați pe o sursă electrică pentru a le face să funcționeze. Astfel, nu va trebui să trageți cabluri electrice sau să cărați o butelie de gaz pentru a face treaba. Un alt beneficiu este că nu vă va genera costuri suplimentare pentru a-l utiliza.

Unde intenționați să vă folosiți fierăstrăul?

După cum am menționat mai devreme, ferăstraiele pot fi utilizate în aproape orice situație sau locație, deoarece mecanica lor nu este alimentată cu gaz, fără fir sau cu motor.

Acest lucru se traduce printr-o mare versatilitate, deoarece le puteți utiliza aproape oriunde, deoarece sunt foarte ușoare, ușor de transportat și ușor de manevrat. Vă vor fi de folos într-o pădure, în grădinăritul de acasă, într-un atelier de tâmplărie, printre multe alte locuri pe care poate nu vi le-ați fi imaginat.

Cât de bun ești la tăiat copaci?

Cel mai indicat în acest caz este să aveți experiență anterioară în utilizarea fierăstrăului, dar este valabil și să cereți ajutorul unui expert în domeniu înainte de a face această lucrare. Cu toate acestea, dacă nu aveți cunoștințe prealabile sau dacă nu aveți sprijinul unei persoane competente, este mai bine să angajați un expert pentru a face treaba.