Ferastrau circular

mejor-sierra-circular

Soția mea a vrut o bibliotecă rustică pentru sufragerie. Pentru că aveam câteva scânduri de lemn în curte, am decis să i-o fac, dar când am încercat a fost imposibil. A trebuit să cumpăr un ferăstrău circular mai bun, pentru că cel pe care îl aveam s-a stricat.

Pentru lucrările manuale care necesită tăieri longitudinale sau drepte, un ferăstrău ca acesta este indispensabil acasă. Trebuie să mărturisesc că am cumpărat-o pe cea veche la mâna a doua și nu era de foarte bună calitate. Uneori este mai bine să investești câțiva euro în plus într-o marcă bună și cunoscută decât să economisești câțiva bănuți pe una care îți va da bătăi de cap mai târziu.

Am început apoi să caut printre diferitele opțiuni de pe piață și mi-am dat seama că nu era chiar atât de ușor să o aleg pe cea potrivită. Există mai multe lucruri de luat în considerare, iar alegerea celui mai ieftin nu este întotdeauna convenabilă.

Cea care permite tăieturi cât mai precise și lucrări de mici dimensiuni să fie făcute confortabil este cea ideală. La domiciliu, astfel de ferăstraie pot fi uneori mai confortabile de utilizat și mai accesibile decât un model de banc.

Cele mai bune ferăstraie circulare

Care este cel mai bun ferăstrău circular?

Primul lucru de care trebuie să țineți cont la un ferăstrău circular este dimensiunea lamei, pe piață puteți obține în mod normal 190 de milimetri în diametru cu care puteți efectua un număr mare de lucrări, dar le puteți obține și în 185 de milimetri și până la 235 de milimetri.

Acest disc trebuie să se poată mișca pentru a permite diferite tipuri de tăieturi, cele mai importante două tăieturi sunt cele de 90 de grade și 45 de grade, dar dacă puteți obține unul care are mai multe tipuri de gradații, acestea nu strică niciodată.

Pentru a putea face o tăiere precisă, este necesar să aveți o mașină care să aibă un număr stabil de rotații pe minut, rotații între 4000 și 5000 fiind mai mult decât suficiente.

Și, bineînțeles, nu puteți uita de ergonomie și siguranță, echipamentul trebuie să poată fi ținut în mod corect și să aibă dispozitive de siguranță, cum ar fi aprinderea cu două butoane.

Iată cele mai bune ferăstraie circulare:

1. Ferăstrău circular Tacklife PES01A-RO

Acest model nu este compatibil doar cu pânzele de 185 mm și 190 mm, ci vine și cu două pânze deja incluse. Una are 24 de dinți pentru prelucrarea lemnului, în timp ce cealaltă este o lamă cu 40 de dinți pentru tăierea plăcilor, a metalelor moi, a placajului și altele.

Toate acestea, împreună cu motorul său puternic din cupru de 1500 W și o viteză de rotație de până la 4700 RPM, fac ca tăierea să fie curată, rapidă și ușor de realizat de fiecare dată. De fapt, precizia este, de asemenea, mult îmbunătățită datorită ghidajului său cu laser, care vă permite să păstrați controlul asupra dispozitivului și să tăiați în linii drepte.

În același timp, vă permite să reglați atât unghiul, cât și adâncimea de tăiere de la 0-63 mm și 0-45 mm. Dispune de un sistem de siguranță cu întrerupător dublu și este ușor de înlocuit lamele. Ferăstrău circular Teccpo TACS01P

51mz1qeBL6L

Vezi pretul Emag

Unul dintre cele mai importante lucruri la un ferăstrău circular bun este puterea sa totală, dar acest lucru nu este de folos dacă motorul nu este cu adevărat eficient. În acest caz, aveți un motor puternic care utilizează acea putere de 1500 W pentru a genera o viteză de rotație de 5800 RPM. Avantajul este că vă oferă o precizie și o fiabilitate ridicată la tăierea aproape oricărui material. De asemenea, ghidajul său cu laser vă ajută în această sarcină și vă permite să rămâneți pe liniile de tăiere pe care le-ați stabilit.

Include o lamă cu 24 de dinți și una cu 40 de dinți, permițându-vă să tăiați lemn, metale moi, ceramică, gresie și multe altele. De asemenea, are un comutator de siguranță pentru a preveni accidentele, un mâner ergonomic și antiderapant și un capac de protecție pentru a păstra praful colectat și departe de podea.

3. Ferăstrău circular Makita 5903R

5146TzUfykL

Vezi pretul Emag

Pentru cei care nu suportă murdăria și doresc o lucrare curată, acest ferăstrău este o alternativă foarte bună. Acesta poate fi conectat la un colector de praf extern. Este foarte sigur și are o pornire ușoară și o frână de motor convenabilă. De asemenea, are un buton de blocare a axului care vă permite să schimbați lama cu ușurință.

Include un ghidaj paralel pentru tăieri drepte, iar adâncimea poate fi reglată cu ajutorul principiului foarfecei. Are o putere de 2000 W și 4500 de rotații pe minut.

Este robustă și mare, de fapt, cam grea. Chiar și așa, dacă îl țineți pe o masă, funcționează de minune. Poate tăia plăci cu o grosime de până la 8 cm. (Ferăstrău circular Bosch PKS 66 AF

41Nm8FQxVNL

Vezi pretul Emag

Dacă nu doriți să vă pierdeți atunci când tăiați materialul, acest model, care este echipat cu o șină de ghidare practică și compactă, vă poate ajuta. Acest accesoriu favorizează precizia și controlul puterii mașinii pentru a lăsa margini perfecte. Acesta include un compartiment de depozitare numit CleanSystem Box pentru o muncă curată, fără deșeuri în exces.

Este foarte confortabil de utilizat. Mânerul său are un design ergonomic Softgrip pentru a o ține în siguranță, iar greutatea sa este potrivită pentru a vă ajuta să lucrați mai ordonat.

Adâncimea de tăiere a lemnului este de 66 mm, iar motorul său are o putere de 1.600 de wați pentru aproximativ 5.000 de rotații pe minut. Aproximativ 5,4 kg. Lama poate fi reglată pentru a tăia la 90° și 45°. (Ferăstrău circular Einhell

51iOrsGC2vL

Vezi pretul Emag

Acest model este foarte practic dacă trebuie să-l mutați în locuri diferite. Acesta are o baterie cu litiu de 2, 3 sau 4 Ah, un încărcător și o baterie de rezervă. Mașina este ușoară, practică și compactă și este compatibilă cu șinele de ghidare ale aceleiași mărci.

Pentru a crește precizia lucrului, acest ferăstrău se va roti cu aproximativ 4200 de rotații pe minut. Pânza de ferăstrău are 24 de dinți, iar adâncimea de tăiere la 90° este de 48 mm, iar la 45° de 32 mm.

Este ușor de reglat fără a fi nevoie de unelte suplimentare. Are un design confortabil și o placă de bază din aluminiu de înaltă calitate. Ferăstrău circular Ryobi R18CS7-0

515+7i2riWL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unei adâncimi bune de tăiere, acest ferăstrău circular ar putea fi cel potrivit pentru dumneavoastră. La 90° grade, aceasta atinge 60 mm, iar la 45°, 42 mm. Diametrul lamei este de 184 mm. Alte caracteristici includ o șină de ghidare de 40 cm pentru a îmbunătăți precizia tăierii.

De asemenea, are o putere nominală de 200 W. Acesta are un afișaj al tensiunii, un colector de praf pentru a preveni excesul de resturi și un mâner integrat cu mâner moale. Acest lucru îl face foarte confortabil de utilizat.

Se livrează cu baterii și încărcător, cu o autonomie de tăiere de până la 110 metri în gips-carton. (Ferăstrău circular Hitachi C7ST

51VUaQZKrIL

Vezi pretul Emag

Dacă doriți să vedeți bine ceea ce tăiați, s-ar putea să vă placă suflanta de praf de pe acesta. Aceasta curăță zona de lucru de deșeurile care se formează pe măsură ce discul avansează peste material.

Are un motor puternic de 15 amperi care îl face un aparat universal pentru lucrări mai complexe. Aceasta atinge 6000 rpm, astfel încât tăierile sale sunt mai line. Nu trebuie să exercitați o presiune prea mare. Apropo, mânerul său este, de asemenea, cu mâner moale. Acest lucru reduce vibrațiile și vă va fi mai confortabil atunci când tăiați.

Are un disc de 185 mm, este robust și puteți regla cu ușurință adâncimea și înclinarea tăierilor.

Nu uitați că acest tip de instrument trebuie folosit cu mare atenție, mai ales dacă este destinat unei utilizări neprofesionale la domiciliu.

Pentru confortul și siguranța dvs., luați în considerare și alegerea între un aparat cu fir și unul fără fir. Primul va avea o funcționare constantă, cu excepția cazului în care alimentarea cu energie electrică este întreruptă. Acesta din urmă va putea rezolva această situație de urgență, dacă este necesar, dar vă va obliga să supravegheați bateriile și autonomia acestora.

Care sunt avantajele de a avea un ferăstrău circular?

Sierra-circular

Aceste ferăstraie fac tăieturi lungi și precise mai repede și mai bine decât un ferăstrău de banc . Acestea sunt ușoare și portabile, nu au nevoie de elemente de fixare și se instalează destul de rapid și precis. Asta fără a adăuga popularitatea lor în lumea DIY și tâmplărie.

 • Imediat ce apăsați, fierăstrăul iese

Spre deosebire de alte unelte, acesta nu are de luptat cu apărători de fierăstrău prost făcuți. Unele opțiuni includ un cuțit de tăiat care urmărește fierăstrăul, reducând tăierea și ciupirea.

 • Nu există șine alunecoase

Șina este stabilă în majoritatea situațiilor datorită curelelor de cauciuc din partea inferioară.

 • Sistemul de colectare a murdăriei funcționează cu adevărat

Șopronul de pe aceste șine nu numai că înconjoară ferăstrăul, dar creează și o capcană eficientă pentru murdărie. Adăugați un furtun de aspirare și puteți face lucruri la care nici nu ați visa cu alte ferăstraie.

 • Aliniere precisă a șinelor

Aliniază și taie. Fără măsurători sau presupuneri. Trebuie doar să aliniați șina cu marcajele dvs. și sunteți gata de tăiere.

 • Idee pentru spații înguste

O șină de ferăstrău poate face tăieturi mari în spații mici. Dacă ar fi necesar, ați putea strecura o foaie întreagă de de placaj într-o cameră de 2×3 metri. În plus, este un economizor de spațiu atunci când vine vorba de transportul în vehiculul dumneavoastră.

Poți să porți scula sub un braț.

 • Taie colțuri lungi și bizotate

Marcați mai întâi colțul, apoi aliniați ghidajul pentru a face tăietura.

Aceste unități fac tăieturi cu adevărat curate pe o varietate de materiale, fără a lăsa aproape nici un fel de urme, tăieturi semiperfecte, datorită designului excelent al dinților și, în funcție de design, vor avea o putere superbă cu o descărcare de tensiune bună.

 • Tăieri de placaj într-o singură etapă

Pentru a evita să ne confruntăm cu lame grele pe unele ferăstraie de masă, mulți dintre noi fac două etape: facem o tăietură principală, apoi facem finisarea. Cu acest produs, puteți sări peste al doilea act, deoarece primele tăieturi vor fi cele finale.

 • Conectați șinele și obțineți metri de tăietură

Fiecare capăt al unei șine este proiectat astfel încât să poată fi conectat unul la celălalt și să se poată realiza șine cu o lungime de până la 30 de metri.

Care sunt tipurile de ferăstraie circulare?

 • Ferăstrău abraziv
 • Fierăstrău de tăiat lemn
 • Fierăstrău cu perii
 • Ferăstrău cu carbură
 • Ferăstrău la rece
 • Ferăstrău pentru beton
 • Ferăstrău de comutare (combinația dintre un ferăstrău circular și un ferăstrău de masă)
 • Ferăstrău de tăiat
 • Ferăstrău multiplu unealtă
 • Panou
 • Pendul
 • Braț radial
 • Pentru masă

Poate fi instalat un sac de murdărie?

Aceste specii de saci nu pot fi asamblate, însă această mașină are propria cutie de colectare.

Poate fi instalat un extractor de murdărie?

Nu, din cauza proiectării și construcției produsului, este inadmisibilă instalarea unui astfel de sistem.

Pot tăia prin oțel inoxidabil sau fontă?

Nu, poate fi folosit doar pentru a tăia oțelul moale.

Câteva sfaturi și tehnici foarte utile pentru a profita la maximum de acest echipament

Sierras-circulares

Învățați cum să folosiți ferăstrăul circular în siguranță și în mod eficient. Aceste sfaturi și tehnici profesionale vă vor ajuta să construiți tot ceea ce aveți nevoie să construiți.

Nu reglați ferăstrăul prea adânc

Reglarea lamei prea adânc poate cauza unele probleme. În primul rând, este mai periculos decât orice ferăstrău reglat corespunzător, deoarece există o expunere mult mai mare la tăierea marginilor. De asemenea, unitatea are tendința de a da înapoi dacă este prea adânc introdusă. Cu toate acestea, lăsând la o parte preocupările legate de siguranță, ferăstraiele taie mai eficient atunci când sunt configurate corespunzător.

Reglați adâncimea înainte de tăiere

Determinați adâncimea sculei dvs. oprind-o și ținând-o de-a lungul piesei de prelucrat cu protecția de siguranță retrasă. Apoi, slăbiți regulatorul de adâncime prin deplasarea bazei sculei până când lama se extinde cu aproximativ 6,35 sau 12,7 milimetri sub masă.

Lăsați tăietura să cadă liber

Asigurați-vă că capătul mesei pe care lucrați permite o bună mișcare și cădere. Pentru tăieturi dure în pătrate de lemn, lăsați tăietura să se termine de căzut. Nu țineți sau împiedicați niciodată piesa tăiată.

Țineți placajul în timp ce tăiați

Dacă tăiați acest lemn fără să-l țineți, unealta poate deteriora suprafața placajului sau poate arunca așchii în timp ce lucrați, așa că este ideal să țineți suprafața cu mâinile.

Nu tăiați lemnul care este ținut la ambele capete

Motivul este că, pe măsură ce tăierea se apropie de capăt, masa începe să se încline în jos, provocând îndoirea unității. Pe lângă faptul că este foarte periculos, face mizerie.

Fixați masa pentru tăieturi de tăiere

Trucul este să țineți masa la locul ei în timp ce începeți să tăiați. În cazul în care suprafața pe care lucrați este foarte largă, puteți folosi niște cleme pentru a ușura operațiunea.

Țineți apărătoarea în sus pentru a începe tăierile în unghi

Unele modele moderne au apărători care sunt făcute să se retragă chiar și atunci când tăiați la un anumit unghi. Dar, chiar și în cazul acestor modele mai noi, este mai ușor să obțineți o tăiere în unghi dacă retrageți mai întâi garda de pe unitate.

Începeți din nou dacă tăierea deviază

Tăierea pe o linie dreaptă este cu siguranță o abilitate care necesită multă practică. Nu este foarte dificil să păstrați direcția odată ce ați început, deși, dacă din anumite motive, tăierea începe să devieze, opriți mașina, scoateți-o și începeți de la început.

Tăiați scânduri grele fără un ferăstrău

O modalitate ușoară de a utiliza aceste dispozitive fără ferăstrău și de a face tăieturi uimitoare este să așezați scândura pe gleznă și să o ridicați împotriva tibiei. Apoi începeți să tăiați lăsând gravitația să vă ajute să împingeți muchia prin grosime.

Ghidați tăieturile de rigoare cu degetul

Efectuarea de tăieturi lungi și înguste cu orice ferăstrău circular este foarte ușoară dacă vă folosiți degetul arătător ca ghid. Este o tehnică destul de sigură atâta timp cât țineți scula înainte de a o roti și dacă nu o eliberați până când se oprește.