Ferastrau electric

mejor-serrucho-eléctrico

Tatăl meu a fost tâmplar și m-a învățat totul despre această meserie. Bineînțeles, pe vremea lui, cele mai bune ferăstraie electrice nu existau încă, așa că am făcut aproape totul de mână. Cu toate acestea, când am decis să încerc aceste așa-numite ferăstraie sabie, am ajuns să mă îndrăgostesc de ele datorită confortului și versatilității lor.

Partea dificilă a fost să găsesc un model cu care să mă simt confortabil. Unele vin cu motoare de foarte proastă calitate, care se supraîncălzesc la o utilizare continuă și se deteriorează, altele nu pot funcționa nici măcar cu sarcină redusă , ca să nu mai vorbim de modelele cu baterii, care sunt adesea foarte slabe și cu baterii care nu rezistă nici măcar o oră și durează o veșnicie pentru a se reîncărca. Îți spun, am avut câteva dezamăgiri.

 

Cele mai bune fierăstraie electrice

Care este cel mai bun fierăstrău electric?

La fel ca atunci când cumpărați un scarificator pentru grădină sau roți pentru mașină, trebuie să vă gândiți întotdeauna la dumneavoastră, la confortul dumneavoastră și la scopul pentru care aveți nevoie de acest produs. Există o mare varietate pe piață și, dacă nu știi de ce ai nevoie, te vei alege cu o mulțime de modele proaste, așa cum mi s-a întâmplat mie.

Așadar, vă recomand întotdeauna să cumpărați ferăstraie cu capacitatea necesară pentru a tăia materialele pe care le aveți în vedere. De exemplu, dacă sunteți în căutarea unuia pentru a tăia fierul, motorul acestuia nu trebuie să aibă mai puțin de 11 amperi, în timp ce dacă sunteți instalator și trebuie să tăiați țevile cu precizie și în spații incomode, se recomandă un mâner rotativ, precum și un mâner confortabil și un model ușor.

Indiferent ce căutați, aruncați o privire la lista mea de comparație și sunt sigur că veți găsi un model care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

Iată cele mai bune ferăstraie electrice:

1. Ferăstrău electric WORX WG894E

411c80hVgXL

Dacă ești un pasionat de bricolaj, un meșter, acest fierăstrău multifuncțional este perfect pentru tine, deoarece se descurcă perfect în activitățile atât în jurul casei, cât și în cele din grădină.

Schimbarea lamelor la acest ferăstrău este pur și simplu floare la ureche, foarte ușor, sigur și confortabil de făcut, fiind, de asemenea, foarte compatibil cu pânzele standard de ferăstrău alternativ.

Bateria sa este detașabilă, ceea ce reprezintă un mare avantaj nu numai pentru că este ușor de înlocuit atunci când se defectează sau se termină în mijlocul unei lucrări, ci și pentru că, mai ales în acest caz, este interschimbabilă cu toate uneltele electrice și de grădină din gama de 20v a mărcii.

Vezi pretul Emag

2. Ferăstrău electric Kawasaki K-RS 1050

414o998UZDL

Este destul de versatil, permițându-ne să tăiem ușor și rapid pe diferite suprafețe, cum ar fi lemnul, metalul, plasticul, care, în principiu, sunt cele mai comune materiale cu care lucrăm acasă. Lamele sale sunt ușor de schimbat, fără a fi nevoie să folosiți unelte suplimentare sau să investiți prea mult timp sau efort.

Are o tensiune și o frecvență de 230 V și, respectiv, 50 Hz, fiind echipat cu un regulator de viteză cu comutator pentru un control optim și ușor. Motorul său este fabricat din cupru și are o putere de 1050 W. Greutatea sa de numai 4,10 kg îl face foarte ușor de manevrat.

Vezi pretul Emag

3. Fierăstrău electric cu acumulator Black & Decker GKC108-QW

41xhBlfM1ML

Să vorbim mai întâi despre specificațiile sale: acest fierăstrău folosește o baterie litiu-ion de 10,8 V și are o greutate redusă de 1,4 kilograme, deci este ideal pentru o utilizare prelungită și în unghiuri incomode care generează oboseală.

Pe de altă parte, aparatul are un design bun și stabil, cu un mic semn de atenție pentru pasionații de grădinărit: are un mâner rotunjit pentru a prinde ramuri de până la 7,5 cm și a tăia cu ușurință. Este compatibil cu lamele T și U și taie metal, lemn și plastic.

Vezi pretul Emag

4. Bosch GSA 1300 PCE Professional

31WId04XVLS

Cu ferăstrău orbital, lumină LED pentru iluminare constantă și viteză de 2900 RPM, poate tăia lemnul până la 230 mm adâncime și metale și plastic până la 20 mm adâncime, deci este bun pentru grădinărit, instalații sanitare sau construcții. În plus, vine cu 3 setări de viteză și dispune de mânere anti-vibrații și de un echilibru bun al greutății, care ajunge la doar 4,1 kg.

Vine cu husă și 20 de pânze de ferăstrău de rezervă, astfel încât nu veți rămâne niciodată fără prețiosul dvs. instrument.

Vezi pretul Emag

5. Ferăstrău electronic cu piston Makita JR3050T

41foR4K3ffL

Cu o putere totală absorbită de 1010 W, acest model poate efectua aproximativ 2800 de tăieturi pe minut, astfel încât îl puteți folosi pentru grădinărit, instalații sanitare și chiar pentru remodelare sau demolare. În plus, cântărește doar 3,2 kg, astfel încât se simte confortabil și ușor în mâinile tale. Sistemul de schimbare ușoară a lamei este foarte convenabil, în timp ce plasticul de bună calitate va asigura o durabilitate amplă.

Pachetul include geanta de transport, precum și un set de 3 lame zimțate de schimb.

Vezi pretul Emag

6. Ferăstrău electric cu fir Fartools MFS 600

31MLoWx1SRL

Această marcă s-a gândit la o nevoie foarte frecventă, mai ales pentru tâmplari, și anume aceea de a face tăieturi verticale în mod confortabil. Ei au rezolvat acest lucru cu designul diferit al acestui model, care nu are un pantof direct, ci lama iese dintr-o suprafață plată, proeminentă, care funcționează ca un suport cu suprafața materialului care urmează să fie tăiat. Similar cu un puzzle.

Taie lemnul până la 150 mm și metalul până la 6 mm, este confortabil, antivibrație și poate fi utilizat și pe orizontală.

Vezi pretul Emag

7. Einhell TE-AP 18 Li Solo ferăstrău alternativ fără fir Einhell TE-AP 18 Li Solo

41UNgHcIqoL

Acest model fără fir este prevăzut cu un sistem simplu de schimbare a ferăstrăului. Nu sunt necesare instrumente suplimentare, trebuie doar să apăsați un buton și să scoateți lama. Suprafețele de cauciuc ale mânerului și ale mânerului sunt antiderapante și foarte ergonomice, iar greutatea este de 1,6 kg, astfel încât este foarte ușor de manevrat.

Alimentat de o baterie reîncărcabilă litiu-ion, deși bateria și încărcătorul nu sunt incluse. Funcționează bine pentru ramurile mici din grădină sau chiar pentru țevile subțiri din metal și PVC.

Vezi pretul Emag

Ce este un ferăstrău electric?

Este cunoscut și sub numele de ferăstrău sabie , iar funcționarea sa este de fapt destul de simplă. De fapt, este doar un ferăstrău dințat care merge înainte și înapoi, acționat cu ajutorul unui motor.

Mișcarea generată de motor este aceeași cu cea pe care ați face-o cu un fierăstrău manual normal, doar că în acest caz, fierăstrăul electric face totul pentru dumneavoastră, trebuie doar să îl plasați acolo unde doriți să faceți tăietura și să îl țineți în timp ce o face. Tot efortul a dispărut.

Tipuri de ferăstraie electrice

sierra-de-mano

Se spune că varietatea este condimentul vieții și, în cazul ferăstraielor electrice, există o mare varietate din care puteți alege pentru a obține rezultate diferite. Există cele pentru tăieri rapide sau mai lente și mai atente, pentru transport ușor sau pentru a le lăsa în atelier sau acasă. Tu decizi:

Ferăstrău cu fir sau fără fir

Aceasta este prima clasificare și face o diferență clară între modele, nu numai în ceea ce privește ușurința de utilizare și portabilitatea, ci și în ceea ce privește puterea și rezistența motorului.

Cu ferăstraiele cu cablu vă veți bucura de un motor puternic care vă permite să faceți tăieturi rapide și precise cu puțin efort și într-o varietate de materiale, astfel încât acestea pot fi folosite pentru PVC, lemn sau chiar metale. În plus, deoarece nu au baterii, aceste dispozitive sunt, de obicei, mult mai ușoare și mai portabile decât ferăstraiele fără fir, deși, la unele modele, motorul este de obicei mai mare, pentru a utiliza mai bine toată energia electrică primită. De obicei, acestea au dimensiuni cuprinse între 5 și 15 amperi.

Pe de altă parte, dacă ați deținut orice altă unealtă fără fir , vă puteți imagina că un ferăstrău fără fir nu este cu mult diferit și este, de fapt, foarte ușor de manevrat, deoarece nu există cabluri care să vă limiteze mișcările sau să vă oblige să stați lângă o priză electrică. Nici nu vă veți face griji că veți tăia accidental cablul și vă veți răni. Problema, desigur, este că depinzi de baterie, care uneori nu rezistă atât de mult cât ai nevoie și va trebui înlocuită în cele din urmă. Din păcate, bateriile de schimb nu sunt tocmai ieftine.

Tăiere dreaptă vs. orbitală

Această clasificare se referă la tipul de mișcare pe care o face lama de ferăstrău și poate fi dreaptă sau orbitală. Modelul drept are o acțiune destul de simplă, în care lama se deplasează doar înainte și înapoi într-un plan complet liniar. Din acest motiv, ele sunt utilizate pentru metale și alte materiale care necesită tăieri mai lente și mai controlate.

Ferăstraiele de debitat orbitale efectuează o mișcare eliptică sau ovală, nu o mișcare rectilinie. Din acest motiv, ele pot face tăieturi mai rapide și mai agresive, ceea ce poate fi ideal pentru copaci, crengi și tăierea generală a lemnului, care nu necesită prea multă precizie. Cele mai bune ferăstraie orbitale de pe piață pot veni cu posibilitatea de a comuta între modul orbital și cel drept prin simpla utilizare a unui buton sau comutator, ceea ce le face foarte versatile.

Sfaturi pentru cumpărarea unui ferăstrău electric

Acum, nu este vorba doar de alegerea unui tip de ferăstrău care să se potrivească nevoilor dumneavoastră. De asemenea, trebuie să cântăriți diferențele dintre fiecare model, deoarece nu toate ferăstraiele fără fir sunt la fel, la fel ca și ferăstraiele orbitale sau drepte. Este timpul să evaluăm acele caracteristici care fac ca fiecare model să iasă în evidență.

  • Mai multe mișcări pe minut

Indiferent dacă sunt cu fir sau fără fir, aceste unelte pot avea o viteză, calculată în mișcări pe minut sau, de asemenea, în rotații pe minut (RPM), cuprinsă între 2300 și 3000. Cu cât mai multe mișcări face pistonul în interiorul cilindrului motorului, cu atât mai mare este viteza și cu atât mai repede puteți termina treaba.

Dacă sunteți în căutarea unui model care excelează la acest aspect, asigurați-vă că are un amperaj mai mare decât restul, ceea ce vom vedea mai târziu.

  • Lungimea mișcărilor

Un alt aspect care influențează foarte mult viteza mașinii și cât de ușor sau rapid veți putea termina lucrarea este lungimea fiecărei mișcări a pistonului. Cu cât cursa este mai lungă, cu atât lama va merge mai departe în fiecare mișcare, permițându-vă să tăiați materiale groase sau mai mari în mai puțin timp.

Desigur, va trebui să luați în considerare mai întâi tipul de proiect pe care îl realizați. Uneori este necesară o cursă mai scurtă, în special pentru lucrări care necesită mai multă finețe sau în cazul în care există un obstacol care împiedică continuarea tăierii. De asemenea, merită să luați în considerare modelele în care puteți personaliza această setare, deși nu este o caracteristică obișnuită pe ferăstraiele electrice mai accesibile.

Sabotul

Sabotul este situat între începutul lamei și capătul corpului ferăstrăului și vă poate oferi control și posibilitatea de reglare a adâncimii fiecărei tăieturi, ceea ce face ca unealta să funcționeze mult mai ușor și mai stabil. De asemenea, vă oferă versatilitate pentru orice tip de proiect pe care doriți să îl realizați, fie că este vorba de bricolaj, grădinărit sau chiar industrial.

Pânza de ferăstrău este de obicei compusă din două metale diferite pentru a obține un echilibru corect între durabilitate, rezistență și flexibilitate. În același timp, acestea vin într-o varietate de prezentări: există cele cu dinți mici pentru tăieri mai precise și altele cu dinți mai lungi și mai distanțați, care sunt folosite pentru a face tăieturi în materiale mai dure. Acestea pot avea o lungime de până la 30 cm.

După cum am menționat mai devreme, amperajul determină puterea ferăstrăului și, prin urmare, viteza de tăiere și capacitatea acestuia de a tăia diferite materiale. Deși există modele cu doar 5 amperi, adevărul este că acestea sunt puțin limitate și nu oferă o capacitate de tăiere atât de mare. În timp ce modelele de 15 amperi sunt destul de puternice și vă vor permite să tăiați orice, așa că sunt preferate în mediile industriale sau pentru profesioniștii din domeniul construcțiilor. De aceea, acestea sunt modele multifuncționale .

Cu toate acestea, un ferăstrău de 11 amperi se va descurca foarte bine și, dacă are reglaje de viteză, se va potrivi pentru lucrări mai fine.

  • Cum se schimbă lama?

După cum vă puteți imagina, fiind în contact permanent cu tot felul de materiale dure care oferă atât de multă rezistență, lamele suferă multă uzură, așa că va trebui să le înlocuiți destul de des în cazul în care le folosiți foarte mult. De aceea, existența unui sistem de schimbare a lamei convenabil și sigur este esențială pentru confortul dumneavoastră.

Modelele moderne sunt prevăzute cu mecanisme de blocare a lamei care sunt activate și dezactivate printr-o simplă apăsare de buton, fără a fi nevoie de unelte precum chei Allen sau altele asemenea.

Deși nu toate ferăstraiele vin cu control al vitezei, este o caracteristică excelentă care vă va permite să vă potriviți cu mai multă precizie cu fiecare lucrare pe care o aveți în față. Acesta vă ajută să modificați numărul de lovituri pe minut și, prin urmare, să reduceți sau să măriți viteza de tăiere.

Acest lucru vă va permite, de asemenea, să variați unghiurile de tăiere, adâncimea de tăiere și precizia de tăiere cu mult mai mult confort.

Mai ales atunci când utilizați fierăstrăul în unghiuri ciudate sau când trebuie să-l țineți în mână pentru perioade lungi de timp, este mai bine să aveți un model care nu cântărește prea mult. În plus, designul trebuie să fie de calitate și echilibrat, astfel încât unele zone să nu fie prea grele, iar altele prea ușoare. Nu uitați că o greutate mai mică înseamnă mai mult confort.

  • Poate fi rotit mânerul?

Un mâner sau un cap rotativ este ideal pentru a face tăieturi în unghiuri ciudate, în spații înguste sau în colțuri care nu vă oferă prea mult spațiu de manevră. De aceea, este practic o condiție prealabilă pentru ferăstraiele pentru instalații sanitare. Dacă, pe de altă parte, intenționați să faceți tăieturi simple, fără unghiuri diferite, puteți ignora această sugestie.

  • Luați în considerare o husă de transport

Nu numai că este posibil să cumpărați o husă de transport bună separat de ferăstrău, dar unele modele sunt deja livrate cu una. Marele avantaj este că nu numai că protejați ferăstrăul, dar și păstrați toate piesele într-un singur loc, ordonat și curat. Aceasta din urmă va împiedica, de asemenea, ca praful să pătrundă în locuri unde nu ar trebui și să deterioreze mecanismul sau ca o lamă să ruginească și să slăbească fără ca măcar să o folosiți.

Desigur, dacă fierăstrăul nu este prevăzut cu o carcasă, acest lucru nu ar trebui să fie un factor care să vă împiedice să îl cumpărați. Dacă are toate funcțiile de care aveți nevoie, atunci cumpărați carcasa separat.

Aceste dispozitive pot fi mici arme letale, deoarece lamele lor sunt ascuțite ca briciul și suficient de puternice pentru a tăia metalul. Imaginați-vă ce ar putea să vă facă la un membru sau la orice altă parte a corpului dacă ați face o greșeală. De aceea, dacă țineți cont de câteva considerente de siguranță, totul va fi mai puțin periculos.

Ei bine, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să purtați ochelari de protecție și căști. Primul va împiedica orice așchii de lemn sau de metal să vă sară în ochi, în timp ce căștile sau dopurile de urechi vor împiedica zgomotul să vă asurzească.

În continuare, țineți cont de faptul că dispozitivul se mișcă mult atunci când este în funcțiune, așa că trebuie să aplicați doar o forță suficientă pentru a preveni ca acesta să iasă prea mult și să vă dezechilibreze. De asemenea, nu atingeți lama imediat ce ați terminat de tăiat, deoarece va fi foarte fierbinte și vă poate arde mâinile. Iar dacă tăiați un perete finisat, aveți mare grijă să nu tăiați fire sau țevi pe care nu trebuie să le atingeți, deoarece firele vă pot electrocuta, iar țevile pot deteriora aparatul sau pot provoca un dezastru în casă.

Utilizări pentru ferăstraie electrice

Sierra-caladora

Dacă sunteți în căutarea uneia dintre aceste unelte, probabil pentru că știți cât de versatile pot fi. De fapt, unii oameni le folosesc chiar și pentru măcelărie, chiar dacă aceasta nu este una dintre cele mai comune utilizări ale lor.

Să vedem ce aplicații le puteți folosi:

Dacă aveți sarcina de a demola un apartament sau o încăpere, ferăstraiele electrice pot fi aliatul dumneavoastră ideal, deoarece vă permit să faceți tăieturi rapide și eficiente în locuri care sunt de obicei greu accesibile sau care nu necesită prea multă precizie.

Pe lângă faptul că sunt capabile să facă tăieturi puternice și rapide, acestea pot fi și foarte precise, ceea ce este esențial pentru remodelarea unui spațiu. De exemplu, acestea pot tăia țevi din PVC, plăci metalice care se află sub uși sau chiar materiale în exces care altfel ar fi destul de greu de îndepărtat.

Aveți crengi și copaci de tăiat? Oferiți ferăstrăului electric sarcina. Motorul lor puternic și lamele ascuțite sunt perfecte pentru tăierea și curățarea grădinii, motiv pentru care sunt atât de populare pentru crengi groase, arbuști rezistenți care ies prea mult în afară și așa mai departe. Acestea vă vor ajuta să dați o nouă viață grădinii dumneavoastră.

Cum funcționează fierăstrăul electric de mână

Întrebări frecvente

🌳 Poți tăia aluminiu cu un fierăstrău de mână?

Cu lame dințate mici, foarte apropiate, ferăstrăul de mână produce tăieturi mici și precise, potrivite pentru metale subțiri și moi, cum ar fi cuprul și aluminiul.