Ferastru cu zimti

mejor-sierra-de-calar

Dacă aveți capacitatea de a vă face singuri reparațiile și remodelarea casei, atunci echipamentul dvs. trebuie să includă singura unealtă capabilă să efectueze tăieturi drepte și curbe cu precizie. Trebuie să aveți cel mai bun fierăstrău de fierăstrău, care vă va garanta un finisaj profesional și vă va economisi timp și bani.

Există mai multe motive pentru acest lucru. După burghiu, fierăstrăul de găurit este cel mai util echipament pentru proiectele de bricolaj. În primul rând datorită versatilității sale; cu ea puteți tăia lemn, metal, porțelan și plastic, în linii drepte sau curbe. În plus, într-un singur dispozitiv puteți avea un ferăstrău cu suluri, un ferăstrău cu bandă și un router.

În general, acestea sunt foarte ușor de depozitat și de utilizat, în ciuda formei și aspectului lor. În doi pași simpli - introduceți lamele și conectați-l - este gata să facă lucrări uimitoare. Datorită preciziei și vitezei sale la tăierea curbelor, tâmplarii îl preferă unui ferăstrău de mână sau unui ferăstrău de fierăstrău

.

Modelele aflate în prezent pe piață nu datează de foarte mult timp, adică este o invenție relativ tânără, datând din anii 1940. Inventatorul, un inginer elvețian de la Scintilla AG, a înlocuit acul mașinii de cusut a soției sale cu o lamă de ferăstrău pentru ca aceasta să poată crea tăieturi complexe în lemn, ideea dovedindu-se a fi o sursă de inspirație pentru ferăstraiele moderne folosite astăzi de meșteșugari.

Evoluția acestor utilaje le permite să depășească scopul lor inițial, și anume curbele de degroșare. Acestea sunt echipamente multifuncționale , cu capacitatea de a se ocupa de diverse sarcini în casă, de la cele mai simple la cele mai complicate.

Pe scurt, un fierăstrău de fierăstrău de fierăstrău vă va ajuta să terminați proiectele cu finisaje mai bune, evitând potențiala mizerie și bătaie de cap. Dacă aveți în minte lucrări care necesită curbe, cercuri, deschideri interioare sau o listă lungă de tăieturi unice, acesta este instrumentul potrivit pentru majoritatea sarcinilor pe care le veți întreprinde.

Luați în considerare atât proiectul, cât și bugetul dumneavoastră. De asemenea, luați în considerare experiența dvs. cu acest echipament înainte de a achiziționa o unitate de nivel sau avansată. Uneori este preferabil să începeți cu instrumente mai puțin costisitoare până când dobândiți suficientă experiență.

Acum, care dintre ele este cea mai bună pentru tine? Totul depinde de nevoile dumneavoastră. Aruncați o privire la caracteristicile acestor 5 modele și consultați ghidul nostru pentru o achiziție de succes.

Cele mai bune puzzle-uri

Iată dintre cele mai bune puzzle-uri:

1. TACKLIFE Ferăstraie mecanice cu viteză reglabilă

Cu ghidare laser pentru tăieri precise

Dacă sunteți hotărât să vă ocupați cu pricepere de lucrări de bricolaj, deși sunteți începător în lumea reparațiilor și a tăierii panourilor de lemn, este întotdeauna indicat să optați pentru instrumente de ultimă generație, care au un palmares recunoscut la nivel mondial, pentru ca rezultatele finale ale acelui proiect creativ să nu se încheie cu un fiasco.

Ca răspuns pozitiv, cel mai bine este să optați pentru producători recunoscuți, cum ar fi Tacklife, care a conceput un fierăstrău cu motor din cupru și bază din aluminiu care funcționează cu 800 de wați, garantând prelungirea duratei de viață a produsului și o rezistență mai mare la uzura datorată utilizării continue. Dispune de 4 lame negre pentru tăierea lemnului și 2 pentru metal, precum și de un ghidaj laser cu LED pentru a ghida tăieturile cu precizie chiar și în locuri întunecate. Acesta oferă 6 viteze reglabile pentru tăierea tuturor tipurilor de materiale.

2. Ferăstrău de fierăstrău circular BOHELL SC400 3000 rpm

Cu mâner ergonomic acoperit

41GWGU4mxIL

Vezi pretul Emag

Pentru a încheia lista de produse recomandate în materie de fierăstraie circulare, vă propunem să aruncați o privire la unul dintre cei mai buni producători în materie de soluții tehnologice din lumea uneltelor casnice și profesionale. Ne referim la Bohell, care au conceput un aparat cu o putere de 400W, capabil să atingă până la 3000 rpm, care asigură tăieri precise, eficiente și confortabile.

Dispozitivul este ușor de utilizat și asigură rezultate îngrijite atunci când lucrați pe lemn, aluminiu sau oțel. Acesta are un ferăstrău de tip U cu un unghi de tăiere de la 0° la 45°, putând atinge o adâncime de tăiere între 4 mm și 8 mm, în funcție de tipul de material prelucrat. Oferă un confort deosebit datorită mânerului său ergonomic, iar cablul de 2 m îl face ușor de manevrat.

3. Bosch PST 1000 PEL

41p4O6yClKL

Vezi pretul Emag

Cel mai mare avantaj al acestui echipament este puterea sa. Motorul de 650 W și adâncimea de tăiere - 100 mm în lemn, 20 mm în aluminiu și 10 mm în oțel - fac munca grea foarte ușoară. Designul său compact oferă un confort optim, datorită acoperirii anti-vibrații Softgrip de pe mâner și tehnologiei Low Vibration, care ajută la ghidarea fără probleme a mașinii.

Datorită comenzii electronice Bosh testate și verificate pentru funcționarea în funcție de material, această mașină oferă o precizie de tăiere remarcabilă. În plus, datorită funcției combinate CutControl și a funcției LED PowerLight, aveți o vedere optimă asupra piesei de prelucrat.

Funcția de suflare a aerului asigură o vedere clară a liniei de tăiere în orice moment; conexiune de aspirare a prafului.

Mișcare orbitală pendulară în 4 trepte , excelentă pentru restaurări complexe, oferă un progres mai rapid al tăierii, adaptare în curbe și o durată de viață mai lungă a pânzei de ferăstrău .

Sistemul SDS cu o singură mână facilitează schimbarea cuțitelor în siguranță și fără efort în câteva secunde

Greutatea mașinii este de 2,3 kg

4. (Bosch PST 800 PEL

41ZoQy5Iw0L

Vezi pretul Emag

Ușor - doar 2 kg - și ușor de adaptat. Oferă opțiuni nelimitate pentru pasionații de bricolaj și sistemul Bosh 'Low Vibration'. Acest ferăstrău electric are un motor puternic de 530 W și poate atinge o adâncime de tăiere de până la 80 mm în lemn, 12 mm în aluminiu și 5 mm în oțel.

Mâner ergonomic, anti-vibrații Softgrip. Bosh SDS facilitează schimbarea lamei în siguranță și fără efort, în câteva secunde.

Funcția CutControl oferă o bună ghidare și o urmărire precisă a liniei de tăiere atât în cazul tăierilor standard, cât și al tăierilor în unghi. De asemenea, este prevăzut cu un sistem de suflare a aerului comutabil pentru o vizibilitate clară. Conexiune pentru sistemul de extracție a prafului disponibilă.

Mișcare pendulară orbitală pe 4 niveluri, excelentă pentru tăierea materialelor dure sau fragile, cum ar fi metalul sau plasticul.

5. Black & Decker Autoselect KS901SESA2-QS

41alENLSOYL

Vezi pretul Emag

Modelul este echipat cu un motor puternic de 620 wați pentru tăieri adânci - în lemn 90 mm, oțel 8 mm și aluminiu 15 mm. Datorită funcției automate Autoselect®, se ajustează la viteza dorită cu doar câteva clicuri.

Mâner moale și suprafață din cauciuc pentru confort și control în timpul lucrului. Becul său cu LED oferă o bună vizualizare a liniei de tăiere și funcția sägeblasf pentru dezghețare și protecție optimă cu sistemul positioniertem pentru schimbarea lamei fără scule. Nivel scăzut de vibrații. Bază reglabilă pentru tăieri în unghiuri. Cu buton de blocare și prelungire a cablului cu 2 m.

Greutate echilibrată: 2,3 kg.

6. Einhell TH-JS 85

411zFdmEroL

Vezi pretul Emag

Acest echipament are o putere bună, robustețe și finisaje bune.

Protecție împotriva ruperii așchiilor. Permite tăieri oblice de până la 45°. 4 niveluri de reglare și sistem de viteză reglabil. Schimbare ușoară a lamei fără unelte suplimentare. Acest model este echipat cu un sistem de aspirare a prafului, iar capacul bazei sale este detașabil pentru a proteja piesa de lucru. Destul de ușoară, 2,1 kg și motor de 620 W, cu o adâncime de tăiere în lemn de 85 mm, 8 mm în metal și 12 mm în plastic.

7. Kawasaki K-EJS 800

416595EBEBL

Vezi pretul Emag

O mașină bine echilibrată și cu un raport calitate-preț bun. Minunat pentru tăieturi la 45°. Motor electric de 800 de wați pentru lucrări grele pe lemn și chiar pe metal. Regulator electronic de viteză, până la 2900 cpm. Caracteristicile speciale includ 'Extracția prafului'. Mișcare pendulară a lamei în 4 poziții. Dispune de un dispozitiv de iluminare cu LED-uri amplasat în partea din față pentru a ilumina zona de lucru.

Greutate: 2,6 kg.

Ghid de cumpărare: Cele mai bune fierăstraie mecanice

Designul fierăstraielor mecanice

mejor-sierra-de-calar

Aceste unelte au caracteristici și capacități diferite pentru a acoperi diferite tipuri de lucrări, astfel încât dulgherii, tâmplarii profesioniști și lucrătorii în lemn pot alege din mai multe opțiuni și funcții.

În principiu, există două stiluri principale de fierăstraie mecanice: Mâner în formă de D și mâner cu prindere în formă de butoi.

După cum sugerează și numele, mânerul în formă de D are o secțiune decupată în mâner, ceea ce îl face potrivit pentru sarcini de bricolaj acasă, unde poate fi folosit la un unghi incomod, dacă este necesar.

Pe de altă parte, mânerul tip butoi plasează mâna mai aproape de suprafața de tăiere, o caracteristică utilă pentru lucrătorii în domeniul lemnului, deoarece permite utilizatorului să aibă mai mult control asupra lamei și, prin urmare, mai multă precizie în tăieturile curbe.

Ambele stiluri prezintă avantaje unice și interesante pentru cei implicați în toate tipurile de muncă, așa că nu este o coincidență faptul că observăm că profesioniștii au ambele modele și le folosesc în funcție de ocazia specială a sarcinii în cauză.

Opțiuni de alimentare

Există trei tipuri de opțiuni de alimentare pentru fierăstraiele mecanice: cu fir, fără fir și pneumatice.

Ferăstraie mecanice cu cablu

Sunt acționate de curent electric. Acest tip de echipament este puternic și foarte eficient pentru tăierea materialelor groase. Cu toate acestea, ele pot reprezenta un pericol dacă sunt folosite în special în zonele umede. Utilizatorul riscă să se electrocuteze dacă nu știe cum să manevreze corect unealta.

Ferăstraiele mecanice fără fir

sunt portabile, ceea ce reprezintă un mare avantaj, deoarece nu restricționează mișcarea. Cu toate acestea, principalul dezavantaj al acestora este că nu au aceeași putere ca cele alimentate cu energie electrică directă. Unii sunt de părere că nu este potrivit pentru proiecte de lungă durată, printre altele din cauza greutății sale.

Un alt dezavantaj este că, atunci când bateria se descarcă, va trebui să fie reîncărcată complet pentru a-și relua sarcinile. O modalitate de a rezolva acest inconvenient este să cumpărați mai multe baterii pentru ferăstrău fără fir.

Recentul val de baterii litiu-ion (Li-ion) reprezintă o opțiune viabilă, deoarece acestea au o durată de viață mult mai lungă și se încarcă foarte repede, ajutând ferăstrăul să fie operațional și utilizat pentru perioade mai lungi de timp. Trebuie remarcat faptul că nu toată lumea apreciază acest tip de baterii, susținând că acestea își pierd încărcătura fără avertisment, spre deosebire de bateriile tradiționale cu nichel-cadmiu (Ni-cad), care își pierd treptat încărcătura.

Ferăstraie mecanice pneumatice

Acest tip de unealtă combină calitățile celor două varietăți anterioare. Acestea nu sunt la fel de periculoase ca ferăstraiele electrice în zonele umede, sunt mai ușor de manevrat și de controlat decât cele fără fir, iar problema puterii nu este compromisă. Poate că dezavantajul lor este că nu sunt la fel de ușor de găsit ca cele două modele anterioare.

Lamele de ferăstrău cu ferăstrău cu coordonate

Pânzele sunt responsabile pentru versatilitatea acestei unelte, ele trebuie să taie diferite tipuri de materiale: gresie, ceramică, lemn și metal. Bineînțeles, ar trebui să cumpărați acele lame suplimentare adecvate pentru tipul de proiect la care lucrați.

Cele mai multe lame sunt fabricate din oțel carbon, cu lungimi cuprinse între doi și trei inci și jumătate și lățimi de aproximativ 1,4 inci, pentru a crea tăieturi cu raze strânse. De asemenea, sunt disponibile lame din bimetal și sunt adecvate pentru tăieri grele.

Ferăstraiele electrice au, de obicei, o funcție de eliberare rapidă pentru schimbarea ușoară a lamei, aceasta fiind cea mai populară opțiune, dar sunt disponibile și alte tipuri de mecanisme de fixare a lamei cu un șurub. Echipamentul este conceput pentru a menține lama fixă la un capăt și flotantă la celălalt capăt. Lamele moderne sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și forme și sunt concepute pentru a reduce frecarea. În plus, toate ferăstraiele folosesc suportul pentru lamă în formă de T, care adaugă rezistență, în timp ce lamele sunt susținute de ghidaje cu role. Pentru inevitabila rupere, care încă se mai întâmplă, șuruburile Allen au fost înlocuite cu o clemă de fixare rapidă a lamei.

Cele două tipuri cele mai comune de lame sunt lamele în T și lamele în U, care se diferențiază, în principiu, prin tipul de clemă a lamei. Cu toate acestea, este posibil ca unele mărci să utilizeze doar anumite tije pentru modelele lor de ferăstrău, iar tipul de tijă va indica modul în care lama va fi fixată pe echipament.

Lame în T

După cum s-a descris mai sus, acestea sunt cele mai comune pe ferăstraiele moderne, nu necesită un instrument extern pentru schimbarea lamei și sunt echipate cu o opțiune de schimbare rapidă, permițând utilizatorului să facă operațiunea în câteva secunde.

Lame în U

Acestea sunt lame care sunt atașate la ferăstrăul cu clichet cu un șurub de fixare care necesită în mod normal o cheie Allen pentru a schimba lamele.

Caracteristici principale

Cele mai renumite mărci de puzzle de pe piață s-ar putea să nu fie perfecte pentru tine, unele modele nu sunt justificabile. Pentru a evita dezamăgirile pe viitor, asigurați-vă că echipamentul pe care îl cumpărați are cel puțin câteva dintre aceste caracteristici

Dimensiunea motorului

Deși dimensiunile nu variază de obicei prea mult de la un ferăstrău la altul, cu cât motorul este mai puternic, cu atât mai multă capacitate va avea utilizatorul de a tăia rapid și de a tăia materiale mai dure. Aceste unități sunt de obicei clasificate în funcție de amperajul motorului.

Lungimea cursei

Cu cât cursa este mai lungă, cu atât mai mult material poate fi tăiat. În general, 5/8 este o lungime acceptabilă.

Picior

Un picior din metal turnat este cea mai bună alegere, însă cele mai bune modele de ferăstrău cu ghidaj au un picior din tablă ștanțată.

Viteză variabilă

Deși multe modele nu specifică vitezele, cele mai bune ferăstraie sunt cele care oferă utilizatorului opțiunea de a varia viteza în funcție de lucrarea care trebuie efectuată. Opțiunea 'tăiați cu grijă' - la viteze mai mici - este o caracteristică la care trebuie să fiți atenți.

Farul cu LED

Probabil că nu veți tăia foarte des pe întuneric, dar proiectarea umbrelor poate fi o interferență atunci când efectuați o tăiere precisă, așa că, dacă ferăstrăul dvs. este prevăzut cu iluminare, va fi un mare avantaj.

Caracteristici și considerații de siguranță

A te simți în siguranță atunci când folosești un fierăstrău de fierăstrău este foarte important, mai ales dacă te gândești la tipul de proiect pe care te-ai decis să îl abordezi (tăieturi curbe, modele complicate etc.) și la echipamentul pe care îl ai la dispoziție, așa că nu strică să ții cont de câteva sfaturi pentru ca munca să decurgă rapid și fără probleme:

Ca măsură de siguranță, conectați întotdeauna uneltele la un întrerupător automat, special împotriva defecțiunilor electrice.

Purtați ochelari de protecție pentru a vă proteja ochii și o mască de protecție împotriva prafului pentru a preveni inhalarea particulelor din materialul care se taie.

Citiți întotdeauna cu atenție instrucțiunile producătorului și respectați-le întocmai!

Urmăriți un videoclip sau contactați un antreprenor experimentat pentru instrucțiuni.

Fiți atenți la mișcarea cablului de alimentare pentru a evita împiedicarea.

Prindeți materialul pe un banc de lucru ferm înainte de a începe tăierea.

Folosiți în permanență dispozitivul de protecție.

Alte caracteristici de luat în considerare

Găsirea mașinii potrivite pentru dvs. printre numeroasele variante de fierăstraie mecanice de pe piață poate fi o provocare. Am vorbit deja despre cele mai importante caracteristici pe care ar trebui să le aibă instrumentul dvs., dar există caracteristici care fac aceste instrumente și mai interesante, așa că luați-le în considerare înainte de a le cumpăra!

Opțiuni de viteză variabilă

Această funcție vă permite să reglați viteza lamei în funcție de tipul de material pe care lucrați. Regula de bază este că, cu cât materialul care trebuie tăiat este mai dur, cu atât mișcarea lamei trebuie să fie mai lentă. Cu cât este mai moale, cu atât mai repede ar trebui să meargă ferăstrăul.

Ghidaj cu role de precizie

Cu această caracteristică, este mult mai ușor să abordați proiecte care necesită tăieri curate și precise.

Lumină de ghidare

O lumină de ghidare sau de lucru este, de obicei, cu LED și permite tăierea liniilor drepte și crearea de modele complicate rapid și precis. De asemenea, are rolul de a ilumina zona de lucru, în special atunci când se lasă seara târziu și începe să se întunece.

Suflanta de praf: Această funcție împiedică rumegușul să facă mai puțin vizibile urmele de tăiere și șabloanele. Suflanta poate, de asemenea, să colecteze și să îndepărteze praful care se acumulează pe traseul fierăstrăului.

Periuța de aerisire

Această funcție menține motorul în acord și previne deteriorarea acestuia.

Linie laser

Ca și linia de ghidare, această funcție proiectează o linie roșie luminată pentru a indica traiectoria pe care trebuie să o urmeze fierăstrăul, îmbunătățind experiența de tăiere.

Versatilitate

Scopul fundamental al fierăstrăului de fierăstrău este de a realiza tăieturi drepte și curbe precise în cea mai mare varietate de materiale, oferind libertate de mișcare și capacitatea de a realiza tăieturi lente sau rapide cu aceeași eficiență.

Combinația anumitor caracteristici speciale îmbunătățește performanțele și aplicațiile mașinii dumneavoastră, făcând-o și mai dezirabilă. De exemplu, prin adăugarea unei lamele orbitale de 360 de grade; aceasta va ajuta utilizatorul să finalizeze detalii complicate, vitezele variabile și setările acțiunii orbitale sunt concepute pentru a ghida mașina în funcție de sarcina de lucru.

Înlocuirea ușoară a lamei

Versatilitatea este unul dintre cele mai atractive avantaje ale unui fierăstrău de puzzle. Schimbarea lamei face posibilă tăierea unei varietăți de materiale. De aceea este atât de valoros ca echipamentul să aibă un sistem simplu de schimbare a lamei (unele fierăstraie au un sistem cu o piuliță).

Garanția

Vă poate proteja în cazul în care ceva nu merge bine cu unealta dumneavoastră, cum ar fi un defect de fabricație. Cu o garanție în vigoare, puteți repara sau chiar înlocui unitatea dacă este necesar. Unele modele pot avea o garanție de returnare a banilor, care durează 30 de zile.

Întrerupător de siguranță sau buton de blocare

Ca toate uneltele electrice, ferăstraiele mecanice pot fi periculoase, în special pentru utilizatorii începători. În aceste circumstanțe, cel mai bine este să aveți un dispozitiv de protecție. Există opțiuni pe piață care vin cu o protecție a lamei, o caracteristică pentru a face ca pornirea să fie lină, într-un ritm mai lent pentru siguranță.

Cele mai bune mărci de fierăstrău de fierăstrău cu clichet

Modelele de înaltă calitate au, de obicei, o istorie îndelungată și se bucură de o reputație excelentă și de garanții mai lungi, ceea ce cumpărătorul apreciază cu siguranță. Este puțin probabil ca acestea să dezamăgească utilizatorul; cu toate acestea, tind să fie scumpe și nu toată lumea are banii necesari pentru a plăti un produs de marcă.

Makita, Bosh, Porter Cable, Black & Decker, Milwaukee și Festool sunt câteva dintre cele mărci care pot fi considerate printre cei mai buni producători de fierăstraie mecanice.

Sfaturi pentru utilizarea unui ferăstrău cu clichet

Majoritatea modelelor au un declanșator care menține alimentarea fără a fi nevoie să țineți degetul pe buton, oferindu-vă mai mult control și manevrabilitate asupra lucrului. Folosiți-l! Acest mecanism 'apasă și uită' vă permite, de asemenea, să țineți fierăstrăul într-o poziție mai confortabilă, astfel încât să vă puteți concentra asupra lucrului.

Jucați-vă cu setarea vitezei. Curbele, de exemplu, necesită o viteză mai mică pentru o tăiere precisă a materialului. Experiența este esențială, fiecare tip de material necesită o viteză diferită de lucru.

Reglarea orbitală va oferi tăieturi netede și profesionale.

Puteți face o tăiere în unghi prin reglarea plăcilor de șanfrenare de pe bază.

Experimentați cu diferite lame cu TPI variabil. Un mecanism de comutare a lamei fără cheie este o soluție salvatoare în această situație.

Ferăstrăul de fierăstrău nu este destinat să taie lemnul gros. Motorul ar putea fi deteriorat dacă este forțat să taie un produs mai gros sau mai dur decât capacitatea sa. Consultați manualul de utilizare pentru a afla adâncimea adecvată pentru fiecare tip de material.

Efectuați întreținerea periodică și ascuțiți cu regularitate lamele (sau înlocuiți-le complet dacă este necesar).

Nu aplicați niciodată o forță asupra fierăstrăului de fierăstrău când tăiați. Ar putea bloca lamele sau arde motorul. În schimb, utilizați mâna pentru a ghida ușor unealta prin procesul de tăiere necesar.