Fier de calcat

Tabla

Îndreptarea hainelor este una dintre cele mai plictisitoare sarcini din casă, dar având instrumentele potrivite, sarcina ar fi mai confortabilă și mai agilă, reducând la minimum timpul petrecut în această activitate.

Multe gospodine se concentrează doar pe ceea ce ar fi fierul de călcat, care este, într-adevăr, cel mai important instrument, dar având cea mai bună masă de călcat îți va oferi spațiul potrivit pentru a-l folosi, așa că acesta din urmă este la fel de important.

Neavând o masă de călcat, unele persoane, atunci când au nevoie să își netezească hainele, pot folosi o piesă de mobilier, patul, o masă obișnuită sau chiar podeaua, expunând aceste spații la arsuri textile sau deteriorări ale suprafeței care ar putea fi costisitoare de reparat, iar pe de altă parte netezirea în astfel de locuri duce la poziții necorespunzătoare ale corpului care duc la dureri la nivelul brațelor, umerilor sau spatelui.

Cele mai bune mese de călcat sunt reglabile în funcție de înălțimea ta, unele sunt pivotante, trebuie să fie, de asemenea, robuste, din material rezistent, cu o suprafață care să ajute la călcat, cu un capac pe care aparatul să alunece ușor, plus alte caracteristici care să o facă un element necesar în centrul tău de călcat de acasă .

Cele mai bune mese de călcat

Care este cea mai bună masă de călcat?

Alegerea cea mai asertivă va depinde de nevoile dumneavoastră, deși majoritatea sunt de acord că ar trebui să fie de dimensiuni manevrabile, pliabilă, pliabilă, reglabilă, poate extensibilă dacă lucrați uneori cu haine lungi, durabilă și accesibilă.

Având în vedere cele menționate mai sus, am realizat o cercetare a celor mai funcționale și economice piese pe care le puteți găsi, pentru a vi le recomanda pe cele care, datorită caracteristicilor lor, se poziționează ca fiind cele perfecte pentru a satisface cerințele celor mai multe gospodine din zilele noastre.

Iată cele mai bune mese de călcat:

1. Scândură de călcat Rolser K-S Vintage K04004PLATA

Cea mai bună pentru spații mici

31ekOLYDYgL

Vezi pretul Emag

Datorită dimensiunilor sale de 110 x 32 cm, este perfectă pentru spații mici, iar atunci când este pliată este destul de mică și ușor de depozitat.

Un alt punct forte este faptul că învelișul din bumbac este necoroziv, iar contactul cu țesătura este subtil. De asemenea, este perforat pentru a preveni supraîncălzirea textilelor, reducând astfel șansele de maltratare a hainelor dvs.

Structura mesei este sigură, iar sistemul de blocare la înălțimea dorită este eficient și stabil.

Cel mai bun lucru este că masa vine gata de utilizare, astfel încât nu trebuie să pierdeți timp cu unelte și procese complicate pentru a o asambla.

2. Scândură de călcat multifuncțională Jata Hogar 848S

The 2-in-1

41OpXsjtYmL

Vezi pretul Emag

Pe lângă faptul că este o masă de călcat modernă, structura vine cu o scară specială cu trei trepte pentru a accesa locurile înalte. Modelul este ușor de mutat de la o funcție la alta și oferă rezistență și stabilitate.

Ca masă, înălțimea nu este reglabilă, însă cei 70 cm reprezintă o dimensiune medie pentru majoritatea oamenilor.

Suportul pentru fier de călcat așezat pe o parte este capabil să susțină centre de călcat mari, care vor fi ținute pe grile și șine care împiedică alunecarea aparatului.

Masa de călcat este solidă, largă, fermă, iar picioarele sunt acoperite cu cauciuc atunci când intră în contact cu podeaua, pentru a nu o deteriora. De asemenea, are un preț scăzut și veți fi surprins de calitatea sa bună.

3. Leifheit AirBoard Compact M

Cea mai ușoară

215GQGeF7KL

Vezi pretul Emag

Pentru unele persoane, greutatea plăcii este o problemă reală la instalare, iar dacă acesta este cazul tău, acesta este modelul ideal pentru tine.

Masa are o dimensiune standard și o înălțime reglabilă, însă greutatea este mai mică decât a oricărui model mediu și este cea mai ușoară dintre cele mai bune datorită suprafeței sale ultraușoare din plastic special, care menține, de asemenea, stabilitatea și durabilitatea piesei.

Pe de altă parte, are tehnologia Thermo Reflect în învelișul său, care returnează căldura și face efectul de călcare dublă, lăsând un finisaj perfect pe hainele dvs. și economisind timp.

Funcționează bine cu fiare de călcat tradiționale, mari, mici sau cu aburi; picioarele sale sunt sigure și se adaptează la suprafețe inegale pentru a asigura un suport mai bun.

4. Orbegozo TP 1000 masă de călcat

Cea mai ieftină

41rovfQ5pTL

Vezi pretul Emag

Este cea mai bună pentru bugete mici, dar prețul său economic nu o face o masă de călcat de proastă calitate.

Cu acest model veți găsi tot ceea ce aveți nevoie: un corp robust din oțel, înălțime reglabilă între 56 și 93 cm, acoperit cu bumbac și o dimensiune practică.

Este o masă de bază, dar își face treaba, iar produsul este disponibil în cinci dimensiuni, astfel încât să o puteți alege pe cea care vi se potrivește cel mai bine.

5. Scândură de călcat Philips GC240/05

Cea mai bună pentru cei care calcă cel mai mult

31zXyJ3JDLL

Vezi pretul Emag

Această masă de călcat este cu siguranță cea cu cele mai multe avantaje și cea mai bună calitate, pentru început este cea mai mare și ideală pentru centrele de călcat cu trafic intens, datorită robusteții și confortului său.

Dimensiunile sale sunt de 45cm lățime x 120cm x 120cm lungime, de asemenea, ca puțini, acesta are accesorii care facilitează călcatul cămășilor, flanelurilor sau rochiilor și încorporează și un umeraș practic pentru agățarea dulapului.

Învelișul plăcii este moale, compus din spumă, pâslă și bumbac, unde hainele și fierul de călcat vor aluneca ușor.

S-ar putea să vi se pară un pic cam greu, dar acest aspect este compensat de cât de confortabil este să lucrați cu el.

Pe de altă parte, prețul nu este atât de accesibil, dar merită fiecare euro investit pentru o placă care, după părerea celor care o au deja, este un model superior.

6. Tabla Vileda Premium Plus

Cea mai stabilă

418FjVTxNvL

Vezi pretul Emag

Punctul culminant al tablei îl reprezintă picioarele cauciucate, care, în ciuda dimensiunilor ale mesei, vă veți simți întotdeauna bine sprijinit în timp ce călcați.

Pe de altă parte, are o capacitate de până la 20 kg pe masa de călcat și de 10 kg pe suportul de fier de călcat. De asemenea, are o priză pentru a conecta echipamentul fără riscul unor extensii electrice pe podea și o tijă în care se va sprijini cablul, astfel încât să nu interfereze cu munca dumneavoastră.

Accesoriul de călcat este rezistent și are o garanție de trei ani, capacul detașabil este realizat din trei straturi care favorizează circulația căldurii și are sistemul Click - stop care asigură că nu se închide brusc.

Ce este o masă de călcat?

Scândurile de călcat sau mesele de călcat, așa cum mai sunt numite, sunt folosite de zeci de ani de gospodine și reprezintă un instrument esențial pentru a sprijini haina pe o suprafață plană, astfel încât să poată fi călcată și să fie îndepărtate toate ridurile. Acestea sunt fabricate dintr-o mare varietate de materiale și sunt disponibile în diferite dimensiuni și modele.

Tipuri de mese de călcat moderne

Există trei tipuri de mese de călcat pe piață: portabile, de masă și de perete.

Scânduri de călcat portabile

Acest tip de masă de călcat este cel mai răspândit pe piață, datorită designului său pliabil o poți transporta dintr-un loc în altul în casă sau la birou fără nicio problemă, trebuie doar să îi desfășori picioarele extensibile, să o fixezi la înălțimea dorită și gata, vei putea călca cu ușurință orice dorești.

Designul său este solid și ușor în același timp, ceea ce vă permite să călcați fără ca masa de călcat să se prăbușească sau să se deplaseze dintr-o parte în alta. Unele modele moderne permit călcatul confortabil în poziție așezată. Deși aceste mese sunt portabile, dacă doriți să le luați cu dvs. în mașină, ele pot ocupa mult spațiu.

Mese de călcat sau mese de călcat

Spre deosebire de masa de mai sus, acest tip de masă de călcat are picioare scurte și trebuie așezată deasupra unei mese sau a unui blat de lucru; sunt mai mici decât cele de mai sus și sunt foarte populare în locuri cu spațiu limitat, cum ar fi căminele studențești sau apartamentele mici.

Deși sunt excelente pentru dimensiunile lor, nu sunt suficient de confortabile pentru călcarea tuturor tipurilor de piese, pot fi puțin dificile pentru călcarea mânecilor.

Scândură de călcat pliată pe perete sau încorporată

Acest tip de scândură de călcat devine foarte popular în zilele noastre, designul său permite să fie montată pe perete sau într-un dulap și atunci când este necesar să o folosești, trebuie doar să o cobori și să o ajustezi, sunt ideale pentru apartamentele mici și pentru persoanele care urăsc să ridice masa de călcat sau să o vadă tot timpul într-un colț. Acestea pot fi instalate în spații restrânse sau în vestiare.

Ce masă de călcat să alegeți, una portabilă sau una încorporabilă?

Atunci când căutați o masă de călcat trebuie să țineți cont de spațiul în care va fi folosită, dacă doriți să vă puteți muta masa de călcat prin casă, cea portabilă este fără îndoială cea mai bună opțiune, aceste mese sunt disponibile în două dimensiuni și au măsuri diferite de înălțime.

Dacă, pe de altă parte, sunteți în căutarea unei mese pe care să o puteți depozita cu ușurință, ar trebui să alegeți mesele încorporabile, este important să țineți cont de faptul că veți avea nevoie de câteva unelte pentru a instala masa. Masa va fi fixată în partea de sus, astfel încât, atunci când deschideți ușa, să o puteți coborî fără efort.

Înălțimea mesei de călcat

Primul lucru pe care trebuie să îl știți este că înălțimea perfectă pentru a călca în picioare este ca masa de călcat să fie la nivelul șoldului, dacă aveți o masă de călcat încorporată, trebuie să o reglați astfel încât, de fiecare dată când o folosiți, să aveți această măsură. Dacă vă place să călcați stând jos, folosiți o masă de călcat portabilă care este reglabilă, nu uitați că trebuie să vă simțiți confortabil, spatele trebuie să fie menținut în poziție verticală și veți evita rănile.

Greutatea mesei de călcat

Pe vremuri, mesele de călcat erau făcute din lemn, ceea ce le făcea foarte grele, dar mai târziu au fost înlocuite cu suporturi din plasă metalică, care sunt mai ușoare și nu rețin aburul.

Robustețea mesei de călcat

Este foarte important ca mesele de călcat să fie solide și sigure, astfel încât să nu se prăbușească în timpul călcatului. Pentru a îndepărta pliurile de pe haine, este necesar să aveți o masă de călcat stabilă pentru a facilita călcatul și a preveni orice accident.

Sfaturi pentru alegerea unei mese de călcat

Pentru a cumpăra o masă de călcat bună, se recomandă să analizați următoarele caracteristici: Tabla

Dimensiune

Se așteaptă ca placa să fie de dimensiuni mici, astfel încât să încapă în orice spațiu dintr-un dulap sau sprijinită de un perete.

Există, de asemenea, panouri suspendate și există chiar unele care sunt atât de portabile încât funcționează bine pentru cei care călătoresc sau pentru cele mai înguste spații.

Pe lângă dimensiuni, se ține cont și de greutate; multe dintre ele sunt realizate din oțel sau piese din lemn, ceea ce variază volumul și influențează ușurința de manevrare.

Adaptabilitate

Mesele pliabile sunt cele mai comune, fiind reglabile în înălțime, ele oferă o suprafață de lucru adecvată. În ceea ce privește picioarele, cel mai bine este ca acestea să fie cu deschidere largă, ceea ce le va face mai solide.

Materiale și huse

O husă groasă va ajuta fierul de călcat să alunece și să finiseze mai bine hainele; în același mod, atunci când structura principală este metalică, aceasta va returna căldura către îmbrăcăminte din partea inferioară pentru a reduce timpul de călcare.

Scândurile de călcat din lemn sunt robuste, dar mai grele și au tendința de a reține căldura; cel mai bine este ca partea plană să aibă găuri pentru a favoriza ventilația și circulația căldurii, precum și ca husele pentru scândurile de călcat să fie din țesături potrivite pentru o călcare mai eficientă.

Suporturi pentru fierul de călcat

Deși nu pare așa, un fier de călcat poate fi mai greu decât masa de călcat în sine, totuși, suprafața trebuie să fie capabilă să îl susțină fără inconveniente.

În general, la un capăt se află suportul pentru fierul de călcat, o zonă spațială destinată să permită amplasarea aparatului într-un loc sigur și stabil pentru acesta atunci când nu este utilizat.

Specificații

Acestea sunt principalele date ale mesei, printre care producătorul evidențiază înălțimea, cadrul, elementul de fabricație, lungimea suprafeței, adaptabilitatea și, bineînțeles, prețul; caracteristici care definesc, în principiu, care este cea mai avantajoasă pentru dumneavoastră.

Suplimente pentru masa de călcat

Acest articol a evoluat de-a lungul timpului, adăugându-se tot mai multe accesorii pentru a ușura munca și a îmbunătăți rezultatele. Există trei caracteristici suplimentare pe care nu trebuie să le ratați.

Accesoriu pentru manșon:

Pentru călcatul mânecilor sau al hainelor mici, puteți apela la scândura mică, care măsoară aproximativ 1,5 metri lungime și are o lățime cuprinsă între 6 și 8 centimetri, aceste scânduri sunt atașate la masa principală și sunt perfecte pentru a fi folosite atunci când este nevoie.

Raft de agățat:

Atașat la capătul lat al mesei, are forma unui grătar și este folosit pentru a agăța hainele proaspăt călcate.

Cârlig de depozitare sau de organizare:

Acest cârlig vă permite să păstrați toate uneltele de călcat împreună, este perfect pentru a păstra totul organizat.

Cât va costa o masă de călcat?

În ceea ce privește costurile, există o gamă largă de prețuri, cele mai ieftine modele putând costa puțin peste 8 euro, însă cele mai scumpe pot costa peste 200 de euro. Totul depinde de specificațiile pe care le căutați, de dimensiune și de calitate. O masă de călcat bună poate costa în jur de 30 de euro.

Temperaturile de călcare recomandate

Poate că vi s-a întâmplat deja ca atunci când călcați o țesătură subțire să se ardă. Acest lucru poate fi corectat dacă învățați cum să folosiți diferitele niveluri de temperatură. De obicei, etichetele de pe haine indică gradele la care trebuie expusă țesătura. Dacă nu îl aveți, puteți folosi acest truc. Luați o cârpă de bumbac și puneți-o deasupra țesăturii subțiri pe care doriți să o călcați, treceți fierul de călcat peste țesătura de bumbac și verificați imediat țesătura de dedesubt. Repetând acest proces, veți putea călca fără probleme țesătura fină.

Țesătură - Temperatură (F / C)

Lenjerie 445°F / 227°C

Bumbac 400°F / 204°C

Nailon 275°F / 135°C

Lână 300°F / 140°C

Mătase 300°F / 140°C

Sfaturi pentru călcat

Așezați masa de călcat dreaptă:

Asigurați-vă că masa de călcat este bine fixată în linie dreaptă.

Folosiți o bază curată:

Verificați dacă masa de călcat și fierul de călcat sunt curate, dacă nu, folosiți bicarbonat de sodiu cu apă și schimbați capacul mesei de călcat, nu uitați să testați întotdeauna fierul de călcat pe o cârpă veche, pentru a verifica dacă nu pătează țesătura.

Inspectați țesătura:

Înainte de a începe să călcați trebuie să verificați dacă hainele sunt curate și fără pete, altfel căldura nu va face decât să adâncească murdăria din țesătură.

Verificați temperatura corectă pentru a călca hainele:

După cum s-a menționat mai sus, este important să verificați temperatura la care trebuie călcată fiecare piesă de îmbrăcăminte. Aranjați hainele de la temperatură scăzută la temperatură ridicată și urmăriți îndeaproape temperatura fierului de călcat.

Pulverizați amidon pe pliurile încăpățânate

Amidonul este perfect pentru a ajuta la călcarea pliurilor încăpățânate, doar presărați puțin înainte de călcare și ați terminat.

Deschideți buzunarele:

Deschideți buzunarele pentru a evita ca acestea să încrețească mult mai mult haina la călcare.

Călcați manșetele, gulerele și tivurile pe dos:

Pentru a evita încrețirea acestor părți ale îmbrăcămintei, întoarceți-le pe dos și călcați-le mai întâi pe dos, apoi aplicați puțin amidon și călcați-le pe partea din față.

Călcați mai întâi partea inversă

Este de preferat să călcați mai întâi hainele delicate pe partea inversă, deoarece vă va permite să îndepărtați pliurile în timp ce aveți grijă de țesătură.

Călcați cusătura de la mijloc pentru a da pantalonilor formali un aspect profesional

Presărați doar piciorul pantalonului în jos, astfel încât ambele cusături laterale să se atingă. Așezați piciorul plat pe masă și călcați-l, nu uitați să reduceți presiunea pe cusături.

Uscați bine hainele și lăsați gravitația să preia o parte din încărcătură

Atârnați hainele drepte pentru a evita încrețiturile, dacă folosiți uscătorul cu tambur, imediat după ce ciclul s-a terminat, împăturiți hainele pentru a evita încrețiturile. Dacă hainele au multe cute, stropiți-le cu puțină apă.

Scurgeți excesul de apă din rezervor:

Când terminați de călcat, scurgeți excesul de apă pentru a evita crearea de calcul sau rugină pe fierul de călcat. De asemenea, puteți utiliza funcția de curățare a calcarului, trebuie doar să puneți fierul de călcat în chiuvetă și să apăsați și mențineți apăsat butonul de curățare a calcarului timp de 2 secunde, detartrajul va dura aproximativ 30 de secunde.