Surse: ria.ru, militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

 Departamentul asigurare infromațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 19.11.2019, peste 10 nave de luptă și auxiliare au trecut la executarea unui exercițiu în acvatoriul Mării Negre, împreună cu Aviația navală.

 

„Peste 10 nave ale FRMN au ieșit pe mare din punctele de dislocare Sevastopol și Novorossiysk pentru executarea de exerciții comune, cu executarea de trageri de artilerie și lansări de rachete”, se arată în comunicatul de presă.

 

La exercițiu participă fregata Amiral Essen, nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek, nava mare de desant Azov, dragoarele Turbinist și Kovrovets, precum și o serie de nave auxiliare.

 

În timpul executării tragerilor de artilerie și a lansărilor practice de rachete, echipajele navelor de luptă vor desfășura activități de navigație în urma dragoarelor, de ducere a luptei navale, de căutare și distrugere a unui submarin, de descoperire și distrugere a unui punct de comandă de coastă și de respingere a atacului aerian al adversarului convențional.

 

La manevre vor participa și avioane de vânătoare de tip Su-30SM ale Aviației navale a FRMN.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, la exercițiul aero-naval al FRMN, care va dura până la sfârșitul săptămânii, va participa și submarinul Novorossiysk, aflat pe mare din 15.11.2019.

Tragerile de artilerie și lansările de rachete vor fi executate cu muniție reală, asupra unor ținte aeriene, navale și de coastă.

Cu siguranță, acestea vor include lansări de rachete antiaeriene. De asemenea, ținând cont de faptul că pe mare se află trei platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, submarinul Novorossiysk, fregata Amiral Essen și nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek, iar exercițiul prevede și distrugerea unui punct de comandă din zona de coastă, nu este exclusă nici lansarea unei rachete de croazieră de tip 3M14.

19 noiembrie 2019
Flota rusă din Marea Neagră a început executarea unui exercițiu aero-naval, cu trageri de luptă

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE