30 iunie 2019

Sursa: militarynews.ru, ria.ru, remnmilitaryblog.com

  Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a anunțat, pe 30.06.2019, că armata rusă monitorizează acțiunile distugătorului Carney al Forțelor Navale ale SUA, care a intrat în Marea Neagră.

 

“Forțele Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au trecut la urmărirea distrugătorului american Carney, imediat după intrarea acestuia în acvatoriul Mării Negre”, se arată într-un comunicat de presă al centrului.

 

“Fregata Smetlivy a FRMN a început să monitorizeze direct acțiunile navei americane. În plus, pe toată durata șederii distrugătorului în zona de responsabilitate a FRMN, acesta va fi supravegheat prin întrebuințarea mijloacelor electronice și tehnice ale flotei”, au precizat reprezentanții centrului.

 

Distrugătorul Carney din cadrul Forțelor Navale ale SUA a intrat în Marea Neagră pe 29 iunie, la ora 19.20 (ora Moscovei).

 

În conformitate cu prevederile Convenției de la Montreux, care reglementează trecerea prin stâmtorile turcești a navelor militare din statele care nu sunt riverane Mării Negre, șederea distrugătorului în Marea Neagră nu trebuie să depășească 21 de zile.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Distrugătorul american Carney se deplasează spre portul ucrainean Odesa, pentru participarea la exercițiul Sea Breeze-2019.

În dimineața zilei de 29.06.2019, în portul Odesa a intrat și nava americană rapidă de transport desant Yuma.

Exercițiul Sea Breeze-2019 va începe pe 01 iulie, cu participarea unor nave de luptă și auxiliare din SUA, Ucraina, Bulgaria, România, Turcia și Georgia. În total, la acesta vor lua parte aproximativ 900 de militari.

Pe lângă monitorizarea acțiunilor navelor participante la exercițiu, este foarte posibil ca forțe și mijloace ale FRMN să desfășoare activități de pregătire pentru luptă în Marea Neagră, în contrapartidă.

 

Flota rusă din Marea Neagră monitorizează acțiunile distrugătorului american Carney

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE