Foarfeca de taiat crengi

Tijeras-de-Podar

Fie că sunteți un expert sau un grădinar amator, cu siguranță veți dori să aveți în mâini cel mai bun foarfece de grădinărit, cel cu care veți lucra cel mai bine, în timp ce tăiați copaci, descărcați fructe, îndepărtați ramurile uscate, tăiați buruieni și dați formă acelui tufiș pentru a vă înfrumuseța spațiul.

Printre numeroasele unelte care alcătuiesc un set de grădinărit , fie că aveți o mașină de tuns iarba , mănuși de grădină, o stropitoare, unelte electrice sau chiar un avansat stâlp telescopic de grădină ; foarfecele de grădinărit este unealta pe care o veți folosi cel mai des, așa că asigurați-vă că o alegeți pe cea potrivită pentru utilizarea și confortul dumneavoastră.

Foarfecele de crengi sunt versatile și vă vor fi de mare folos, însă nu vor tăia crengi foarte groase, deoarece majoritatea sunt eficiente pentru diametre de până la 2 cm, motiv pentru care sunt folosite mai ales pentru arbuști, arbori mici, cultivarea florilor sau alte activități similare, foarfece pneumatice care fac același lucru, dar cu funcționare electrică și mai multă putere sau există și foarfece cu două mâini pentru tăierea crengilor groase, dacă asta este ceea ce vă trebuie.

Cel mai bun foarfece de grădinărit

Care este cel mai bun foarfece de grădinărit?

Am analizat aici cele mai comerciale modele de pe piață, de la cele mai ieftine până la cele mai puțin ieftine; cea care, după părerea de de grădinari sau gospodine , ar fi folosită pentru a îndepărta crengile și spinii, sau acele foarfeci pe care experții în culturi le-ar folosi pentru arboricultură, horticultură, pomicultură și multe altele.

Cele mai multe dintre ele sunt bune, dar în ceea ce privește performanța și raportul cost-beneficiu, există unele care ies în evidență mai mult decât altele, iar acestea sunt cele pe care le-am enumerat pentru dumneavoastră.

Iată cele mai bune foarfeci de tăiat:

1. Foarfecele de tăiat Felco F11

Cel mai bun pentru pomicultură

31t3GbdJsjL

Vezi pretul Emag

Aceste foarfece din Germania sunt ideale pentru a fi folosite pe plantele capabile să producă fructe.

Unealta este fabricată din aliaj de aluminiu forjat, cu o greutate de 250 g și o lungime de 21 cm; mânerele sunt, de asemenea, acoperite cu plastic pentru a preveni alunecarea între mână și piesa de prelucrat.

Cadrul este întărit cu lame precise și șuruburi de înaltă calitate. De asemenea, facilitează tăierea, iar mânerul ergonomic vă protejează mâna.

Modelul are o garanție pe viață, este și ușor și robust, poate că puteți găsi foarfece mai ieftine, dar niciuna cu atâta calitate.

2. Fiskars P83 - Foarfece de grădinărit

Cel mai bun pentru grădinărit hobby .

41kJgauT2mL

Vezi pretul Emag

Acest foarfece este un model inteligent, care nu necesită experiență pentru a profita la maximum și pentru a face o treabă eficientă.

Datorită tehnologiei sale PowerStep, selectează automat puterea de tăiere în funcție de grosimea ramurii, ceea ce înseamnă o uzură mai mică a echipamentului.

Este, de asemenea, una dintre cele mai ușor de utilizat de pe piață, perfectă pentru pasionații de grădinărit, cu un mâner acoperit cu poliamidă, întărit cu fibre de sticlă, care răspunde la mișcări fluide.

Lamele sunt fabricate din oțel inoxidabil acoperit cu teflon, finisajul piesei este îngrijit și, având în vedere calitatea ridicată și senzația de robustețe, are un preț scăzut în comparație cu alte modele similare.

3. Bellota 3512-21 - Foarfece de grădinărit

Cel mai bun pentru profesioniști

31M2tVAsSTL

Vezi pretul Emag

Datorită designului și manevrării sale, este foarfeca pe care orice profesionist în grădinărit ar trebui să o aibă. Acesta oferă unghiuri flexibile care facilitează tăieturi precise și stabile.

Poate fi folosit pentru a tăia crengi subțiri cu o grosime de până la 30 mm, cu un sistem simplu de reglare.

Este o foarfecă puternică, practică, pe care o veți folosi în mod continuu și care nu își va pierde ascuțimea, structura nu se va deteriora, iar resortul își va menține întotdeauna capacitatea.

Aceasta este o gamă recentă de foarfece profesionale care, datorită versatilității sale și pentru că este cea mai durabilă de pe piață, a devenit una dintre preferatele experților.

Nu este un atât de economic, dar superioritatea sa face ca fiecare euro investit să merite.

4. Crenova SH-01

Cel mai bun pentru grădinărit acasă

41GwLnhB5OL

Vezi pretul Emag

Modelul este de bună calitate, dar simplitatea sa îl face ideal pentru a fi folosit de fiecare gospodină care iubește să aibă grijă de propria grădină.

Vă va plăcea eficiența piesei atunci când o veți folosi pentru a modela tufișuri, a desprinde frunzele uscate, a tăia cu precizie ramuri sau tulpini.

Atunci când îl folosiți, veți simți cum mâna dvs. face mișcări naturale, în niciun moment nu va fi forțată sau nu va lua o poziție nefavorabilă.

Lamele nu vor rugini și vor fi întotdeauna gata, deoarece au un sistem de autocurățare care previne acumularea de resturi în piesă. Pe de altă parte, dispune de o metodă de siguranță care permite blocarea acestuia atunci când nu este utilizat.

Fiind de uz casnic, este super accesibil, fiind în același timp una dintre cele mai bune foarfeci.

5. Mannesmann M63202

Cel mai ieftin

41UfYbOIe2L

Vezi pretul Emag

Dintre sugestiile noastre, este cel mai puțin scump, dar designul și calitatea sa îl fac demn de un loc pe lista noastră; și pentru un preț mic veți primi un set super eficient, format din două piese pentru diferite grosimi și cu lame de tăiere curbe , gata să se ocupe de o grădină mică.

Marca este prezentă pe piață de peste 30 de ani și a excelat în produse de calitate, iar această pereche de piese reprezintă în continuare linia sa.

Sunt robuste, sigure, materialul de fabricație este bun, sunt ușor de manevrat, se taie ușor și, pe scurt, au un raport calitate-preț bun.

6. Foarfecă de tăiat Draper ieftină

Cea mai bună pentru copaci înalți

219b7OtFPpL

Vezi pretul Emag

Este o foarfecă telescopică cu o extensie de 2, 9 metri și cu o capacitate de tăiere de 32 mm ca puține altele de pe piața , ideal pentru a ajunge la vârfurile și vârfurile copacilor fără a avea nevoie de o scară sau de alte unelte.

La fel ca și alte foarfeci de crengi, are aceeași versatilitate și precizie pe care le așteptați de la o foarfecă de crengi, cu diferența că aceasta este acționată cu ajutorul unei frânghii atunci când se lucrează la înălțime.

De asemenea, are o mecanică bună, este sigură, sistemul include un ferăstrău, iar versatilitatea și funcționalitatea vă vor lăsa mulțumiți.

La ce se utilizează foarfecele de grădinărit?

Tijeras-de-PodarEquipar-Magazine

Dacă ați citit mult despre grădinărit, probabil ați observat că aceste foarfece nu sunt menționate prea des, aspect cu care nu sunt întru totul de acord. Am crescut în copilărie cu aceste foarfeci de grădinărit, unde eram plătit cu mai puțin de un euro pentru a tăia fiecare fir de amar în grădinile comunitare, ceea ce m-a învățat marea importanță a acestor unelte.

Cum să folosesc foarfecele în grădina mea?

Foarfecele pe care le folosesc în grădina mea nu sunt nimic special, sunt doar o pereche de foarfece de casă. Le port cu mine într-o găleată, împreună cu alte unelte și o sfoară. Ce fel de utilizări găsesc pentru foarfecele de grădină? Vorbind de sfoară, consider că aceste unități taie mai bine și mai repede decât alte accesorii.

Le folosesc și pentru a îndepărta orice sfoară care a ținut clematisul din curte sau care ține în picioare plantele de roșii, acum moarte. Puteți folosi foarfecele pentru a tăia florile ofilite, culturile de legume și ierburile tăiate. De asemenea, le puteți aplica atunci când tăiați pachetele de semințe.

Aceste foarfeci sunt neprețuite atunci când trebuie să deschideți ambalajul impenetrabil al noii perechi de foarfece de grădinărit sau să deschideți un nou pachet de mănuși de grădinărit. De asemenea, sunt foarte utile atunci când trebuie să tai anumite flori sau arbuști foarte complicați, unde trebuie să mă aplec și să le tai mugurii cu foarfecele de grădină cu mâna.

Cum alegi cel mai bun foarfece de grădină

Pentru a-l alege pe cel mai potrivit, deși sună ciudat, trebuie să ții cont de mărimea mâinii tale, de forța pe care o ai, de tipul de tăiere pe care o vei face, dar și de bugetul tău; dar dacă vrei să fii pretențios, există și alte considerente care te vor conduce la o alegere eficientă.

Tipuri de foarfece de grădinărit

În principiu, există trei tipuri de foarfece de grădinărit:

Foarfeci de tăiere de ocolire:

Acestea sunt cele mai frecvente. Acestea sunt eficiente în realizarea unei tăieturi impecabile, același are lame curbe de bună întindere cu lame ascuțite capabile să facă tăieturi precise.

Foarfecă de tăiat cu nicovală:

În acest caz, foarfecele are o lamă dreaptă care taie pe măsură ce se închide. În general, acestea sunt puțin voluminoase și, din cauza modului în care taie, sunt folosite pe lemn mort, pe care mai întâi îl vor rupe și apoi îl vor tăia.

Foarfecă cu clichet:

De fapt, acest tip de foarfecă este inclusă în foarfecele cu bypass datorită formei sale, însă mecanismul acesteia face ca lucrul să fie ușor și rapid, astfel încât cu o ușoară presiune se face tăietura, deci acest model este cel mai recomandat pentru persoanele cu mai puțină forță în încheietura mâinii, însă tăietura nu este la fel de curată ca la foarfecele cu bypass tradițional.

Disponibilitatea pieselor de schimb

La fel ca în cazul oricărei unelte care este folosită frecvent și este alcătuită din mai multe piese, este normal ca unele să se deterioreze din când în când; având în vedere acest lucru, este bine să știți că aveți posibilitatea de a cumpăra o piesă de schimb.

Din fericire, la cele mai bune mărci, acestea vând piesele separat sau puteți chiar să cumpărați accesorii suplimentare, cum ar fi capacul de protecție .

Ergonomie

Este cel mai bine dacă nu doriți să suferiți disconfort la mână sau să vă întindeți încheietura mâinii. Pur și simplu, cu cât designul este mai ergonomic, cu atât este mai ușor de prins și cu atât mai puțină forță trebuie să aplicați.

Calitatea materialelor

Cele mai multe dintre ele sunt din oțel, dar unele fabrici pot adăuga un plus la structură, făcându-le inoxidabile, acoperindu-le cu teflon și dându-le o margine aproape indestructibilă.

Pe de altă parte, există, de asemenea, designul mânerului care este acoperit cu material antiderapant și confortabil, care la rândul său conferă fermitate mâinii.

Siguranță

Foarfecele de grădinărit de calitate dispun de mecanisme care blochează lama în poziția închisă atunci când nu este utilizată, reducând astfel riscul de tăieturi accidentale și protejând chiar muchia tăietoare a lamei.

Calitatea arcului

Arcul este una dintre piesele cheie ale foarfecii și este cel care, în funcție de moliciunea sau duritatea sa, va reduce oboseala mâinii. Acestea pot fi realizate din metal sau sârmă și ambele funcționează bine, dar este important să vă asigurați că arcul este ferm și că este bine asamblat cu piesa.

Ușurința de dezasamblare și asamblare

Dacă sunteți genul de persoană care se preocupă să mențină țarcul impecabil și să îi acorde o întreținere corespunzătoare din când în când pentru a preveni acumularea de sevă, așchii sau alte resturi de grădinărit pe piesă, trebuie să vă asigurați că o puteți asambla și dezasambla cu ușurință.

Dimensiuni și greutate

Ei bine, nu există nimic mai bun la o foarfecă de tăiat decât o foarfecă de tăiat eficientă, care are o greutate confortabil de manevrabilă și măsuri perfecte pentru mâna ta, așa că înainte de a o alege pe a ta îți recomandăm să verifici măsurile.

Foarfecele de grădinărit vine într-o varietate de stiluri, materiale și prețuri, așa că poate fi confuz să alegi cea mai potrivită, dar partea bună este că aici am făcut o analiză care să te ghideze spre achiziționarea uneia, așa că citește mai departe pentru a afla care foarfecă poate fi cea mai avantajoasă investiție.

Să-ți cunoști foarfecele de tăiat: nicovală sau bypass?

Tunderea este întotdeauna o treabă dificilă, deși nu ar trebui să fie o regulă. Ca orice în viață, dar mai ales în grădină, totul se rezumă la utilizarea uneltei potrivite pentru fiecare lucru, iar aceste foarfece nu fac excepție.

Pentru început, există două tipuri de foarfece de grădinărit. Ambele sunt concepute pentru o tăiere ușoară în grădinărit, pentru frunzele și ramurile prea mari pentru a fi folosite cu foarfecele normal, dar nu atât de groase încât să se folosească foarfecele. Nicovala și bypass-ul au mecanisme de tăiere complet diferite - cunoașteți-le!

Nicovală

Această opțiune are o lamă ascuțită care taie dedesubt pe un bloc metalic plat, ca o masă de tăiere foarte mică. Vă oferă o tăiere precisă și este ideal pentru tăierea tulpinilor de lemn vechi. Blocul plat facilitează tăierea prin lemn, mult mai ușor decât versiunea cu bypass.

Din cauza modului în care taie, unele persoane folosesc nicovala doar pentru a tăia lemnul mort, deoarece acțiunea de tăiere nu taie tulpina suficient de curat atunci când taie plantele mature sau semimature, împiedicând astfel pierderea substanțelor nutritive într-o nouă cultură.

Cu toate acestea, există persoane care vor evidenția aplicarea acestui tip de foarfecă și vor susține că nicovala poate fi folosită în orice caz și că ei folosesc nicovala doar pentru lucrările de grădinărit.

Bypass

Această opțiune are două lame ascuțite care taie împreună ca o pereche de foarfece. Acestea sunt extrem de versatile și pot pătrunde în zone foarte complicate, unde nicovalele nu pot ajunge.

Această opțiune este de departe cea mai cunoscută și cea mai utilizată. Personal, nu aș putea să lucrez fără un bypass, iar acestea sunt la fel de esențiale pentru mine ca și compostul și plantele bune.

Cârlige și angrenaje

Reduce stresul atunci când se taie cu foarfecele cu angrenaje sau cu clichet. Strângerea și eliberarea mânerului de mai multe ori pentru a angaja clichetul necesită mai puțină forță decât o simplă tăiere, deoarece realizează un proces gradual prin lăstarul în mai multe etape.

Foarfecele cu roți dințate pot fi foarte utile dacă suferiți de artrită sau dacă aveți flexibilitate și forță reduse. Modelele cu mânere rotative sunt concepute pentru a reduce efortul asupra încheieturii mâinii atunci când se taie o porțiune lungă de teren.

Când să le folosiți? Atât nicovala, cât și bypass-ul sunt disponibile cu clichet și angrenaje. Cu toate acestea, trebuie să rezistați tentației de a tăia plante prea groase pentru această unealtă, doar pentru că credeți că are mai multă putere. Răsucirea și răsucirea lamelelor de tăiere va rupe clichetul sau va disloca angrenajele.

Foarfecele de grădinărit - unealta ta indispensabilă pentru grădinărit

Foarfecele de grădinărit, sau, cum ar spune alții, foarfecele de crengi, este o unealtă indispensabilă pentru grădinărit datorită aspectului lor multifuncțional pentru tăiere și tăiere. Sunt mici, ușor de transportat și pot fi folosite pe o multitudine de plante și arbori.

Acestea sunt disponibile într-o varietate de tipuri de ferăstraie și mânere și sunt ușor de întreținut în timp. Aceste produse au un mâner scurt și sunt manevrate cu o singură mână, uneori denumite foarfece de grădinărit, și sunt probabil cea mai importantă unealtă de grădinărit pe care ar trebui să o dețineți. Acestea au fost dezvoltate în 1819 în Franța și sunt acum utilizate pe scară largă în lumea modernă.

Acestea au un arc între mânere, astfel încât pot fi deschise mai ușor după ce au fost închise și au un dispozitiv de siguranță care le permite să fie ținute închise atunci când sunt depozitate. Mânerele scurte permit o utilizare ușoară cu o singură mână.

Aceste unități sunt utilizate pe scară largă în grădinărit, aranjarea florilor și în alte domenii ale horticulturii. Această unealtă de grădinărit esențială permite tăierea curată a oricăror ramuri, copaci sau plante erbacee care nu au de obicei mai mult de doi centimetri în diametru.

Întreținerea și îngrijirea acestor foarfece este relativ ușoară; după fiecare utilizare, trebuie să îndepărtați orice resturi existente și să ștergeți zonele metalice cu o cârpă unsuroasă. Această tehnică de îngrijire foarte simplă vă va asigura că vă puteți baza pe acest instrument pentru o perioadă lungă de timp.

Întreținerea regulată este cheia unei relații de lungă durată cu uneltele dumneavoastră preferate

Când găsiți perechea perfectă, care taie cu precizie și se potrivește perfect mâinii dumneavoastră, o veți dori pentru mult timp. Este destul de ușor să le pui deoparte când lucrezi și să nu le mai vezi niciodată.

Vă recomand să folosiți una dintre acele curele de constructor, un toc sau una dintre acele găleți în care vă păstrați uneltele pentru a vă depozita acolo obiectele de lucru, pentru a le face mai ușor de văzut și pentru a reduce riscul ca acestea să se piardă pe fundul unei grămezi de pământ sau de compost.

Promovați o bună igienă a grădinăritului prin păstrarea uneltelor curate. Dacă ați terminat de tăiat o plantă, curățați lamele de tăiere cu lichide speciale înainte de a trece la o altă plantă. Rășina sau seva de la unele buruieni pot provoca atât funcționarea defectuoasă a fierăstrăului, cât și a mânerului. Curățați această vâscozitate cu kerosen sau alcool.

Aceste unități pot fi ascuțite în mod profesional sau o puteți face singur. Unele modele vor trebui duse într-un loc specializat. Folosiți o piatră de ascuțit sau un ascuțitor cu diamant. Puneți ulei pe suprafața pietrei și ascuțiți numai ferăstraiele cu vârfuri bizotate.

Așezați acest vârf bizotat pe canelură și trageți-l spre dumneavoastră în mod repetat. Suprafața va căpăta un luciu caracteristic pe măsură ce fierăstrăul este ascuțit. Un sfat util este acela de a colora vârful de tăiere al fierăstrăului cu un marker negru. Până la dispariția trăsăturilor de creion, ați terminat.

Măturați lamele metalice cu o cârpă moale și uleioasă pentru a menține unealta fără rugină. Evitați să vă lăsați foarfecele în locuri umede pentru a preveni coroziunea și rugina.

Câți bani ar trebui să cheltuiesc?

Puteți cumpăra o pereche de foarfece de grădină relativ ieftin, începând de la puțin peste 10 euro. În cazul acestor opțiuni ieftine, vă recomandăm să fiți atenți la mecanismul central al arcului, deoarece acesta tinde să se rupă ușor, ceea ce face ca unealta să fie mai puțin utilă.

Ferăstraiele mai ieftine necesită, de asemenea, o ascuțire mai frecventă, deoarece calitatea metalului este inferioară, ceea ce le face să își piardă vârful rapid. Produsele mai scumpe folosesc oțel de calitate, care este conceput pentru a menține vârful mult mai mult timp, deși prețul depășește bugetul multor grădinari.

Aruncați o privire la cele mai importante caracteristici - și de ce ar trebui să vă influențeze achiziția

Diametrul de tăiere

Diametrul de tăiere este măsura celei mai groase ramuri pe care foarfecele o poate tăia. Rețineți că diametrul specificat de companie sau de produs este, de obicei, pentru lemnul moale sau verde. În cazul în care veți tăia lemn dur sau uscat, performanța va fi - evident - mai mică.

Design ambidextru

Dacă în familia dvs. există membri stângaci, veți avea nevoie de produse ambidextre. Aceste opțiuni oferă o încuietoare de siguranță care este poziționată în centru, astfel încât să poată fi ușor de atins indiferent de mâna cu care țineți foarfecele, iar mânerele nu sunt făcute pentru a se potrivi în mod special într-o anumită mână.

Mânerul se potrivește

Aceste produse sunt disponibile în diferite dimensiuni pentru a se potrivi mâinilor lungi sau mici. Mânerele ar trebui să se potrivească confortabil cu mâna dumneavoastră, în special atunci când deschideți și închideți ferăstraiele pentru tăiere.

Culori strălucitoare

Acest lucru facilitează vederea sau vizualizarea sculei în grădină.

Blocaj de siguranță

Acesta este acționat de o pârghie degetul mare sau de un buton glisant. Asigurați-vă că această funcție este ușor de utilizat.

Arbore

Piulița care ține ambele ferăstraie împreună trebuie să fie ușor de reglat cu o șurubelniță.

Înveliș de ferăstrău

Acest lucru va menține lamele fără rugină, cu excepția cazului în care învelișul se pierde în timp. Orice ferăstrău fabricat din oțel inoxidabil ar trebui să fie rezistent la rugină, atâta timp cât aveți grijă de el.

Piese înlocuibile

Faptul de a putea înlocui lamele sau ferăstraiele și arcurile va crește durabilitatea produsului.

Vârfuri ascuțite

Evitați foarfecele cu vârfuri ascuțite, acestea sunt în general inutile.

Mecanism cu clichet sau mecanism cu angrenaj

Unele foarfeci au un mecanism cu clichet sau cu angrenaj pentru o tăiere mult mai puternică. Acest lucru este deosebit de important dacă aveți o aderență slabă sau dacă veți tăia pe suprafețe foarte mari.

Maximizați utilizarea uneltelor dumneavoastră - urmați aceste sfaturi super utile

  1. Păstrați foarfecele de grădinărit ascuțit, procesul de ascuțire fiind explicat câteva segmente mai sus. Marginile plictisitoare nu numai că fac foarfecele mai puțin eficient, dar pot chiar deteriora plantele.
  2. După ce ați terminat de lucrat, trebuie să ștergeți orice reziduuri rămase pe părțile metalice și pe mâner cu o cârpă îmbibată în solvent.
  3. Nu folosiți foarfecele de tăiat pentru a tăia ramuri mai mari decât cele specificate de companie, deoarece acest lucru poate provoca daune ireversibile.
  4. Extrageți din când în când piesele sculei dumneavoastră și ungeți piesele rotative, în special arborele.