Foarfeca pentru electricieni

tijera-de-electricista

Când vorbim despre o unealtă de mână care nu ar trebui să lipsească niciunui tehnician, vorbim despre cea mai bună foarfecă de electrician, un instrument indispensabil în orice cutie de feronerie, la fel ca și cheile, șurubelnițele sau cleștii.

Acest instrument este tovarășul fidel al electricienilor profesioniști, iar funcția sa îl face indispensabil pentru asamblările electrice, care ar irosi atât timp cât și materiale dacă ar fi realizate cu foarfeci normale, iar forma și proprietățile sale ajută la reducerea riscurilor electrice și a pericolelor legate de lucrul cu foarfeci nespecializate, cuțite sau bricege.

Părțile unei perechi de foarfeci sunt două lame cu care se fac tăieturi eficiente, în general la capătul inferior există o crestătură care facilitează manipularea prelungirilor la îndepărtarea învelișului fără a deteriora firele, motiv pentru care sunt folosite pentru a lucra la cabluri și a dezizola conductorii.

Cea mai bună foarfecă de electrician

Care este cea mai bună foarfecă de electrician?

Decizia depinde practic de dimensiunea piesei de prelucrat pe care o doriți și de unul sau altul dintre detaliile pe care foarfecele le poate avea pentru a crește confortul, ușurința de manevrare sau versatilitatea.

După ce am cercetat mai multe modele de pe piață, am întocmit o listă cu cele mai convenabile șase foarfece, conform opiniei electricienilor profesioniști.

Iată care sunt cele mai bune foarfeci electrice:

1. Cea mai bună foarfecă de electrician din punct de vedere al raportului calitate-preț Facom

41SSXWjFsUL

Calitatea acestei foarfeci este superioară celorlalte, deoarece atât lamele, cât și mânerul sunt din oțel inoxidabil, ceea ce garantează durabilitatea, ascuțimea și rezistența sculei.

Mânerul este acoperit cu plastic și este, de asemenea, realizat din material antiderapant, astfel încât degetele să fie ferme, pe de altă parte, designul său este ergonomic și ușor de utilizat.

De asemenea, , dispozitivul de dezizolare a firelor este precis și are trei găuri pentru diferite dimensiuni, de la 1,5 mm la 4 mm grosime, dar dacă tăiați fire, unealta va despărți cu ușurință bucăți de până la 50 mm în diametru.

Permite sertizarea, care, deși nu este la fel de precisă ca un sertizor profesionist, este suficientă.

De asemenea, are un nivel ridicat de izolare, cu plastic gros și o senzație bună la atingere. Este, de asemenea, printre cele mai bine cotate de pe piață și, având în vedere că nu este cea mai ieftină, este cea mai recomandată de experții în domeniu.

Vezi pretul Emag

2. Foarfecă de electrician Knipex

41KuYUzwxTL

Rezistența acestei foarfeci constă în mânerul realizat din două tipuri de plastic și întărit cu fibră de sticlă, ceea ce dă o senzație de robustețe și calitate care face ca piesa să fie super ușor de manevrat.

Este, de asemenea, ușor, cântărind doar 110 g și măsurând 15,5 cm; este foarfeca ideală pentru a face primii pași în lucrările electrice, precum și pentru a fi folosită de femei în lucrările de bricolaj .

Achiziția este însoțită de o teacă de protecție din plastic pentru transportul în siguranță al foarfecelor, care poate fi atașată și la centura de scule.

Va fi un instrument foarte eficient chiar și pentru munca continuă și va fi o investiție accesibilă care vă va lăsa mulțumit.

Vezi pretul Emag

3. Bahco SC140

31KH96hc5xL

Acesta este un model simplu de foarfecă și este cel mai puțin costisitor dintre sugestiile noastre, însă are golul tipic de care nu va lipsi nici un țesător de electricieni pentru dezizolarea firelor.

De asemenea, are un design metalic, inele acoperite cu plastic și este capabil să taie piese cu o grosime de până la 48 mm.

Poate fi suficient pentru lucrări sporadice, dar va face totuși tăieturi precise și curate și își va face treaba perfect.

Pe de altă parte, designul îl face să funcționeze cu mișcări fluide, astfel încât nu vă veți deteriora degetele atunci când îl utilizați.

Vezi pretul Emag

4. Tijera de electricista Intercable 16020-F1

316eBpsy9aL

În afară de faptul că este ieftin, este unul dintre foarfece cu mai multe funcții pe care îl puteți găsi pe piață. Este proiectat pentru tăiere, dezizolare și sertizare și are un strat ultra-confortabil care va face mai ușoară orice sarcină.

este o altă foarfecă complet din oțel care se mândrește cu o calitate incontestabilă. Este acceptată de profesioniști ca fiind o foarfecă foarte eficientă, deoarece se comportă bine în toate utilitățile sale.

Veți fi impresionați de cât de solide și ascuțite sunt. Acestea oferă o tăiere exactă, fără a genera deșeuri, iar dacă sunt folosite pentru uz casnic, investiția în ele poate fi de lungă durată.

Vezi pretul Emag

5. Foarfecă profesională de electrician Wurth AISI 420

31ayhm-AK6L

Dacă aveți nevoie de o foarfecă robustă, rezistentă, ascuțită, care să își facă treaba perfect, fără să fie nevoie să investiți atât de mulți bani, acesta este modelul pe care ar trebui să îl cumpărați.

Este destinat utilizării profesionale și va deveni aliatul fidel al oricărui electrician. Are particularitatea de a avea un mâner lat, dar cu lame mici, însă își îndeplinește perfect funcția și îl face ușor de manevrat.

Pentru o foarfecă cu aceste caracteristici, are un preț scăzut, deoarece este considerată una dintre cele mai bune opțiuni de pe piață.

Vezi pretul Emag

6. Foarfecă de electrician 3 Claveles M19845

31bmKGaNdYL

Popularul brand 3 Claveles prezintă o propunere super simplă și economică. Foarfeca are un model de bază, dar fără a diminua funcționalitatea pe care o aștepți de la o astfel de foarfecă.

Reprezintă o evoluție în ceea ce privește greutatea și designul, ceea ce îl face și mai ușor de utilizat, cu un volum de numai 36 g.

La fel de durabile, ele vor lăsa utilizatorul mulțumit și chiar mai mult fără a investi sume mari de bani.

Vezi pretul Emag

Caracteristicile unei perechi bune de foarfece electrice

  • Atunci când sunt utilizate pentru a lucra cu curent, este esențial ca acestea să aibă un nivel ridicat de izolație.
  • Foarfecele din oțel inoxidabil sunt cele mai bune și mai durabile, dar puteți găsi și foarfece din metal destul de rezistente.
  • Cele două părți care formează structura trebuie să fie unite ferm prin nituire.
  • Mânerele trebuie să fie confortabile, astfel încât mâna să simtă sprijinul de care are nevoie pentru a lucra cu precizie și, de asemenea, este de preferat ca acestea să fie acoperite cu un material plastic sau cu un material rezistent pentru a oferi confort și a reduce posibilitatea de alunecare între mână și foarfecă.

Cum se utilizează

În ciuda asemănării cu o foarfecă obișnuită, caracteristica cheie care o face perfectă pentru lucrul cu cabluri este acea mică gaură în interiorul căreia trebuie să fie plasată prelungirea atunci când vă decideți să o dezbrăcați și, indiferent de câtă presiune exercitați cu foarfeca, aceasta nu se va tăia și va trebui doar să o scoateți, astfel încât firele vor fi libere și veți putea face îmbinările pe care le considerați.

Foarfecă electrică: tăieturi sigure și curate

Tijeras-de-electricidad

Atunci când este vorba de lucrări în casă care necesită instalații electrice sau renovări, este extrem de important să aveți un instrument care să facă tăieturi precise și sigure. Aceasta permite desfășurarea unei activități în condiții de siguranță.

Această foarfecă este concepută în principal cu o deschidere mare pentru tăieturi groase în fire solide sau toronate. De la 12 AWG (American Wire Gauge Diametru) pentru sârmă tare și 10 AWG pentru sârmă de treisferturi.

Dar cel mai bun lucru nu este doar acest lucru, ci și posibilitatea de a tăia învelișul de cupru și plastic al cablurilor curate. În acest scop, lamele au o lamă zimțată pe partea din spate care sigilează fiecare tăiere și nu expune marginile ascuțite ale tăișului de cupru.

În plus, multe dintre ele sunt prevăzute cu o crestătură care servește ca un pas prealabil pentru a dezizola rapid și convenabil firele cu mâna.

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați foarfeca de electrician?

tijera-de-electricista

Lame ascuțite

La fel ca în cazul oricărei foarfeci, cea mai importantă parte este ascuțimea lamei metalice care face tăieturile. O pereche bună de foarfeci ar trebui să fie bine ascuțite din fabrică, deoarece acestea sunt adesea instrumente destul de dificil de ascuțit pe cont propriu.

Durabilitate

Dar lamele nu ar trebui să vină doar cu o parte ascuțită, ci ar trebui să luați în considerare și unghiul și lățimea acestei tăieturi ascuțite și duritatea fiecărei lame.

O lamă prea subțire poate fi predispusă să se rupă la prima tăiere a unei împletituri de cupru, de exemplu.

Un alt semn că unealta vă va dura mult timp este dacă firma include o perioadă de garanție mai mare de 5 ani. Dacă sunt dispuși să vă ofere această asigurare, înseamnă că sunt încrezători că produsul lor are performanțe și eficiență deosebite.

Marcă sau magazin de renume

Nimic nu dă mai multă încredere decât o referință bună și o recunoaștere publică. Dacă electricianul dvs. vechi vă recomandă un anumit tip de tăietor de cabluri, probabil că este pentru că această marcă a fost în mâinile sale timp de mai mulți ani.

Același lucru este valabil și pentru magazinele specializate. În cazul în care un loc este dedicat oferirii de servicii tehnice și produse grele, este posibil să aibă deja propriul control al calității pentru a oferi ce este mai bun clienților obișnuiți. În plus, aceste site-uri tind, de asemenea, să aibă prețuri mai accesibile pentru cele mai bune game.

Ce unelte trebuie să includă în cutia unui electrician calificat?

Dacă ați aruncat o privire la cutia de lucru a unui electrician profesionist, probabil că ați fost derutat de toate cleștii și cleștii. Așadar, vă voi explica aici elementele de bază care nu vă pot lipsi dacă sunteți la început de drum în această lume.

Aceasta este prima și cea mai importantă. O pereche bună de clești este o unealtă care nu ar trebui să lipsească niciunui profesionist, nu doar electricienilor, ci și instalatorilor, tâmplarilor etc.

Acest clește este utilizat pentru a prinde, a apăsa și a face incizii ascuțite, mai degrabă decât tăieturi netede sau ascuțite. Acestea au un vârf de ac și lame diagonale și laterale.

Este esențial ca unealtă separată, deși unele foarfece o pot include în mânerul lor. Acesta este utilizat pentru a putea îndepărta sau desprinde plasticul sau învelișul cauciucat care înconjoară de obicei cuprul cablurilor.

Atunci când dorim să facem îmbinări sau tăieturi foarte precise, este esențial să îndepărtăm mai întâi teaca și să nu tăiem direct.

Având o unealtă specială pentru această sarcină, se poate obține o precizie mai mare, mai ales că acestea sunt prevăzute cu un ghid de dimensiuni. Acest lucru garantează că este îndepărtată cantitatea necesară de înveliș în funcție de dimensiunea cablului și că nu se taie în metal.

Instrument asemănător cu o șurubelniță, dar mult mai specializat. Este un arbore gol care permite strângerea corectă a piulițelor și șuruburilor pentru a se potrivi diferitelor modele și dimensiuni.

Având una dintre acestea, puteți facilita instalarea și remodelarea cablurilor fixe, economisind în același timp o mulțime de bani în loc să aveți mai multe modele de prize și piulițe.

Nu sunt frecvente în case, dar sunt frecvente în activitatea profesională. Este un contor electronic capabil să detecteze diferite probleme electrice.

A avea unul poate fi util pentru a diagnostica variațiile de tensiune, pentru a măsura foarte precis rezistențele, tipul de curent și aprinderea unui aparat sau a cablajului.

Întrebări frecvente

✂️ Ce sunt foarfecile electrice?

Sunt un tip de unealtă manuală utilizată pentru o mare varietate de aplicații de tăiere. Cunoscute și sub numele de foarfece fără fir, acestea sunt practic foarfeci care funcționează cu baterii și care taie fără a mișca manual lamele.

✂️ Cum se ascut foarfecile electrice?

În general, astfel de unelte sunt ascuțite cu șmirghel. Hârtia de șmirghel cu granulație de 150-200 funcționează de obicei bine; cu toate acestea, dacă se doresc margini mai netede pentru lamele foarfecelor, hârtia de șmirghel trebuie împăturită în două, cu părțile aspre orientate spre exterior.

✂️ Pot să folosesc un ascuțitor de cuțite pentru foarfecă?

Când vine vorba de ascuțirea foarfecelor, se poate folosi și un ascuțitor de cuțite; cu toate acestea, ascuțitorul de foarfece este mai recomandat, deoarece menține lama în siguranță și ambele pot fi ascuțite în același timp.