20 aprilie 2019

Sursa: thedickinsonpress.com

 Pe 19 aprilie, The Dickinson Press a informat că membrii Gărzii Naționale din Dakota de Nord se pregătesc să vină în România în această vară, pentru a participa la un exercițiu cu durata de trei săptămâni.

 

"Peste 300 de membri ai Gărzii Naționale din Dakota de Nord vor participa la exercițiul Saber Guardian 2019", a declarat Steve Hoikkala, un reprezentant al Gărzii. Exercițul este organizat Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), are caracter multinațional și implică participarea a aproximativ 27.000 de militari.


"Principalul nostru scop este să construim acele relații cu alte state, care să ne permită ca în caz de conflict să ne putem baza pe sprijinul reciproc", a declarat acesta. "Exercițiul ne oferă ocazia de a ne exersa capacitatea de dislocare a forței în Europa, precum și șansa de a coopera cu elementele de sprijin ale națiunii gazdă".

 

Personal din cadrul Gărzii Naționale a început deja să se pregătească pentru exercițiu, prin încărcarea echipamentului în trenuri în această săptămână. Deja au fost încărcate peste 200 de echipamente militare.

 

Comentariu BSMAP: Saber Guardian este cel mai mare exercițiu, ca număr de militari și state participante, care se desfășoară în zona României. Acesta este planificat de Comandamentul Forţelor Armate ale SUA în Europa (USEUCOM) și este condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite în Europa (USAREUR). 

Scopul exercițiului este să demonstreze capacitatea de reacţie și de descurajare a țărilor aliate și partenere într-un scenariu de apărare colectivă, prin exersarea proiecției forţei.

În 2017, exercițiul general a fost împărțit în exerciții de mai mică amploare care s-au desfășurat simultan în România (20 de poligoane), Bulgaria și Ungaria. 

Din informații neconfirmate din suse oficiale, rezult că este posibil ca în 2019, dintre națiunile gazdă, Ungaria să fie înlocuită de Ucraina, ca stat partener NATO.

 

 

 

 

Forțe și mijloage ale Gărzii Naționale din Dakota de Nord vin în România pentru Saber Guardian 2019 

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE