21 februarie 2020

Sursa: ass.ru, remnmilitaryblog.com

 Într-o declarație a Centrului pentru reconcilierea parților în războiul din Siria, publicată pe 20.02.2020, se arată că avioane de tip Su-24 aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au executat un atac asupra teroriștilor din zona de deescaladare din Idlib, care au pătruns adânc pe teritoriul sirian, în urma unor atacuri.

 

Pe 20 februarie, "teroriștii au lansat mai multe atacuri masive, cu întrebuințarea unei cantități mari de tehnică blindată, asupra unităților armatei siriene, pe direcția Kminas-Nairab".

 

“Acțiunile insurgenților au fost sprijinite cu foc de artilerie de către Forțele Armate ale Turciei, fapt ce a permis teroriștilor să învingă apărarea armatei siriene”, se arată în comunicatul centrului.

 

“Pentru a împiedica bandele să pătrundă mai adânc pe teritoriul sirian, la solicitarea comandamentului sirian, avioane Su-24 ale Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au executat un atac pentru distrugerea formațiunilor înarmate ale teroriștilor. Acest lucru a permis trupelor siriene să respingă toate atacurile. Au fost distruse un tanc, șase mașini de luptă ale infanteriei și cinci mașini de teren cu armamente de calibru mare aparținând teroriștilor”, au precizat reprezentanții Centrului pentru reconcilierea părților în războiul din Siria.

 

Aceștia au menționat că, în timpul bombardamentelor turcești, au fost răniți patru militari sirieni. După ce partea turcă a fost contactată pe linia de deescaladare a conflictului, focul din pozițiile artileriei sale a fost oprit.

 

Raportul centrului notează că, anterior, au mai fost înregistrate cazuri de susținere a militanților de către Forțele Armate ale Turciei și s-a solicitat părții turce să se abțină de la transferul de arme către aceștia și să înceteze sprijinul suplimentar pentru a evita incidentele.

 

Comentariu BSMAP: Așa cum rezultă din declarațiile reprezentanților Centrului pentru reconcilierea părților în războiul din Siria, forțele turce nu ezită să acționeze pentru menținera controlului în Idlib.

Anterior, majoritatea analiștilor militari considerau că Erdogan nu va fi dispus să distrugă alianţa cu Putin şi că va permite cucerirea Idlib mulţumindu-se doar cu crearea unor zone controlate, la graniţă, de unde să poată orchestra oricând o nouă criză a refugiaţilor spre Europa.    

În prezent, se pare însă că, forțând limitele tuturor relaților internaționale ale Turcei, Erdogan urmărește înlocuirea kurzilor din nordul Siriei cu arabi sunniţi și înfiinţarea unei zone tampon non-kurdă de-a lungul întregii graniţe turco-siriene.

În timp ce Rusia şi Turcia sunt în tabere opuse în privinţa Idlib, au totuși un numitor comun, și anume exploatarea vulnerabilității UE față de problema refugiaților, mai ales după perioada de criză din 2015-2016, în scopul impunerii propriilor interese în Siria.

Ankara vrea ca UE să sprijine crearea zonei-tampon în regiunile kurde din nordul Siriei pentru a preveni alierea kurzilor sirieni cu insurgenţii kurzi din Turcia, care susţin crearea unui stat independent. Pentru aceasta ameninţă constant cu redeschide rutele spre Europa pentru sirienii care fug de război.

De cealaltă parte, Rusia promite UE că poate facilita întoarcerea acasă a refugiaţilor dacă Europe recunoaște regimul lui Al-Assad şi contribuie financiar la reconstruirea Siriei.

 

 

 

 

 

 

Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au executat un atac asupra insurgenților sirieni din Idlib

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE