08 noiembrie 2019

Sursa: ria.ru, remnmilitaryblog.com

  Adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a declarat, pe 08.11.2019, că Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse vor primi primul avion de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57, până la sfârșitul anului 2019. Această declarație a fost făcută în cadrul unei vizite la Întreprinderea de aviație din Komsomolsk pe Amur, producătorul avioanelor de acest tip.

 

“Primul avion Su-57 din producția de serie este, practic, gata și va fi livrat la trupe, până la sfârșitul anului. Anul viitor vom mai primi încă un avion de acest tip, după care va urma o creștere a producției”, a precizat Krivoruchko.

 

Acesta a reamintit că este în vigoare un contract pentru livrarea, până în anul 2028, a 76 de avioane de vânătoare Su-57.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Până în prezent, Ministerul rus al Apărării și compania Sukhoi au încheiat două contracte privind livrarea de avioane de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57.

Primul contract a fost încheiat pe 22.08.2018, în cadrul forumului Armata-2018. Acesta prevede livrarea a două avioane Su-57, în perioada 2019-2020. Avioanele vor fi destinate Centrului 4 de stat pentru întrebuințare în luptă și recalificarea personalului navigant Chkalov din Lipetsk.

Al doilea contract, în valoare de 170 de miliarde de ruble, a fost încheiat pe 27.06.2019, în cadrul forumului Armata-2019. Acesta prevede livrarea a 76 de avioane, până în anul 2028, cu care urmează să fie dotate trei regimente de aviație. Fiecare regiment va avea câte două escadrile, formate din 12 avioane (în total 72 de aparate). Restul de patru avioane vor fi livrate Centrului 4 de la Lipetsk.

Cele trei regimente de aviație de vânătoare dotate cu avioane Su-57 vor fi dislocate pe direcțiile strategice principale, respectiv vest, sud și est.

Prima escadrilă de avioane de vânătoare Su-57 va fi introdusă în dotarea unui regiment de aviație aparținând Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don din cadrul Regiunii Militare Sud.

Pentru avioanele Su-57 sunt dezvoltate armamente speciale. De asemenea, se așteaptă dotarea acestora, în perspectivă, cu noile rachete hipersonice Kinzhal.

Programul de dezvoltare a avioanelor de tip Su-57 a fost întârziat din cauza motoarelor. Primele aeronave vor fi dotate cu motoare pentru etapa întâi, iar noile motoare, pentru etapa a doua, vor fi produse începând cu anul 2023. Din această cauză, nici reprezentanții militari ruși nu s-au grăbit cu încheierea de contracte și cu achiziționarea efectivă a noilor aeronave.

Este posibil ca, în perioada 2019-2020, să fie livrate câte un avion pe an centrului de la Lipetsk. Apoi, în perioada 2021-2022, ar putea fi produse câte două avioane pe an, care să fie livrate tot centrului de instrucție. Abia în anul 2023, ar putea fi crescută producția la aproximativ o escadrilă pe an, cu care să înceapă dotarea regimentelor de aviație. În acest fel, s-ar evita existența în cadrul unui regiment de aviație a unor avioane de același tip, dar cu motoare diferite

 

Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse vor primi primul avion Su-57, până la sfârșitul anului 2019

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE