26 noiembrie 2019

Sursa: armyinform.com.ua

 Pe 25 noiembrie, serviciul de presă al Forțelor Armate din Ucraina a informat că,  la Centrul 169-lea Pregătire - Desna din cadrul Comandamentului Forțelor Terestre, au fost testate prototipurile mașinii blindate multirol "Kozak-2M1" și al mașinii blindate speciale "Varta-Novator".

 

Testele au fost efectuate cu participarea comandantul Forțelor Terestre, general locotenent Alexander Sirsky. De asemenea, la activitate au fost prezenți reprezentanți ai trupelor de Rachete și artilerie, Informații, Comunicații și informatcă, Pregătire pentru luptă și ai Comandamentului Forțelor Aeriene.

 

Generalul Alexander Sirsky, care a condus noile mașini și a executat tragere cu mitraliera calibru 12,7 mm instalată pe mașinii blindate multirol "Kozak-2M1",  a apreciat posibilitățile tehnico-tactice ale celor două mașini.

 

Comentariu BSMAP: Ucrainenii sunt foarte mândri de mașina blindată multirol "Kozak-2M1", pe care o consideră un adevărat TAB (transportor auto blindat) compact. În cursul lunii iulie 2019, Oleg Vysotsky, șeful consiliului de administrație al Ligii Întreprinderior de Apărare a menționat că, la începutul anului 2016, Ministerul Apărării a efectuat teste departamentale comparative la 11 vehicule blindate aduse de la diferiți producători, însă doar trei dintre acestea au trecut testele, printre care și "Kozak-2M1". Testele pentru "Kozak-2M1" au durat din octombrie 2018 până în iulie 2019, timp în care mașina a fost testată prin peste 50 de metode, în condiții cât mai apropiate de cele de luptă - susținea oficialul ucrainean.

 

 

 

 

Forțele Armate ucrainene au efectuat un nou test al mașinilor blindate "Kozak-2M1" și "Varta-Novator"

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE