26 martie 2019

Sursa: ukrmilitary.com, defence-ua.com

 Forțele armate ucrainene au început testele de stat pentru noul radar, cu antenă activă cu formarea digitală a caracteristicii de directivitate, 1L220UK ,,Zoopark-3’’. Activitatea s-a desfășurat în poligonul militar din regiunea Chernigov.

 

Noul radar 1L220UK este conceput pentru identificarea pozițiilor de tragere inamice și adaptarea propriului foc de artilerie. Sistemul detectează de la o distanță de zeci de kilometri poziția exactă a pieselor de artilerie, a mortierelor, lansatoarelor multiple de  rachete, precum și a sistemelor antirachetă și a rachetelor tactice. În plus, 1L220UK poate asigura și cercetarea și suravegherea spațiului aerian în zona tactică, având posibilitatea de a detecta inclusi drone.
 
Informațiile au fost date publicității de corespondentul militar Alexander Shtupun, pe pagina personală de Facebook. Totodată, A. Stupun a precizat că specialiștii Institutului de Cercetare de Stat pentru Testarea și Certificarea Armamentelor și Echipamentelor Militare efectuează simultan teste ale unui dispozitiv de mascare a focului, care urmează să fie instalat pe sistemele de tunuri antiaeriene de tip HORT-23-2-ZU.
 
Forțele armate ucrainene testează un nou radar 

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE