28 mai 2020

Sursa: tass.ru

 Agenția de presă rusă Tass a informat, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, pe 28.05.2020, submarinul purtător de rachete cu destinație strategică Prințul Vladimir va fi predat Forțelor Navale ale Federației Ruse.

 

“Astăzi, va fi semnat actul de primire a submarinului Prințul Vladimir, iar acesta va fi predat Forțelor Navale ale Federației Ruse”, a anunțat sursa, fără să precizeze data la care va fi arborat drapelul de luptă pe noul submarin.

 

Anterior, reprezentanții Flotei de Nord au informat că submarinul a încheiat testele de control în Marea Albă și a sosit la Severodvinsk. Cea mai importantă parte a testelor, care a inclus și lansarea de rachete și torpile, s-a desfășurat la sfârșitul anului 2019.

 

Prințul Vladimir este primul submarin nuclear al Proiectului 955A (clasa Borey-A) de generația a patra. Submarinele din cadrul Proiectelor 955 și 955A au fost dezvoltate de Biroul de Construcții și Proiectare pentru tehnica navală Rubin (parte a Corporației întrunite constructoare de nave, OSK). Fiecare dintre acestea poate purta 16 rachete balistice intercontinentale de tip Bulava.

 

Potrivit datelor furnizate de Ministerul rus al Apărării, submarinele Proiect 955A sunt mai silențioase, dispun de sisteme mai bune de manevrare și de menținere la adâncime, precum și de sisteme perfecționate de conducere a armamentelor.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, Forțele Navale ale Federației Ruse dispun de trei submarine nucleare purtătoare de rachete balistice (SSBN) Proiect 955, clasa Borey. Două dintre acestea se află în compunerea Flotei din Oceanul Pacific și unul în cea a Flotei de Nord.

Primul submarin Proiect 955A, clasa Borey-A, Prințul Vladimir, este destinat Flotei de Nord.

Alte patru submarine Borei-A (Prințul Oleg, Generalissimus Suvorov, Împăratul Alexandru al III-lea și Prințul Pozharsky) se află în șantier, in diverse stadii de construcție.

În același timp, Ministerul rus al Apărării a adoptat decizia ca, în luna august, la forumul Armata-2020, să fie încheiat un contract pentru construirea pentru Forțele Navale a încă două submarine Borei-A. Potrivit termenilor contractului, construirea ambelor submarine va începe la Sevmash, parte a OSK, în anul 2021. Acestea vor fi construite în cadrul Programului de stat pentru înzestrare până în 2027.

Submarinele nucleare strategice purtătoare de rachete balistice intercontinentale din clasele Borei și Borei-A vor fi împărțite între Flota de Nord și Flota din Oceanul Pacific. La finalul construirii celor zece submarine, fiecare flotă va avea câte cinci submarine Borei și Borei-A.

Recent, presa americană a apreciat potențialul submarinelor rusești Borey și Borey-A. Potrivit publicației The National Interest, submarinele de acest tip pot să distrugă țări întregi în câteva minute.

 

Forțele Navale ale Rusiei vor primi primul submarin strategic din clasa Borey-A, Prințul Vladimir

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE