06 iulie 2020

Sursa: ria.ru

 Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 05.07.2020, că, în cadrul unui interviu acordat gazetei Dumskaya, comandantul Forțelor Navale ale Ucrainei, contraamiral Aleksei Neizhpapa, a declarat că această categorie de forțe armate se pregătește pentru un conflict pe scară largă cu Federația Rusă.

 

Potrivit precizărilor sale, Ucraina intenționează să recupereze Crimeea și de accea se pregătește pentru un război cu Federația Rusă.

 

“Vor fi multe pierderi, atât în rândul soldaților noștri, cât și în rândul populației civile”, a menționat Neizhpapa.

 

După cum a declarat acesta, la Kiev se așteaptă un atac al armatei ruse în Regiunea Khersones, cu scopul de a obține acces la apa din Nipru pentru Crimeea.

 

“Subunitățile noastre se pregătesc pentru astfel de acțiuni. Nu pot dezvălui toate planurile, dar iată un fapt mic: bătaia complexului de rachete Neptun permite utilizarea acestuia din Ucraina continentală până la Sevastopol”, a spus Neizhpapa.

 

Contraamiralul a adăugat că semnalul pentru începerea confruntărilor va fi dat de încercarea Federației Ruse de a reface Canalul Crimeii de Nord în peninsulă.

 

Anterior, Ucraina a furnizat până la 85% din nevoile de apă dulce din Crimeea prin Canalul Crimeii de Nord provenind din Nipru. Însă, după reunificarea Crimeii cu Federația Rusă, furnizarea apei prin canal a fost oprită complet, în mod unilateral de către partea ucraineană.

 

Politicienii ucraineni refuză să restabilească aprovizionarea cu apă în peninsulă, dar invocă în mod regulat planurile Federației Ruse de a acapara Canalul Crimeii de Nord. De fapt, în Peninsula Crimeea există resurse de apă dulce.

 

În ultimii ani, Forțele Navale ale Ucrainei s-au confruntat cu probleme serioase. Navele vechi sunt scoase în mod treptat din exploatare, iar pentru achiziționarea altora noi nu există resurse. În același timp, Kievul cumpără în mod activ nave străine scoase din funcțiune. Astfel, în luna septembrie a anului trecut, Garda de Coastă a SUA a predat Kievului două nave de patrulare scoase din funcțiune Drummond (WPB-1323) și Cushing (WPB-1321), construite în anul 1988. În SUA a fost anunțată decizia de a preda Forțelor Navale ale Ucrainei alte două nave de acest tip scoase din funcțiune.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ucraina nu dispune de mijloacele necesare pentru o confruntare cu Federația Rusă în Marea Neagră. În aceste condiții, o încercare a statului ucrainean de a recupera prin forță Peninsula Crimeea ar fi o sinucidere curată.

Federația Rusă are în Regiunea Mării Negre 19 platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, din care 15 la Flota din Marea Neagră și patru la Flotila din Marea Caspică. La acestea se adaugă crucișătorul Moscova, alte două fregate vechi și o serie de vedete purtătoare de rachete.

Chiar și în condițiile în care o parte din aceste mijloace se află deplasate în Marea Mediterană, în permanență, în Marea Neagră se află suficiente nave de suprafață și submarine pentru contracararea Forțelor Navale ale Ucrainei.

În plus, planurile de modernizare ale Flotei ruse din Marea Neagră prevăd dublarea în anii următori a numărului de platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, care, în perspectivă vor putea întrebuința și noile rachete hipersonice Zircon. Acestea vor fi livrate într-un ritm de aproximativ cinci nave noi pe an.

În ceea ce privește complexele de rachete Neptun, cu care Ucraina se laudă că poate distruge Podul Crimeea și navele Flotei din Marea Neagră, trebuie spus faptul că acestea nu sunt încă operaționale. Ucraina intenționează să disloce în zonă trei divizioane de rachete de coastă dotate cu rachete de acest tip, din care două în Marea Neagră și unul în Marea Azov.

În plus, Federația Rusă dispune în zona Mării Negre de capabilități multiple de respingere a atacurilor cu rachete, încât se poate aprecia că nicio rachetă ucraineană nu va putea lovi o țintă rusească din această regiune.

 

 

 

Forțele Navale ale Ucrainei se pregătesc pentru un conflict pe scară largă cu Federația Rusă

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE