22 noiembrie 2019

Sursa: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Grupul de asigurare informațională al Forțelor Terestre din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 22.11.2019, în poligonul Kapustin Yar, va fi desfășurată o ceremonie de predare a unui complet de nivel brigadă de rachete operativ-tactice Iskander către o mare unitate de rachete a Regiunii Militare Vest. În acest fel, se va încheia procesul de reînzestrare a Forțelor Terestre cu complexe de rachete de acest tip.

 

La ceremonie vor participa locțiitorul comandantului Trupelor de Rachete și Artilerie, colonel Iuri Zaritsky, conducerea Regiunii Militare Vest și reprezentanți ai Complexului Militar Industrial.

 

Personalului marii unități de rachete îi vor fi predate câteva zeci de instalații de lansare, mașini de transport și reîncărcare, mașini de comandament și stat major, precum și alte mașini tehnice de deservire a complexelor de rachete.

 

În prezent, în Centrul de Instrucție pentru întrebuințare în luptă al Trupelor de Rachete și Artilerie din Regiunea Astakhan, are loc pregătirea echipajelor marii unități de rachete pentru utilizarea noilor complexe.

 

În etapa finală de reînzestrare a marii unități de rachete, va fi executat un exercițiu tactic cu trageri de luptă, după care, personalul marii unități va efectua un marș combinat către locul de dislocare permanentă.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ultima brigadă din cadrul Forțelor Terestre care va fi dotată cu complexe de rachete Iskander este Brigada 448 Rachete – Kursk a Armatei 20 arme întrunite – Voronezh din Regiunea Militară Vest.

În prezent, în compunerea Forțelor Terestre se află 12 brigăzi de rachete, câte una pentru fiecare armată de arme întrunite.

Inițial, a fost planificată dotarea, până în anul 2020, a 10 brigăzi de rachete Iskander, pentru dotarea celor 10 armate de arme întrunite existente la acea vreme. Ulterior însă, în Regiunile Militare Vest și Sud, au mai fost înființate două armate de arme întrunite, iar numărul brigăzilor de rachete a fost extins la 12.

Trebuie menționat faptul că și în cadrul Forțelor Navale există o brigadă de rachete Iskander. Aceasta a fost constituită în subordinea Corpului 11 Armată al Trupelor de Rachete de Coastă ale Flotei din Marea Baltică.

Astfel, numărul total al brigăzilor de rachete Iskander din Federația Rusă este de 13. În același timp, în cadrul Centrului de Instrucție din Regiunea Astrakhan se mai află un divizion de rachete de acest tip.

Nu este exclus ca, în perioadă următoare să mai fie formate și alte brigăzi de rachete Iskander în cadrul Forțelor Navale, ca de exemplu în Crimeea, pentru Flota din Marea Neagră.

O brigadă de rachete Iskander include 12 instalații de lansare, fiecare cu câte două rachete. Complexul întrebuințează peste șapte tipuri de rachete balistice și de croazieră. Rachetele de bază ale acestuia sunt 9M723 (balistică) și 9M728 și 9M729, ambele de croazieră. Bătaia rachetelor este de maximum 500 de kilometri.

 

 

Forțele Terestre ale Federației Ruse au finalizat reînzesrarea cu complexe de rachete Iskander

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE