02 septembrie 2019

Sursa: uawire.org, facebook.com

 Pe 2 septembrie, premierul moldovean, Maia Sandu, a anunțat că reforma sistemului de justiție al Moldovei și lupta împotriva corupției vor fi supravegheate de fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, care va fi consilier al guvernului moldovean.

 

„Augustin Lazăr și-a împărtășit experiența de procuror general și a felicitat, de asemenea, inițiativele noastre de reformare a parchetului. Mă bucur foarte mult că a acceptat să facă parte din echipa de consilieri pentru promovarea reformei justiției în țara noastră”, a declarat Maia Sandu.

 

Aceasta a precizat că Moldova are nevoie de un procuror precum Augustin Lazar și și-a exprimat speranța că guvernul moldovean se poate baza pe experiența și profesionalismul său.

 

„Schimbările pozitive sunt posibile numai cu persoane incoruptibile, care și-au demonstrat stăruința în lupta împotriva spălării banilor și corupției la scară largă”, a mai declarat Maia Sandu.

 

Anterior, Maia Sandu a mai informat că are în vedere și invitarea fostului președinte al Georgiei, actual politician ucrainean, Mikhail Saakashvili, pentru a ajuta la derularea reformelor în sectorul justiției.

 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a răspuns negativ la inițiativele premierului, subliniind că numai cetățenii Republicii Moldova ar trebui să dețină funcții publice.

 

„Avem oameni buni, incoruptibili, cinstiți, profesioniști aici, acasă. Trebuie doar să le oferim oportunitatea de a lucra în interesul țării noastre”, a spus Dodon.

 

 

Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, va fi consilier guvernamental în R. Moldova

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE