09 iulie 2020

Sursa:  ria.ru

 În cadrul unei emisiuni a canalului de You Tube Guildhall, fostul șef al Statului Major general al Forțelor Armate ale Ucrainei, Viktor Muzhenko, a declarat, pe 08.07.2020, că, pentru deblocarea aprovizionării cu apă a Crimeii, Federația Rusă își va introduce trupele în Ucraina prin estul țării și nu dinspre peninsulă.

 

Începând din anul 2014, Kievul a făcut mai multe runde de previziuni privind acțiunile Forțelor Armate ale Federației Ruse, inclusiv asupra unor atacuri pretinse a fi planificate. Președintele rus, Vladimiri Putin, a declarat anterior că Federația Rusă nu intenționează să atace pe nimeni. Potrivit șefului statului rus, amenințarea rusă este “o invenție a celor care doresc să joace rolul de detașament înaintat în lupta împotriva Federației Ruse, pentru a obține unele bonusuri și avantaje pentru acest lucru”. În plus, Mikhail Sheremet, deputat în Duma de Stat din partea Crimeii, a declarat că Federația Rusă “are suficient din pământul său, de pe teritoriul său”. El a precizat că declarațiile despre amenințarea unui atac din partea Federației Ruse reprezintă “o absurditate completă și o prostie”. Potrivit acestuia, “istoria a arătat că Federația Rusă este un stat iubitor de pace, care doar se apără și nu atacă pe nimeni.“

 

“Astfel de scenarii au fost luate în considerare și există planuri corespunzătoare pentru modul în care Forțele Armate ale Ucrainei ar trebui să acționeze în această situație. Deși cred că totul va începe nu din sud, ci din estul statului nostru. Înțelegem situația de astăzi, cum Federația Rusă poate trece granița administrativă dintre Crimeea și Kherson cu forțele regulate. Acest lucru va provoca imediat o reacție negativă din aproape întreaga comunitate mondială și presupune consolidarea sancțiunilor internaționale. Federația Rusă ține cont de acest lucru”, a spus Muzhenko.

 

Potrivit declarațiilor sale, pentru declanșarea invaziei, trebuie create o serie de condiții, inclusiv o operație informațională. “Pentru ca o invazie militară directă să aibă loc, trebuie create câteva condiții. În primul rând, este nevoie de haos în Ucraina, de paralizarea tuturor organismelor guvernamentale și a administrației militare. Aceste lucruri vor fi precedate de o puternică operație informațională. Personal, cred că aceasta se desfășoară deja. A doua etapă poate fi reprezentată de o operație de cercetare, diversiune sau specială și abia după aceea, când se creează condițiile adecvate, putem vorbi despre o invazie directă a trupelor regulate ale Federației Ruse”, a adăugat Muzhenko.

 

De asemenea, fostul șef al Statului Major General a spus cum ar trebui să acționeze militarii ucraineni, în cazul unei astfel de invazii. “Se va introduce Legea marțială. Se vor lua o serie de măsuri, care sunt clar stipulate în documentele de guvernare relevante, în planurile corespunzătoare, despre modul în care ar trebui să funcționeze Forțele Armate: trecerea tuturor unităților militare în stare de pregătire pentru luptă deplină, constituirea de grupări corespunzătoare pentru contracararea forțelor invadatoare, întărirea apărării antiaeriene, preluarea sub protecție a obiectivelor de importanță critică, inclusiv a stațiilor de apă de pe Nistru, care la vremea lor au furnizat apă pentru Canalul Crimeii de Nord, și altele similare”, a menționat Muzhenko.

 

Anterior, reprezentantul Direcției Principale Cercetare din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, Vadim Skibitsky, a declarat că există amenințarea întrebuințării trupelor ruse pentru deblocarea aprovizionării cu apă a Crimeei.

 

 

 

 

 

Fostul șef al SMG din Ucraina a prezis o invazie a Federației Ruse din estul țării

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE