Franghie fitness

la-mejor-cuerda-de-batalla

Un antrenament complet cu cea mai bună frânghie de luptă poate ajuta la arderea caloriilor și la creșterea forței și a rezistenței.

Corzile de luptă au devenit foarte populare în ultimii ani, deoarece sunt un exercițiu articular cu impact redus. Prin urmare, ele ajută la completarea pregătirii fizice a oricărei discipline sportive.

 

Cele mai bune frânghii de luptă

Care este cea mai bună frânghie de luptă?

Pentru a vă antrena eficient cu coarda, trebuie să optați pentru cele care garantează o calitate bună. Dacă intenționați să cumpărați unul online, există mai multe opțiuni care, în opinia multor utilizatori, sunt cele mai convenabile. Vorbim nu numai despre atributele frânghiei, ci și despre prețul cel mai economic sau cel mai accesibil.

Această comparație vă va da o idee despre ce ar trebui să luați în considerare pentru a face alegerea corectă.

Iată dintre cele mai bune frânghii de luptă:

1. Coardă de luptă FIT-13 Monster Capital Sports

Cu teacă termocontractabilă

51jHmnw2PmL

Vezi pretul Emag

Această coardă are o lungime de 15 metri și un diametru de 3,8 cm. Designul său, cu capete din plastic termocontractabil, este special conceput pentru a preveni arsurile cauzate de fricțiune atunci când utilizatorul îl folosește. Acesta promite un antrenament cardiovascular, muscular și respirator viguros.

Finisajul are fibre aurii care îi conferă o notă sofisticată și elegantă. Este fabricat din nailon, cântărește aproximativ 13,7 kg și este potrivit pentru adulți și adolescenți.

Perfect pentru utilizare în interior și în exterior. Sunt destul de rezistente chiar și atunci când sunt duse în parc.

2. Femor battle rope 3.8cm*12m

Pentru profesioniști și începători

Fabricată din poliester de înaltă calitate, această coardă de luptă este un instrument de fitness care rezistă la tracțiune fără a se uza. Ajută la eliminarea grăsimii și la creșterea forței în umeri și brațe. Acesta măsoară aproximativ 12 metri și are un diametru de aproximativ 38 mm. Poate fi folosit atât de profesioniștii în domeniul antrenamentului cu frânghia, cât și de începători.

De asemenea, poate fi folosit în săli de sport sau pentru o rutină de exerciții fizice la domiciliu în spații deschise. Prin achiziționarea unei ancore de perete, poate fi folosit cu două mâini pentru leagăne.

3. Frânghie de luptă din spini negri 40d/15m

Mai groasă decât altele

5119t93gaLL

Vezi pretul Emag

Diametrul său este mai mare decât al frânghiilor obișnuite. Acesta măsoară aproximativ 15 metri și are o grosime de 40 de milimetri. Cântărește aproximativ 14 kg. Este de culoare neagră și este fabricat din materiale de înaltă calitate. Deși poate fi folosit în timpul antrenamentelor fizice în aer liber, nu este de obicei flexibil în condiții de umiditate. Prin urmare, este mai potrivit pentru săli de sport și pentru utilizare în interior. În ciuda acestui fapt, este destul de rezistent la o utilizare continuă.

4. Fitness Health 10m battle rope

Pentru Bootcamp și Crossfit

41tBubBNnjL

Vezi pretul Emag

Este mai scurtă și mai subțire decât altele. Acesta măsoară 10 metri lungime și 32 mm în diametru. Este utilizat pentru exerciții cardiovasculare și de rezistență ridicată. Mânerele sunt de o culoare roșie puternică și sunt acoperite cu un material termocontractabil, în special pentru a preveni arsurile mâinilor. Bootcamperii, crossfitterii, etc. pot deveni fani ai acestei frânghii. Sălile de sport sunt, de asemenea, locuri bune pentru a vă antrena cu el.

 

Ce este o frânghie de luptă?

Este cunoscută și sub numele de frânghie de luptă. În general, acestea sunt frânghii lungi, cu o lungime cuprinsă între 15 și 30 de metri și o grosime de aproximativ 38 mm. Acestea sunt grele și pot fi fabricate din nailon sau din alte materiale.

Intenția de a le folosi este de a da varietate antrenamentelor pentru persoanele care fac crossfit, de exemplu. Pentru a ieși din rutină și pentru a îmbunătăți rutina de exerciții fizice.

Cine folosește frânghia de luptă?

Nu este vorba doar de forță. În ciuda a ceea ce mulți la-mejor-cuerda-de-batalla

ar putea crede, frânghiile de antrenament cresc puterea musculară, dar ele oferă, de asemenea, utilizatorului un antrenament cardiovascular pentru condiționarea întregului corp.

Este obișnuit să vedem înotători și canotori care le folosesc pentru a-și întări brațele și, de asemenea, pentru a-și îmbunătăți capacitatea cardiovasculară și respiratorie. Ritmul generat de mișcarea frânghiei cu ambele mâini este similar cu cel al ambelor sporturi. În plus, întărește coordonarea și sincronizarea loviturilor, ceea ce este vital pentru o bună performanță.

Jucătorii de fotbal american, boxerii și luptătorii găsesc, de asemenea, aceste frânghii de luptă un accesoriu avantajos în timpul antrenamentelor. Corzile de luptă sunt similare cu mișcările lor pe terenul de joc sau în ring.

Antrenamentul cu frânghia de luptă a devenit, de asemenea, popular în lumea fitness-ului și a culturismului, deoarece nu numai că ajută la construirea mușchilor, ci și la arderea caloriilor și a grăsimii corporale.

 

Acestea sunt beneficiile antrenamentului cu frânghii

Dacă nu știți prea multe despre acest tip de exerciții, ați pierdut o rutină care nu este doar benefică, ci și distractivă și eficientă. Iată câteva dintre beneficiile sale deosebite:

Viața de zi cu zi nu ne permite uneori să facem exerciții fizice pentru o perioadă de timp adecvată. Partea bună a antrenamentului cu coarda de luptă este că este de scurtă durată. Într-o perioadă scurtă de timp este capabil să realizeze munca necesară pentru a condiționa musculatura și sistemele respirator și cardiovascular.

  • Rezultate mai bune fără leziuni

Fiind un exercițiu cu impact redus asupra articulațiilor, reduce considerabil riscul de rănire a mușchilor, articulațiilor și ligamentelor. Pe de altă parte, forța exercitată este produsă de persoana însăși, astfel încât există mai puține șanse de rănire. Acest lucru este în contrast cu antrenamentul la mașină, unde forța este generată mecanic de greutatea mașinii.

  • Versatilitatea exercițiilor:

Se pot face diferite combinații de exerciții pentru a varia rutina. Acest lucru vă permite să lucrați nu numai brațele și umerii, ci și fesele, abdomenul, spatele și picioarele. Puteți face jumping jacks, țineți valurile pentru un anumit timp, biciuiți, printre multe alte mișcări. Este nevoie doar de puțină creativitate.

  • Asigură stabilitate:

Pentru a efectua exercițiile, corpul are nevoie de echilibru. Practicarea frecventă face posibilă obținerea echilibrului și a stabilității în organism.

  • Fără instalații și ansambluri complicate:

Spre deosebire de aparatele de gimnastică, aceste frânghii sunt un echipament practic care nu necesită șuruburi, piese și instrucțiuni complicate care necesită mult timp.

Câte calorii arzi folosind corzi de luptă?

Ar putea fi surprinzător câte calorii sunt arse cu ajutorul biciurilor cu frânghie de luptă. Acest lucru se datorează, bineînțeles, tuturor lucrărilor corporale pe care le obțineți prin utilizarea acestuia. Tracțiunea musculară, activarea cardiovasculară și respiratorie, toate acestea se adaugă la un antrenament eficient pentru organism.

În timpul unei ședințe cu acest echipament de exerciții, în aproximativ 30 de minute veți arde între 300 și 500 de calorii.

Pentru care exercițiu de rutină aveți nevoie de o coardă de luptă?

Dacă intenționați să achiziționați una dintre aceste frânghii de antrenament, trebuie să definiți exact ce doriți să obțineți cu ele. Acest lucru va determina lungimea, greutatea și diametrul frânghiei pe care ar trebui să o cumpărați.

Condiționarea cardiovasculară necesită o coardă cu o grosime de 38 de milimetri. Acest lucru vă va oferi o aderență și un ritm bun pentru a arde grăsimile și a activa sistemul circulator.

Pentru cei care doresc să câștige tonus și masă musculară, se recomandă frânghii cu diametrul de 50 sau 51 de milimetri. Acestea sunt mai grele și necesită mai multă forță și rezistență, astfel încât mușchii sunt lucrați mai intens. Acestea tind să fie mai degrabă destinate bărbaților din cauza grosimii și greutății lor.

Tipuri de frânghii de luptă

Bineînțeles, în funcție de cerințele fiecărei persoane și de tipurile de exerciții care trebuie efectuate, există diferite tipuri de frânghii.

  • Poliester și polipropilenă:

Acestea combină ambele materiale în proporție de 20 și 80% pentru fabricarea lor. Amestecul le conferă o rezistență mare și le permite să fie folosite atât în interior, cât și în exterior. Aceasta ar trebui să fie exact proporția materialelor pentru a da frânghiei o durabilitate mai mare. În cazul în care oricare dintre acestea este depășită sau sub intervalul de valori, frânghia de luptă poate deveni fragilă, moale sau se poate sfărâmă.

Sunt cel mai bine utilizate pentru exerciții în aer liber. Motivul este foarte simplu, acestea sunt de obicei fabricate din fibre naturale tratate cu petrol. Acestea au tendința de a mirosi puternic și se pot, de asemenea, desprinde la impactul cu solul.

Sunt cele mai bune pentru exerciții în interior. Sunt moi, ușor de curățat (este suficientă ștergerea cu o cârpă umedă) și rezistente la apă. Dacă vă plac sunetele de biciuire atunci când vă antrenați, aceste frânghii sunt pentru dumneavoastră. De obicei, acestea includ un cârlig sau o curea pentru a le ancora, astfel încât este mai ușor să efectuați mișcările în timpul antrenamentului.

Ce ar trebui să luați în considerare atunci când cumpărați o coardă de antrenament

Deoarece nu sunt echipamente de exerciții obișnuite sau aparate obișnuite, există câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când vă cumpărați o nouă coardă de antrenament.

Amintiți-vă că sunt lungi și că ideea este să le prelungiți. Mișcările sunt mari și puternice pentru a le mișca și a efectua corect exercițiul. De aceea, pentru a vă simți mai confortabil și pentru a le manevra bine, aveți nevoie de un loc cu o lungime de cel puțin 30 de metri.

  • Ceva puternic de care să le ancoreze:

Pentru a ușura exercițiile, frânghiile pot fi ancorate la un loc fix. Încercați să aveți acest lucru la dispoziție, cum ar fi un cârlig de oțel sau de fier pe perete. Dacă vă aflați în aer liber, poate într-un parc, o bancă sudată la sol va fi suficientă.

Există diferite greutăți și lungimi ale acestor frânghii și, pe măsură ce utilizatorul se antrenează cu ele, poate stăpâni din ce în ce mai bine lungimea și greutatea lor. Cu mai multă practică, le poate ridica din ce în ce mai departe de poziția corpului său.

Este important să alegeți frânghii cu o greutate și o lungime suficiente pentru a vă provoca cu exerciții din ce în ce mai solicitante.