Surse: militarynews.ru, 

 Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 30.01.2020, fregata Amiral Essen, dotată cu rachete de croazieră de tip Kalibr, a început efectuarea unei escale în portul Limassol din Cipru.

 

“Pe parcursul șederii navei în port, vor fi refăcute rezervele de mijloace materiale și va fi odihnit echipajul, pentru care vor fi organizate excursii în locuri istorice ale orașului”, se arată în comunicatul de presă.

 

Potrivit datelor prezentate de Statul major al FRMC, escala în portul din Cipru se desfășoară în conformitate cu planul de marș în Marea Mediterană.

 

Federația Rusă are în Marea Mediterană o escadră, care acționează pe baze permanente. Aceasta include aproximativ 10 nave de luptă și auxiliare. În luna septembrie a anului trecut, militarii ruși au informat despre prezența în Marea Mediterană a două submarine.

 

Fregata Amiral Essen îndeplinește misiuni în Marea Mediterană începând din luna decembrie 2019.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Essen aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN. Aceasta este una din cele trei fregate Proiect 11356 introduse în dotare în ultimii ani.

Fregata Amiral Essen se rotește, la aproximativ trei luni, alături de fregatele Amiral Grigorovici și Amiral Makarov în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

În prezent, fregata Amiral Essen asigură și conducerea grupării.

În estul Mării Mediterane și în portul sirian Tartus se află, în prezent, cinci platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, toate din cadrul FRMN. Este vorba despre fregata Amiral Essen, nava de patrulare Dmitri Rogachev și submarinele Novorossiysk, Stary Oskol și Krasnodar.

30 ianuarie 2020
Fregata Amiral Essen a Flotei ruse din Marea Neagră a sosit în portul Limassol din Cipru

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE