28 februarie 2019

Sursa: militarynews.ru​​​​​​​​​​​​​​, remnmilitary.blog

  Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 28.02.2019, fregata Amiral Essen a ieșit din Sevastopol și a luat curs către strâmtorile de la Marea Neagră.

 

După traversarea strâmtorilor, nava urmează să intre în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană”, se arată în comunicatul de presă.

 

În urma sosirii în Marea Mediterană, nava va înlocui fregata Amiral Makarov, care îndeplinește misiuni în zona operativă îndepărtată din noiembrie 2018.

 

În cadrul procesului de pregătire pentru marș, echipajul fregatei a executat o serie de exerciții navale, conform pregătirii de curs a navelor de suprafață, în punctul de dislocare permanentă și pe mare.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Essen aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN. Nava este una din cele trei fregate Proiect 11356 primite în ultimii ani în dotarea flotei. A doua navă de acest tip, Amiral Grigorovici, este inactivă în prezent, fiind supusă unui proces de reparații la Sevastopol, iar a treia navă, Amiral Makarov, desfășoară misiuni în Marea Mediterană, asigurând conducerea Grupării navale operative a Forțelor Navale.

Ultima misiune îndeplinită de fregata Amiral Essen în Marea Mediterană a fost executată în perioada august-decembrie 2018. În ultima parte a acesteia nava a asigurat și conducerea grupării navale. Probabil, și în perioada următoare fregata Amiral Essen va fi nava principală a Forțelor Navale din estul Mării Mediterane.

Fregata Amiral Essen, purtătoare de rachete Kalibr, este una dintre cele mai active nave ale FRMN. În anul 2018, nava a petrecut, în total, aproximativ 300 de zile pe mare.

Fregata Amiral Essen a FRMN a ieșit din Sevastopol și se îndreaptă spre Marea Mediterană

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE