20 mai 2020

Sursa: militarynes.ru

 Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), căpitan rang II Aleksei Rulev, a declarat că, pe 20.05.2020, fregata Amiral Grigorovici, purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, a părăsit Marea Mediterană și a luat curs către Oceanul Indian.

 

“Fregata Amiral Grigorovici a FRMN, împreună cu remorcherul de salvare Professor Nikolay Muru, a început tranzitarea Canalului Suez, în direcția Oceanului Indian”, a precizat Rulev. Acesta a menționat că navele au intrat în Canalul Suez din Marea Mediterană, unde au îndeplinit misiuni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

 

“Echipajele fregatei și navei de salvare ale FRMN vor executa un marș în acvatoriul Oceanului Indian, pentru demonstrarea drapelului Federației Ruse”, a spus reprezentantul oficial al flotei. Potrivit declarațiilor sale, după trecerea prin Canalul Suez, navele FRMN vor traversa Marea Roșie și apoi Strâmtoarea Bab-el-Mandebsk și Golful Aden, din care vor ieși în Oceanul Indian.

 

“Capabilitățile tehnice ale celor două nave le permit să îndeplinească misiuni la latitudinile sudice, iar echipajele vor acumula experiența navigației în regiunile menționate”, a adăugat Rulev.

 

Fregata Amiral Grigorovici este dotată cu complexul de rachete de mare precizie Kalibr-NK. Aceasta a participat la mai multe misiuni în zona coastelor Siriei, în compunerea escadrei Forțelor Navale ale Federației Ruse.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Grigorovici aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol, fiind una din cele trei nave Proiect 11356 din compunerea FRMN.

Nava se află în Marea Mediterană din luna martie 2020, când a fost adusă în zonă, împreună cu fregata Amiral Makarov, pe fondul tensionării situației din nordul Siriei.

Deplasarea fregatei în Oceanul Indian este prima de la introducerea în dotarea FRMN, în timp ce remorcherul de salvare Professor Nikolay Muru a mai îndeplinit o misiune în această zonă.

Probabil, decizia de deplasare a celor două nava în Oceanul Indian a fost luată ca urmare a unei relaxări relative și stabilizare a situației din nordul Siriei, unde militarii ruși continuă să desfășoare misiune de patrulare comune cu militarii turci. Pentru navele rusești, regiunea Oceanului Indian oferă o serie de provocări privind navigația, lupta împotriva pirateriei maritime sau prezența navală a SUA.

 

Fregata Amiral Grigorovici a FRMN a ieșit din Marea Mediterană și se îndreaptă spre Oceanul Indian

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE