26 iunie 2020

Sursa: militarynews.ru

 Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 26.06.2020, fregata Amiral Grigorovici efectuează traversarea Strâmtorilor Daradenele și Bosfor, urmând să intre în Marea Neagră. 

 

“Nava revine la Sevastopol, după ce a îndeplinit misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană”, se arată în comunicatul de presă.

 

Pe timpul îndeplinirii misiunilor stabilite, echipajul fregatei a efectuat și un marș în Oceanul Indian, unde a participat la activități destinate prezentării drapelului rus în regiune.

 

“Potrivit planului de rotire a forțelor FRMN în zona maritimă îndepărtată, fregata Amiral Grigorovici a fost înlocuită de fregata Amiral Makarov, care a sosit anterior în Marea Mediterană”, au precizat reprezentanții flotei.

 

Fregata Amiral Grigorovici este purtătoare de armamente de mare precizie, respectiv a rachetelor de croaziră de tip Kalibr. Nava a participat de mai multe ori la operația împotriva luptătorilor sirieni, din zona de coastă a Siriei.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele două fregate Proiect 11356 fac parte din compunerea Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN. Cea de-a treia navă de acest tip, fregata Amiral Essen a revenit pe 25.06.2020 în punctul de dislocare permanentă, după ce a fost prezentă în dispozitivul FRMN din Golful Sevastopol pentru Parada Militară din 24 iunie.

Fregata Amiral Grigorovici a traversat Canalul Suez pe 20.05.2020, împreună cu remorcherul de salvare Professor Nikolai Muru, deplasându-se spre Oceanul Indian.

Nava se afla în Marea Mediterană din luna martie 2020, când a fost adusă în zonă, împreună cu fregata Amiral Makarov, unde se afla deja și fregata Amiral Essen, pe fondul tensionării situației din nordul Siriei.

Ulterior, fregatele Amiral Essen și Amiral Makarov au revenit în Marea Neagră, iar fregata Amiral Grigorovici a preluat conducerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

 

Fregata Amiral Grigorovici a FRMN revine la Sevastopol din Marea Mediterană

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE