31 ianuarie 2019

Sursa: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

  Agenția rusă Interfax, citând o sursă bine informată, a anunțat, pe 31.01.2019, că specialiștii Întreprinderii 13 de Reparații Navale a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) și ai societății Sevmorzavod din Sevastopol vor asigura repararea fregatei Amiral Grigorovici.

 

Fregata va fi ancorată la docul Servmorzavod pe 01.02.2019. Se estimează că repararea acesteia va dura aproximativ o lună”, a precizat sursa.

 

Anterior, se anunțase că acest lucru se va întâmpla în cea de-a treia decadă a lunii ianuarie.

 

Fregata Amiral Grigorovici este prima din cele trei fregate Proiect 11356 construite pentru FRMN la Șantierul Naval Iantar din Kaliningrad, parte a Corporației întrunite constructoare de nave. Aceasta a fost predată Forțelor Navale pe 11 martie 2016, iar la scurt timp s-a deplasat spre Marea Mediterană. În perioada în care s-a aflat în compunerea escadrei Forțelor Navale ruse din Marea Mediterană, nava a executat atacuri cu rachete Kalibr asupra unor ținte ale teroriștilor din Siria.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Grigorovici aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN.

 

Ținând cont de faptul că și nava amiral a FRMN, crucișătorul Moscova se află în reparații, celelalte două fregate Proiect 11356 din organica diviziei, Amiral Essen și Amiral Makarov, vor rămâne navele principale ale flotei în perioada următoare.

 

În timp ce fregata Amiral Essen se află în Marea Neagră, fregata Amiral Makarov îndeplinește misiuni în cadrul Grupării navale permanente a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană, asigurând și conducerea acesteia.

 

Fregata Amiral Grigorovici a FRMN va fi inactivă timp de aproximativ o lună

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE