Surse: mil.ru, militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 07.11.2019, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă, echipajul fregatei Amiral Makarov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), care îndeplinește misiuni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană, a executat un complex de antrenamente planificate, în comun cu echipaje ale elicopterelor Ka-27PS și Ka-27PL.

 

Piloții Aviației navale a FRMN, în cooperare cu echipajul fregatei, au desfășurat activități pe mare, efectuând decolări și aterizări în timpul mișcării navei sau a staționării acesteia la ancoră, precum și antrenamente de căutare și urmărire a submarinelor.

 

În paralel, în scopul verificării sistemelor complexelor de aviație ale navei, au fost desfășurate antrenamente ale marinarilor de la bord, care asigură zborurile elicopterelor.

 

La exerciții au participat elicoptere Ka-27PL și Ka-27PS, care au executat aproximativ 20 de decolări și aterizări.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Elicopterul de tip Ka-27PL reprezintă versiunea de luptă antisubmarin, în timp ce elicopterul Ka-27PS este echipat pentru desfășurarea misiunilor de căutare-salvare pe mare.

Trebuie precizat faptul că la bordul fregatei Amiral Makarov poate fi ambarcat un singur elicopter Ka-27. Probabil că al doilea elicopter provine de pe o altă navă din cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Este foarte posibil ca la antrenamentele desfășurate în estul Mării Mediterane să fi participat și unul din cele două submarine diesel-electrice, Proiect 636.3, care sunt staționate în portul sirian Tartus.

În prezent, în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană se află patru platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, respectiv fregata Amiral Makarov, nava de patrulare Vasili Bykov și submarinele Stary Oskol și Krasnodar. Toate aceste nave și submarine aparțin FRMN. Probabil că fregata Amiral Makarov asigură și conducerea grupării.

Pe alângă acestea, în estul Mării Mediterane și în Baza Navală – Tartus mai îndeplinesc misiuni fregatele Pytlivy și Yaroslav Mudry, aparținând FRMN și Flotei din Marea Baltică, preum și alte nave de luptă și auxiliare.

Conform ordinelor conducerii politico-militare a Federației Ruse, din compunerea grupării ar trebui să facă parte între 10 și 15 nave de luptă și auxiliare, între care cel puțin o platformă purtătoare de rachete de croazieră Kalibr. Cu toate acestea, în ultimii ani, în regiune s-au aflat în permanență cel puțin trei nave dotate cu rachete de acest tip. De peste doi ani de zile, în Baza Navală – Tartus sunt dislocate două submarine ale FRMN, Proiect 636.3. Timp de un an și jumătate au îndeplinit misiuni în cadrul acesteia submarinele Veliky Novgorod și Kolpino. În primăvara acestui an, cele două submarine au fost înlocuite cu Stary Oskol și Krasnodar

07 noiembrie 2019
 Fregata Amiral Makarov a FRMN a executat exerciții cu aviația ambarcată, în Marea Mediterană

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE