Surse: mil.ru, militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 23.09.2019, fregata Amiral Makarov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a ieșit din Sevastopol și a luat curs către Strâmtorile Bosfor și Dardanele.

 

În cadrul marșului de lungă durată, marinarii ruși vor vizita insulele grecești Corfu și Vido, unde vor participa la activitățile forumului civic Săptămâna rusă în Insulele de la Marea Ionică. În cadrul acestuia vor fi organizate zilele memoriale ale celebrului amiral Fedor Ushakov, sub comanda căruia, în anul 1799, marinarii ruși au eliberat insulele de invadatorii străini.

 

Pe timpul marșului, la bordul navei se va afla icoana principală a Forțelor Navale ale Federației Ruse Sfântul Apostol Andrei Primul Chemat, care va fi dusă pe Insula Corfu și în punctul de dislocare al Grupării navale operative din Marea Mediterană din portul sirian Tartus.

 

Marșul fregatei Amiral Makarov în Marea Mediterană se va desfășura sub conducerea comandantului FRMN, veceamiral Igor Osipov.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, după escalele din insulele grecești, fregata Amiral Makarov se va deplasa în portul sirian Tartus și va începe să îndeplinească misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Fregata va fi a cincea platformă purtătoare de rachete de croazieră Kalibr din Marea Mediterană. În prezent, în portul Tartus și în estul Mării Mediterane se află două submarine ale FRMN, Stary Oskol și Krasnodar, precum și două nave mici purtătoare de rachete ale Flotilei din Marea Caspică (FRMC), Veliky Ustiug și Uglici.

Este posibil ca fregata Amiral Makarov să preia conducerea grupării, în timp ce una dintre navele FRMN, probabil Veliky Ustiug, aflată în misiune din 10.06.2019, va părăsi Marea Mediterană.

Este de remarcat și faptul că pentru comandantul FRMN, viceamiral Igor Osipov, va fi prima deplasare la Tartus de la preluarea funcției pe 08.05.2019.

23 septembrie 2019
  Fregata Amiral Makarov a FRMN a ieșit din Sevastopol și se îndreaptă spre Marea Mediterană

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE