25 iunie 2020

Sursa: militarynews.ru

 Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 24.06.2020, fregata Amiral Makarov va efectua transferul din Marea Neagră în zona maritimă îndepărtată, urmând să completeze escadra Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.  

 

“Fregata Amiral Makarov a FRMN a început traversarea Strâmtorilor Bosfor și Dardanele spre Marea Mediterană. Nava urmează să intre în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale”, se arată în comunicatul de presă.

 

Pentru echipajul fregatei, este al doilea transfer din Marea Neagră în Marea Mediterană din acest an.

 

În Marea Mediterană acționează pe baze permanente o escadră a Forțelor Navale ale Federației Ruse. Aceasta include aproximativ 10 nave de luptă și auxiliare.

 

Fregata Amiral Makarov este dotată cu rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune de tip Kalibr, dezvoltate de societatea Novator din cadrul concernului de apărare aerocosmică Almaz-Antey.

 

Anterior, spre Marea Mediterană s-au îndreptat submarinul Rostov pe Don, dotat cu rachete de croazieră Kalibr, precum și nava mare de desant Azov, ambele din compunerea FRMN. Potrivit site-urilor turcești, nava de desant Azov se deplasează spre portul sirian Tartus, unde este dislocată o bază de asigurare tehnico-materială a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Makarov aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN. În dotarea diviziei se află trei nave de acest tip, primite în înzestrare în perioada 2014-2016.

Fregatele Proiect 11356 ale FRMN se rotesc în misiune în cadrul Grupării navale operative din Marea Mediterană, asigurând, de regulă, și conducerea acesteia.

În prezent, în Marea Mediterană se află fregata Amiral Grigorovici, care a revenit în regiune după o deplasare în Oceanul Indian.

Cea de-a treia fregată, Amiral Essen, se află la Sevastopol, unde a făcut parte din dispozitivul naval al FRMN la Parada militară din 24 iunie.

 

Fregata Amiral Makarov a FRMN va îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative din Mediterană

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE