22 aprilie 2020

Sursa: iz.ru

 Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 21.04.2020, că fregata Ladny a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a încheiat reparațiile și va ieși pe mare, la jumătatea lunii mai. Nava se află la doc începând din anul 2016.

 

Pe timpul reparațiilor, au fost înlocuite motoarele de marș ale navei, care își epuizaseră resursele. În prezent, sistemul de propulsie al navei a fost repus în funcțiune, iar pregătirile pentru refacerea capacității de marș a acesteia sunt în curs de finalizare. În afară de aceasta, la bordul navei au fost efectuate o serie de modificări constructive.

 

Armamentul principal al fregatei este reprezentat de complexul universal de rachete Rastrub-B, care este capabil să distrugă atât submarine, cât și nave de suprafață. De asemenea, la bordul acesteia se află aparate de torpile și bombe reactive antisubmarin. Apărarea antiaeriană a navei este asigurată de complexul de rachete antiaeriene cu rază scurtă de acțiune Osa-M. De asemenea, artileria este reprezentată de două instalații de artilerie, calibru 76,2 milimetri. Acestea sunt capabile să distrugă ținte terestre, navale și aeriene la distanțe de până la 15 kilometri.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Ladny aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN.

Până în anul 2014, în compunerea diviziei s-au aflat crucișătorul Moscova, distrugătorul Kerci și fregatele Ladny, Pytlivy și Smetlivy. Ulterior, acesteia i s-au alăturat și cele trei fregate noi ale Proiectului 11356, respectiv Amiral Grigorovici, Amiral Essen și Amiral Makarov.

După anul 2016, divizia s-a confruntat cu probleme grave, majoritatea navelor vechi fiind inactive. Astfel, crucișătorul Moscova și fregata Ladny au fost supuse unor procese de reparații, care sunt finalizate abia în prezent. Distrugătorul Kerci a fost avariat în urma unui incendiu și a fost retras din înzestrare, la începutul acestui an. De asemenea, este planificat ca, în scurt timp, fregata Smetlivy să fie transformată în muzeu.

Probabil, din cauza acestei situații, conducerea Forțelor Navale a decis aducerea în Marea Neagră, în perioada următoare, a unor fregate Proiect 22350.

 

Fregata Ladny a FRMN va reveni în serviciul de luptă, la jumătatea lunii mai

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE