09 iunie 2020

Sursa: flot.com

 Fregata Smetlivy va fi scoasă în mod oficial din compunerea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), până la sfârșitul lunii iulie. După cum a precizat pentru agenția de presă RIA Novosti deputatul de Sevastopol din Duma de Stat, Dmitri Belik, în acest interval se așteaptă predarea navei în patrimoniul filialei locale a parcului Patriot.

 

Potrivit datelor agenției, Smetlivy trebuia să devină navă-muzeu până pe 09 mai 2020, însă, din cauza coronavirusului, aceste planuri au fost corectate.

 

În luna iunie, nava urmează să fie andocată la Sevmorzavod, după care va fi organizată o ceremonie oficială de scoatere a acesteia din compunerea flotei. Pe fregata Smetlivy, la fel ca și pe crucișătorul Aurora, va rămâne un echipaj cu dimensiuni reduse, pentru a asigura flotabilitatea navei.

 

Fregata Smetlivy, Proiect 01090, se află în serviciul de luptă din anul 1969. Aceasta are un deplasament de 4.460 de tone și o lungime de 144 de metri. Nava dezvoltă o viteză de 30 de noduri. Armamentele principale ale acesteia sunt reprezentate de opt instalații de lansare pentru rachetele antinavă H-35 Uran, o instalație de artilerie AK-726, două complexe de rachete antiaerine Volna, un aparat de lansare a torpilelor, calibru 533 de milimetri, și două lansatoare de bombe reactive RBU-1000.

 

În luna august 2019, fregata Smetlivy a asigurat escortarea distrugătorului american Porter în Marea Neagră.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: După scoaterea din înzestrare a fregatei Smetlivy, în compunerea Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol a FRMN vor mai rămâne dintre navele vechi doar crucișătorul Moscova și fregatele Ladny și Pytlivy.

La acestea se adaugă cele trei fregate noi Proiect 11356: Amiral Grigorovici, Amiral Essen și Amiral Makarov.

În perspectivă, divizia va primi una sau două fregate Proiect 22350 sau/și Proiect 22350M. De asemenea, este posibil ca pentru FRMN să mai fie finalizată o fregată Proiect 11356 din cele două fregate rămase neterminate în Șantierul Naval Yantar din Kaliningrad.

La începutul acestui an, din compunerea diviziei a fost scos și distrugătorul Kerci, care a fost avariat în urmă cu câțiva ani, din cauza unui incendiu.

Ziua Forțelor Navale este sărbătorită în Federația Rusă în ultima duminică din luna iulie.

 

Fregata Smetlivy a FRMN va fi scoasă din serviciul de luptă și transformată în muzeu

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE