24 martie 2020

Sursa: tass.ru

 Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a anunțat că, pe 23.03.2020, forțe aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au trecut la monitorizarea unor fregate ale Italiei și Canadei, care au intrat în acvatoriul Mării Negre.

 

“Forțe și mijloace ale FRMN asigură urmărirea activităților fregatelor Virginio Fasan și Fredericton aparținând Forțelor Navale ale Italiei și Canadei, care, pe 23 martie 2020, la ora 13.00, au intrat în Marea Neagră”, se arată în comunicatul de presă al centrului.

 

În perioada mai-iunie 2019, nave din cadrul Forțelor Navale ale Italiei și Canadei au intrat împreună în Marea Neagră pentru participarea la o serie de exerciții naționale și internaționale, cu legătură între ele: Saber Guardian-2019, Shabla-2019, Strike Back-2019 și Swift Response-2019.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Procedurile standard ale FRMN de monitorizare a navelor străine din Marea Neagră prevăd întrebuințarea de forțe și mijloace navale, aeriene și terestre pentru supravegherea activităților desfășurate de acestea în regiune.

La sfârșitul lunii februarie 2020, FRMN a monitorizat activitățile desfășurate în Marea Neagră de distrugătorul american Ross, prezent în regiune din 23.02.2020.

De asemenea, misiunea anterioară desfășurată de distrugătorul Ross în Marea Neagră a fost monitorizată direct de nava mică purtătoare de rachete Vyshniy Volochek. Pe 16.12.2019, echipajul navei a executat un exercițiu cu echipajele unor avioane Su-24M și Su-27, precum și cu echipajul unui complex de rachete de coastă Bastion, pe fondul prezenței distrugătorului Ross în Marea Neagră. De asemenea, pe 23 decembrie, două avioane Su-24M, escortate de un avion de vânătoare Su-30SM, au simulat executarea de lansări de rachete de croazieră asupra distrugătorului american.

 

FRMN monitorizează două fregate ale NATO, care au intrat în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE