Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Pe 28.02.2019, în poligonul Nikolo-Aleksandrovsky din Ținutul Stavropol, echipaje ale Aviației Forțelor Terestre au desfășurat activități de transport și debarcare, în secret, a desantului aerian tactic, în spatele pozițiilor adversarului convențional.

 

Echipajele elicopterelor au fost alertate, după care au zburat pe un aerodrom operativ de rezervă.

 

Ulterior, în poligon, echipajele elicopterelor au desfășurat transportul, în secret, și debarcarea desantului aerian și, de asemenea, au îndeplinit misiuni de sprijin cu foc al acțiunilor detașamentelor de asalt, însoțind coloanele de tehnică militară și livrând muniții și diferite mărfuri cu destinație militară.

 

În etapa următoare a exercițiului, echipajele elicopterelor au debarcat grupuri de cercetare în raioanele de ducere a acțiunilor de luptă, le-au acordat sprijin cu foc și au distrus desantul aerian al adversarului convențional.

 

Scopurile de bază ale exercițiului constau în perfecționarea pregătirii de zbor a echipajelor elicopterelor, a modalităților de întrebuințare în luptă a Aviației Forțelor Terestre în timpul debarcării desantului aerian, precum și în întărirea cooperării dintre comandanții subunităților de infanterie moto și echipajele elicopterelor.

 

O parte dintre episoadele exercițiului se desfășoară pe timp de noapte.

 

La exercițiu participă aproximativ 10 echipaje ale elicopterelor de transport și asalt Mi-8AMTȘ Terminator și ale elicopterelor de atac Mi-35M.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile se desfășoară în cadrul unui exercițiu tactic cu dublă partidă la nivel batalion al Brigăzii 205 Infanterie Moto – Budennovsk a Armatei 49 arme întrunite – Stavropol. Acesta este executat, în perioada 25.02-01.03.2019, cu participarea a 1.500 de militari.

Probabil, elicopterele aparțin Regimentului 55 Elicoptere – Korenovsk din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don. În prima etapă a exercițiului, acestea au fost redislocate pe aerodromul din Budennovsk.

28 februarie 2019
 F.Rusă: Exercițiu de transport și debarcare în spatele pozițiilor adversarului în RM Sud

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE