Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 21.03.2019, că, în cadrul unui exercițiu tactic de zbor, piloții avioanelor de vânătoae și bombardament aparținând Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană vor desfășura activități practice de realimentare în aer.

 

La exercițiu vor participa aproximativ 20 de avioane, între care bombardiere de front Su-24 și Su-34, precum și avioane de vânătoare Su-27 și Su-30SM. În calitate de cisternă aeriană va fi întrebuințat un avion de tip Il-78, care este capabil ca, la un singur zbor, să asigure realimentarea a opt-zece aeronave.

 

Realimentarea în aer va fi efectuată la altitudini de până la 6.000 de metri, la viteze de 550-600 de kilometri pe oră, cu o distanță între avioane de aproximativ 20 de metri.

 

La misiunile de realimentare în aer vor participa piloți din clasele I și II, care au efectuate peste 400 de ore de zbor. Piloții execută primele opt-zece ieșiri împreună cu instructorii, după care trei-patru zboruri în mod independent.

 

Pregătirea echipajelor pentru realimentarea în aer permite ca, în cazul în care este necesară, să se efectueze redislocarea subunităților de aviație pe aerodromuri îndepărtate, fără aterizare. Pentru asigurarea transferului la distanță, pe traiectul de zbor sunt ridicate în aer avioane-cisternă.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic de zbor se execută în cadrul Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk și Diviziei 4 Aviație Mixtă – Marinovka aparținând Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Avioanele de tip Su-24 aparțin Regimentului 11 Aviație Mixtă – Marinovka din cadrul Diviziei 4, în timp ce restul avioanelor provin de la regimente ale Diviziei 1. Astfel, avioanele Su-34aparțin Regimentului 559 Aviație de Bombardament – Morozovsk, avioanele Su-30SM provin de la Regimentul 31 Aviație de Vânătoare – Millerovo, iar avioanele Su-27 de la Regimentul 3 Aviație de Vânătoare – Krymsk.

Realimetarea avioanelor în aer este una dintre cele mai complicate proceduri întrebuințate în timpul procesului de instrucție și luptă.

În ultima perioadă se înregistrează o intensificare a activităților de zbor desfășurate cu avioane ale Aviației Operativ-Tactice din cadrul Regiunii Militare Sud.

21 martie 2019
 F.Rusă: Piloții Aviației Operativ-Tactice din RM Sud vor executa misiuni de realimentare în aer

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE