25 octombrie 2019

Sursa: tass.ru, remnmilitaryblog.com

 

     Ministerului Apărării al F.Ruse a informat, pe 24.10.2019, că un divizion de rachete antiaeriene tip S-400 și o baterie de rachete și artilerie antiaeriană tip Pantsir-S au fost dislocate în Serbia, unde vor participa la etapa a doua a exercițiului ruso-sârb de apărare antiaeriană "Scutul slav-2019”. Conform comunicatului, este pentru prima dată când astfel de sisteme sunt implicate în exerciții pe teritoriul altui stat, militarii și tehnica aferentă fiind transportate cu aeronave ale Aviației Militare de Transport.

 

     Sistemele S-400 și Pantsir-S vor fi desfășurate în cadrul Bazei Aeriene sârbe din localitatea Batajnica și vor intra în compunerea grupării de forțe ruso-sârbe. Subunitățile de apărare antiaeriană din cele două țări vor executa activități de descoperire, escortare, clasificare și distrugere a unui întreg spectru de ținte aeriene ale unui adversar convențional.

 

     Ministerul Apărării al F.Ruse a mai precizat că exercițiul "Scutul slav-2019” este la prima ediție și include două etape. Prima a avut loc în septembrie pe teritoriul F.Ruse la Centrul de pregătire și întrebuințare în luptă al Forțelor Aerocosmice, din Regiunea Astrahan. A doua etapă se desfășoară în perioada 23-29 octombrie, în Serbia.

 

     Comentariu remnmilitaryblog.com: Prima etapă a exercițiului "Scutul slav-2019” s-a desfășurat, în perioada 10-14 septembrie, în poligonul Ashuluk din Regiunea Astrahan. La aceasta au participat echipaje de apărare antiaeriană din F.Rusă și Serbia care au folosit stații de radiolocație, sisteme S-400 și Pantsir-S din înzestrarea trupelor ruse.

 

     Cu această ocazie, militarii sârbi s-au familiarizat și cu alte categorii de tehnică din dotarea Forțelor Aerocosmice ale F.Ruse, precum radarele Volga și Gamma, sau cu complexe automatizate. De asemenea, aceștia au fost puși la curent cu lecțiile învățate de specialiștii ruși în timpul acțiunilor militare din Siria.

 

     Înaintea participării la partea practică a exercițiului comun din poligonul Ashuluk, militarii sârbi au parcurs un stagiu de pregătire, pe simulatoare, la Centrul de Instrucție al Trupelor de Rachete Antiaeriene ale F.Ruse din Gatchin, în apropiere de Sankt Petersburg.

 

     În timpul episoadelor practice din poligonul Ashuluk, participanții la exercițiu au respins un atac aerian masiv executat de un adversar convențional și au lansat rachete, în condiții de bruiaj, asupra unor ținte ce au imitat obiective la joasă altitudine, mare altitudine, manevrabile și balistice.

 

     Trebuie menționat faptul că un divizion de rachete antiaeriene S-400 Triumf include opt instalații de lansare, cu câte patru rachete fiecare, iar o baterie de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S are trei instalații de lansare.

F.Rusă a dislocat pentru prima dată în străinătate complexe antiaeriene S-400 și Pantsir-S

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE