Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 

     Avioane ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană staționate pe timp de pace în Crimeea vor fi dislocate pe aerodromuri din alte regiuni, în conformitate cu planul exercițiului de conducere a aviației și apărării antiaeriene din Regiunea Militară Sud.

 

      Astfel, echipaje ale avioanelor de vânătoare Su-30SM și de bombardament Su-34 au fost trecute la un nivel superior de pregătire pentru luptă, în scopul redislocării pe aerodromuri operative din regiunile Kuban și Stavropol. Ulterior, aeronavele vor îndeplini misiuni de zbor în zona poligoanelor din Regiunea Astrahan, parcurgând o distanță de aproximativ 1.000 de kilometri.

 

     De asemenea, scoaterea aviației de pe aerodromurile de dislocare de sub atacul adversarului va fi executată și în unitățile de aviație dislocate în Regiunea Rostov și în zona Kuban a Ținutului Krasnodar.

 

    Gruparea de aviație constituită va participa la executarea unui atac masiv cu rachete. Vor fi întrebuințate în luptă peste 100 de avioane și elicoptere ale Regiunii Militare Sud.

 

    Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile sunt executate în cadrul exercițiului de conducere a aviației și apărării antiaeriene a Regiunii Militare Sud, aflat în curs de desfășurare în perioada 06-16.08.2019.

 

     Acesta include redislocarea tehnicii de aviație de pe aerodromurile din Crimeea, Regiunea Rostov și Ținutul Krasnodar pe aerodromuri din Regiunea Astrahan, Ținutul Stavropol și Republica Osetia de Nord.

 

     Avioanele de tip Su-30SM și Su-34 aparțin Regimentului 31 Aviație de Vânătoare – Millerovo și Regimentului 559 Aviație de Bombardament – Morozovsk, ambele din compunerea Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk.

 

     În Crimeea se află două regimente ale Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek, respectiv Regimentul 37 Aviație Mixtă – Gvardeiskoe și Regimentul 38 Aviație de Vânătoare – Belbek. Acestea sunt înzestrate cu avioane de tip Su-24, Su-25, Su-27 și Su-30M2.

 

     Este interesant de remarcat faptul că autoritățile ruse alternează numărul de avioane și elicoptere participante la exercițiu, anunțând fie 100, fie 300. În mod normal, ținând cont de faptul că este vorba totuși de un exercițiu de conducere, numărul de avioane și elicoptere întrebuințate ar trebui să fie mai redus, respectiv să fie considerată credibilă cifra de 100 de aparate de zbor. Aceasta a fost și cifra inițială anunțată de reprezentanții Regiunii Militare Sud. Ulterior însă, numărul de avioane și elicoptere a fost crescut la 300.

08 august 2019
 F.Rusă: Aeronave din Crimeea vor fi dislocate pe aerodromuri din regiunile Kuban și Stavropol

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE