Surse: tass.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 07.06.2019, subunități ale marii unități de infanterie moto din Osetia de Nord aparținând Armatei 58 arme întrunite au fost alertate și au început executarea unui marș către poligonul Tarskoe.

 

“Peste 1.500 de militari au fost alertați și au trecut la deplasarea către raionul indicat din poligonul Tarskoe de lângă Vladikavkaz, unde vor desfășura acțiuni tactice de instrucție în defensivă”, se arată în comunicatul de presă.

 

Potrivit planului exercițiului, militarii vor îndeplini elemente tactice ale manevrei în defensivă, pe timp de zi și de noapte, întrebuințând aproximativ 300 de unități de tehnică militară. Între misiunile îndeplinite se vor afla: organizarea cooperării în timpul concentrării focului asupra pozițiilor de tragere identificate ale adversarului, coordonarea acțiunilor plutoanelor și companiilor cu operatorii complexelor care utilizează aparate de zbor fără pilot, în timpul descoperirii adversarului aflat în ofensivă.

 

Militarii vor executa trageri de luptă cu armamentul individual și cu armamentele din dotarea mașinilor de luptă ale infanteriei BMP-3 și tancurilor T-90A, precum și cu instalațiile de artilerie autopropulsate Msta, lansatoarele multiple de proiectile reactive Tornado-G și aruncătoarele de mine Podnos.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Subunitățile participante la activitățile de pregătire pentru luptă aparțin Brigăzii 19 Infanterie Moto – Vladikavkaz din cadrul Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz.

Brigada de infanterie moto are structură organizatorică standard, având în plus un batalion cu destinație specială (Spetsnaz) și în minus un divizion de rachete antiaeriene.

Începând de la sfârșitul anului 2018, probabil de la 01 decembrie, în cadrul marii unități a început procesul de reorganizare în divizie.

În perspectivă, Armata 58 arme întrunite – Vladikavkaz va dispune de trei divizii. Astfel, pe lângă Divizia 42 Infanterie Moto existentă deja, vor mai fi formate alte două divizii, prin reorganizarea Brigăzii 19 Infanterie Moto – Vladikavkaz și a Brigăzii 136 Infanterie Moto – Buinaksk.

Este de remarcat faptul că în cadrul Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz a început în forță perioada de instrucție de vară. În primele patru zile ale acesteia, au fost alertate deja două brigăzi, respectiv Brigada 12 Rachete – Mozdok și Brigăzii 19 Infanterie Moto – Vladikavkaz.

07 iunie 2019
 F.Rusă: Alertarea unei brigăzi de infanterie moto din RM Sud

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE