Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 19.04.2019, în timpul unui exercițiu tactic desfășurat în poligonul Kapustin Yar, subunități de rachete antiaeriene aparținând marii unități din Regiunea Volgograd au distrus drone de mici dimensiuni, cu ajutorul noilor complexe de rachete și artilerie antiaeriană Tunguska-M1.

 

Subunitățile de rachete antiaeriene au îndeplinit peste 30 de misiuni de descoperire și distrugere a mijloacelor de atac aerian ale adversarului convențional.

 

În timpul executării tragerilor de luptă, au fost întrebuințate rachete-țintă, care imitau aparate de zbor pilotate și fără pilot, la altitudini de până la șapte kilometri.

 

O atenție specială în timpul activităților subunităților de rachete antiaeriene a fost acordată executării tragerilor de luptă împotriva țintelor aeriene de mici dimensiuni, care imitau dronele adversarului convențional.

 

La exercițiu au participat peste 100 de militari și aproximativ 30 de unități de armament și tehnică militară, inclusiv complexe de rachete antiaeriene Strela-10 și complexe de rachete și artilerie antiaeriană Tunguska.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic s-a desfășurat în cadrul Brigăzii 20 Infanterie Moto – Volgograd a Armatei 8 arme întrunite – Novocerkask.

La acesta au participat militari din cadrul divizionului de rachete antiaeriene și divizionului de rachete și artilerie antiaeriană. În compunerea acestora se află câte șase complexe Strela-10 și Tunguska.

Trupele Regiunii Militare Sud desfășoară activități de luptă împotriva dronelor în baza lecțiilor învățate în timpul conflictului din Siria. Bazele militare ruse de la Tartus, dar mai ales de la Hmeimim, au fost supuse în mod frecvent unor atacuri cu drone.

Lupta împotriva dronelor se realizează, în special, cu subunități de apărare antiaeriană și de război electronic.

19 aprilie 2019
 F.Rusă: Apărarea Antiaeriană din RM Sud a desfășurat activități de luptă împotriva dronelor

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE