Surse: mil.ru, tvzvezda.ru, remnmilitaryblog.com

  Locțiitorul comandantului Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, general locotenent Iuri Grehov, a declarat că, pe 27.03.2019, în cadrul unui exercițiu desfășurat în poligonul Ashuluk din Regiunea Astrakhan, complexe de rachete antiaeriene S-400 și S-300, precum și complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S au distrus ținte care simulau rachete de croazieră și avioane ale adversarului convențional.

 

Potrivit declarațiilor lui Grehov, exercițiul a fost executat în cadrul Conferinței aeriene de foc a Federației Ruse și Republicii Belarus, la care din partea belarusă a participat o delegație a Ministerului Apărării.

 

Mijloacele de apărare antiaeriană au efectuat lansări de rachete antiaeriene dirijate asupra unor ținte care simulau zborul unor obiecte aerodinamice și balistice. În acest scop au fost întrebuințate aproximativ 20 de ținte de tip KabanStrizh și Armavir.

 

La manevre au participat 400 de militari din Federația Rusă și peste 40 de unități de tehnică.

 

Comentariu remnmilitaryblog.comConferința aeriană de foc a Federației Ruse și Republicii Belarus se desfășoară în fiecare an, la sfârșitul lunii martie.

La ediția din acest an, între altele, pe 27.03.2019, au fost efectuate lansări de rachete cu bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3.

28 martie 2019
 F.Rusă: Apărarea antiaeriană rusă a executat lansări de rachete în poligonul Ashuluk

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE