Surse: rmil.ru, militarynews.ru, tass.ru, remnmilitaryblog.com

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 11.07.2019, în cadrul unui exercițiu comun al Trupelor de Desant Aerian și Aviației Militare de Transport, aproximativ 2.400 de militari din cadrul marii unități de desant-asalt din Novorossiysk au fost desantați în partea estică a Peninsulei Crimeea, pe două platforme de aterizare.

 

“Militarii au fost transportați la distanță mare, cu 40 de avioane de tip Il-76, care au decolat de pe aerodromurile Ivanovo-Nord și Ulianovsk-Est, și au fost desantați pe platformele de aterizare Naimanskaya și Ohchi-Oba din Crimeea”, se arată în comunicatul de presă.

 

Desantarea s-a realizat de la o altitudine de 600 de metri din 40 de avioane Il-76, care au evoluat în două fluxuri paralele. Conform planului exercițiului, după desantare, militarii au cucerit obiective ale adversarului convențional și au distrus formațiuni înarmate ilegale.

 

“În cadrul etapei principale a exercițiului, pentru prima dată, pe teritoriul Crimeii, am desantat peste 2.400 de militari, după care am îndeplinit misiuni tactice cu subunitățile de desant-asalt. Astfel, după regruparea pe platformele de aterizare, acestea au distrus obiective ale adversarului convențional și formațiuni înarmate ilegale, și au cucerit un aerdrom de campanie pentru aterizarea pe acesta a avioanelor Aviației Militare de Transport”, a declarat locțiitorul șefului de stat major al Trupelor de Desant Aerian, general maior Aleksei Naumets.

 

Potrivit precizărilor sale, exercițiul a demonstrat coeziunea și acțiunile profesioniste ale echipajelor avioanelor Il-76 ale Aviației Militare de Transport și subunitățile Trupelor de Desant Aerian.

 

“Faptul că platformele de aterizare pe care s-a efectuat desantarea sunt unele dintre cele mai complicate, deoarece se află în apropierea apei, iar desantul a fost efectuat în două fluxuri paralele de câte 20 de avioane fiecare, aflate la distanțe minime între ele, a confirmat pregătirea comandanților și militarilor pentru efectuarea desantului în condiții dificile”, a spus Naumets.

 

Comandantul Aviației Militare de Transport, general locotenent Vladimir Benediktov, a declarat că, în timpul exercițiului din estul Crimeii, a fost elaborată o nouă tactică a desantării. Potrivit precizărilor sale, întrebuințarea acesteia a permis reducerea semnificativă a timpului de desantare a subunităților din cadrul Trupelor de Desant Aerian.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul comun al Trupelor de Desant Aerian și Aviației Militare de Transport a fost executat în perioada 08-11.07.2019, cu participarea a peste 2.400 de militari din cadrul Diviziei 7 Desant-Asalt – Novorossiysk și a 40 avioane de transport de tip Il-76.

În prima etapă a exercițiului, pe 08.07.2019, avioanele Il-76 aparținând Regiunile Tver, Pskov și Orenburg au aterizat pe aerodromurile Krymsk, Krasnodar și Armavir, unde au ambarcat militarii din cadrul subunităților de desant-asalt. Ulterior, aceștia au fost desantați pe platformele de aterizare Budihino și Andreevka din Regiunile Kostroma și Ulianovsk. Desantul a fost efectuat cu sisteme de parașutare D-10, de la altitudini de 600 de metri, la fel ca și în cea de-a doua etapă a exercițiului, desfășurată în Crimeea.

Exercițiul a fost executat sub conducerea comandantului Aviației Militare de Transport, general locotenent Vladimir Benediktov.

După cum au anunțat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, desantarea din Crimeea a fost sprijinită din aer de două patrule de avioane Su-27 și Su-25 ale Aviației Operativ-Tactice a Regiunii Militare Sud. Controlul situației aeriene și conducerea echipajelor în aer au fost asigurate de echipajele a două avioane A-50U și Il-22-SURT.

Trupele de Desant Aerian și Aviația Militară de Transport desfășoară în mod frecvent exeerciții comune, ținând cont de faptul că acestea sunt destinate să lucreze împreună, pentru proiecția rapidă a forței la distanțe mari.

Exercițiul desfășurat în perioada 08-11.07.2019 a avut mai multe particularități, între care: amploarea mare, dată de numărul de militari și de avioane implicate, executarea a două desantări similare în decurs de trei zile, în două locații diferite, întrebuințarea noii tehnici de desantare cu fluxuri paralele, pentru reducerea timpului desantului, întrebuințarea pentru prima dată a două platforme de aterizare din Crimeea, aflate în apropierea apei.

12 iulie 2019
 F.Rusă: Aproximativ 2.400 de militari ruși au fost desantați în Crimeea din 40 de avioane 

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE