Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Pe 12.04.2019, în cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă, subunități aparținând Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, împreună cu forțe ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), desfășoară activități de organizare a cooperării intercategorii, în acvatoriul Mării Negre.

 

Activitățile planificate de pregătire pentru luptă se desfășoară pe fondul execițiului Forțelor Navale Întrunite ale NATO, Scutul mării -2019, care reprezintă un bun prilej pentru forțele FRMN și Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană de a îndeplini misiuni de instrucție și luptă potrivit destinației, în condiții reale de luptă.

 

Aviația Operativ-Tactică a executat zboruri de pe aerodromurile de dislocare din Ținutul Krasnodar și Regiunea Rostov pe aerodromuri de rezervă, situate inclusiv în Crimeea. De asemenea, în peninsulă a fost amplasat un punct de conducere comun al aviației regiunii și forțelor FRMN. Echipajele navelor de luptă desfășoară misiuni de cooperare cu aviația în sistemul de cercetare și asalt pentru apărarea obiectivelor importante ale infrastructurii de coastă din peninsula Crimeea, precum și de contracarare a grupărilor navale ale adversarului convențional în zona maritimă.

 

În diverse etape ale activităților, forțele aviației și flotei acționează după principiul amic – inamic, ceea ce asigură caracterul cu dublă partidă al misiunilor de instrucție și luptă, permițând comandanților să adopte decizii nestandardizate și în afara șabloanelor.

 

Echipaje ale complexelor de rachete antiaeriene S-400 dislocate în Crimeea au desfășurat misiuni de identificare, escortare și distrugere a țintelor aeriene în zona de responsabilitate, executând lansări electronice de rachete asupra țintelor descoperite.

 

În calitate de adversar convențional au acționat avioane de vânătoare bombardament Su-34, care, anterior, au efectuat zboruri în Crimeea de pe aerodromul de dislocare din Regiunea Rostov. În timpul zborurilor, echipajele au desfășurat misiuni de bombardament asupra unor ținte terestre complexe. Avioanele de vânătoare-bombardament au fost distruse cu lansări electronice de rachete de către complexele S-400 Triumf, înainte de finalizarea misiunilor de intrucție și luptă.

 

Exercițiul comun al NATO Scutul mării-2019 se desfășoară, începând cu 08.04.2019, în raioane din sud-vestul Mării Negre, cu participarea de nave și aviație din SUA, Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda, Turcia și România, în cooperare cu reprezentanți ai Forțelor Armate ale Georgiei și Ucrainei.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile forțelor ruse din Marea Neagră sunt desfășurate sub conducerea directă a comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general colonel Aleksandr Dvornikov, și implică peste 6.000 de militari.

Deși oficialii ruși susțin că acestea sunt planificate și au loc în cadrul unei verificări de control asupra perioadei de instrucție de iarnă, misiunile au un caracter inopinat și se dezvoltă în funcție de ordinele primite de la conducerea regiunii.

Este de remarcat faptul că, în ultimele zile, dar în special pe 11.04.2019, partea rusă a simulat lansări electronice de rachete cu toate mijloacele moderne aduse în Crimeea de la preluarea peninsulei în anul 2014. Este vorba, în primul rând, despre submarinul Rostov pe Don și fregata Amiral Grigorovici, complexele de apărare de coastă Bastion și Bal, precum și de complexele de rachete antiaeriene S-400. De asemenea, sunt de remarcat acțiunile avioanelor de vânătoare-bombardament Su-34 și ale avioanelor de vânătoare Su-30SM.

Așadar, după o primă întrebuințare în luptă a tuturor acestor mijloace în timpul operației desfășurate pe teritoriul Siriei, Federația Rusă are din nou ocazia să acționeze în condiții reale, în Marea Neagră, întrebuințând în calitate de ținte navele de luptă și avioanele participante la exercițiul NATO.

Activitățile din Marea Neagră se vor prelungi, cel puțin, până la încheierea exercițiului Scutul mării-2019. După cum au anunțat reprezentanții Regiunii Militare Sud, verificarea de control asupra perioadei de instrucție de iarnă va dura până la sfârșitul lunii aprilie.

 

 

12 aprilie 2019
 F.Rusă: Aviația și flota din RM Sud exersează cooperarea intercategorii în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE