Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Pe 16.04.2019, un număr de 16 avioane ale Aviației Operativ-Tactice au efectuat un zbor, fără escale intermediare, în Regiunea Astrakhan, pentru executarea unui exercițiu tactic de zbor.

 

La activități participă 14 avioane de vânătoare MiG-31BM din Ținutul Perm și două avioane de vânătoare-bombardament Su-34 din Regiunea Chelyabinsk.

 

În timpul exercițiului, echipajele avioanelor vor desfășura mai multe episoade tactice: depășirea mijloacelor de apărare antiaeriană ale adversarului convențional, cu întrebuințarea complexelor multifuncționale de război electronic instalate pe avioanele Su-34, respingerea unui atac grupat cu rachete de aviație, precum și căutarea individuală, escortarea și distrugerea țintelor aeriene cu rachete din clasa aer-aer.

 

La activitățile de pregătire pentru luptă, care vor dura până pe 20.04.2019, participă aproximativ 100 de persoane din rândul personalului navigant și tehnic.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: La începutul lunii aprilie, forțe și mijloace din Regiunea Militară Centru au executat un exercițiu de amploare în poligoanele Ashuluk și Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan. La acesta au participat 4.000 de militari și peste 700 de unități de armament și tehnică de luptă, între care 60 de avioane. În cadrul exercițiului au fost întrebuințate complexe de rachete antiaeriene S-400 și S-300, precum și avioane Su-34, Su-24și MiG-31BM.

Exercițiul tactic de zbor început pe 16.04.2019 se desfășoară tot în unul din cele două poligoane, cel mai probabil la Ashuluk.

Avioanele de vânătoare MiG-31BM aparțin Regimentului 764 Aviație de Vânătoare – Perm (aerodromul Bolshoe Savino), iar avioanele de vânătoare-bombardament Su-34 provin de la Regimentul 2 Aviație Mixtă – Chelyabinsk (aerodromul Shagol). Ambele regimente fac parte din structura Diviziei 21 Aviație Mixtă – Chelyabinsk a Armatei 14 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Ekaterinburg

17 aprilie 2019
 F.Rusă: Avioane ale Regiunii Militare Centru au fost redislocate în sudul Federației Ruse

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE