02 august 2019

Sursa: mil.ru

 

     În perioada 25.07 - 03.08.2019, cinci avioane supersonice de vânătoare tip MiG-31BM dislocate din Regiunea Militară (RM) Centru în Regiunea Astrahan din RM Sud, desfășoară un exercițiu aerian.


     Pe 01.08, aeronavele MiG-31BM au exersat o luptă aeriană, care a constat în identificarea, urmărirea și distrugerea a cel puțin 10 ținte aeriene cu suprafață mică de reflexie radar (ținte tip M-6). Pentru lovirea țintelor, care au evoluat la o distanță de 25 km și la o înălțime de aproximativ 7000 m, au fost întrebuințate rachete aer-aer cu sistem de ghidare în infraroșu.


     Pentru executarea exercițiului, au mai fost dislocate din RM Centru încă cinci avioane, de tipurile An-12 și An-26. În activități, au fost implicați aproximativ 70 de militari, personal navigant și tehnic.
  

     Avioanele MiG-31BM au fost dislocate de la o distanță de aproape 4000 de km, din Ținutul Krasnoyarsk, cu escale pentru alimentare, pe aerodromuri militare din Regiunea Novossibirsk și Ținutul Perm.
    

     Comentariu BSMAP: Principalele caracteristici tehnico-tactice ale MiG-31BM, care îl fac un avion de vânătoare dintre cele mai bune, sunt: viteza de peste 3000 km/h, plafonul maxim de zbor mai mare de 20 de km, raza de acțiune de peste 1500 de km și încărcătura maximă de aproape 26 de tone.


     Pe lângă acestea, avionul de vânătoare MiG-31BM este înzestrat cu un radar de înaltă performanță ce poate identifica ținte până la o distanță de 320 de km. Urmărește simultan până la 24 de ținte și poate angaja lupta cu maxim 8. Acest radar îi conferă astfel, o capacitate apropiată de a unui avion din clasa AWACS (avertizare timpurie și control). De altfel, conform specialiștilor militari ruși avionul are la bord un sistem de conducere integrat cu sistemele de conducere a apărării antiaeriene de la sol.


     În plus, aeronava MiG-31BM poate fi echipată cu noile rachete aer-aer tip R-37 (intrate în înzestrare în 2018) considerate printre cele mai performante la nivel mondial, care au o viteză de șase Mach și o rază de acțiune de 400 de km. Astfel, un grup de cinci avioane de vânătoare MiG-31BM controlează un front cu o deschidere de 1000 de km.


     În opinia experților militari ruși, în caz de conflict, NATO ar distruge într-o primă fază apărarea antiaeriană, aviația și sistemele de rachete ale adversarului. În aceste condiții, o escadrilă de MiG-31BM echipate cu rachete R-37 și dislocată la o distanță sigură, poate înlocui cu succes apărarea antiaeriană a Regiunii Militare Sud bazată pe sisteme S-400, potențial distrusă în urma unui atac masiv al NATO.

F.Rusă: Avioane de vânătoare MiG-31BM dislocate în Regiunea Militară Sud pentru un exercițiu

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE