Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Pe 22.03.2019, cinci avioane de vânătoare-interceptare de tip MiG-31BM au efectuat un zbor de pe aerodromul de dislocare din Kansk (Ținutul Krasnoyarsk) până în poligonul Ashuluk (Regiunea Astrakhan), pentru executarea tragerilor de luptă, în cadrul unui exercițiu tactic de zbor.

 

Avioanele au zburat pe un traiect cu o lungime de aproximativ 4.000 de kilometri, cu două escale pentru realimentare la Novosibirsk și Perm. În timpul exercițiului, piloții vor efectua aproximativ 50 de decolări, pe timp de zi și de noapte, cu întrebuințarea rachetelor dirijate din clasa aer-aer. În calitate de adversar vor evolua avioane de vânătoare MiG-29, care vor lansa țintele aeriene.

 

La activități participă aproximativ 100 de militari din cadrul personalului navigant și tehnic, precum și 10 avioane ale Regiunii Militare Centru, între care MiG-31BMAn-12 și An-26.

 

Exercițiul va dura până la sfârșitul lunii martie.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele MiG-31BM aparțin Regimentului 712 Aviație de Vânătoare – Kansk din cadrul Diviziei 21 Aviație Mixtă – Shagol a Armatei 14 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Ekaterinburg.

Regimentul dispune de 24 de avioane (două escadrile) de vânătoare-interceptare modernizate de tip MiG-31BM.

Procedura de aducere a avioanelor și complexelor de apărare antiaeriană din Regiunile Militare Centru și Vest în Regiunea Militară Sud pentru executarea tragerilor de luptă este una întrebuințată frecvent, datorită condițiilor unice oferite de poligoanele din Regiunea Astrakhan (Kapustin Yar și Ashuluk).

23 martie 2019
 F.Rusă: Avioane MiG-31BM din RM Centru vor executa trageri de luptă în RM Sud

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE