Surse: mil.ru,  remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 17.07.2019, piloții avioanelor de asalt Su-25SM3 aparținând regimentului de aviație din zona Kuban al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană au desfășurat activități de interceptare și ducere a luptei aeriene cu adversarul convențional, la altitudini cuprinse între 150 și 3.000 de metri.

 

Misiunile tactice au fost executate pe avioanele modernizate Su-25SM3 intrate în dotarea unității de aviație la sfârșitul anului trecut. Potrivit planului de întrebuințare în luptă, piloții au executat în poligon lansări de rachete nedirijate și bombe asupra unor ținte, care imitau coloane de tehnică blindată ale adversarului convențional. În total, au fost efectuate peste 20 de zboruri, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

 

De asemenea, tot la altitudini cuprinse între 150 și 3.000 de metri și cu viteze între 300 și 800 de kilometri la oră, piloții cu experiență au executat elemente complexe de pilotaj, atât orizontale, cât și verticale.

 

Misiunea de bază a zborurilor constă în elaborarea unei metodici unice de pregătire a personalului de zbor în exploatarea avioanelor Su-25SM3 și efectuarea celor mai dificile exerciții în timpul unui curs de pregătire pentru luptă.

 

Accentul a fost pus pe lucrul în condiții meteorologice dificile și pe efectuarea zborurilor la altitudini mici, în condiții de conducere radiotehnică a echipajelor de la sol.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele de asalt modernizate Su-25SM3 aparțin Regimentului 960 Aviație de Asalt – Primorsko-Akhtarsk din cadrul Diviziei 4 Aviație Mixtă – Marinovka a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

În dotarea regimentului se află o escadrilă de avioane de tip Su-25SM3. Ultimele trei avioane de acest tip au fost primite în înzestrare pe 31 octombrie 2018. Probabil, acestea au participat la activitățile de instrucție pentru luptă din 17.07.2019.

Este de remarcat faptul că, de la începutul anului 2019, avioanele de asalt de tip Su-25SM3 de la Primorsko-Akhtarsk au fost întrebuințate intens în procesul de pregătire pentru luptă. La multe dintre activități a participat toată escadrila de avioane de acest tip, executând misiuni la nivel de celulă, patrulă și chiar escadrilă.

17 iulie 2019
 F.Rusă: Avioanele Su-25SM3 din RM Sud au simulat lupta aeriană, la altitudini extrem de mici

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE