Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 24.05.2019, că, în timpul unui exercițiu tactic, efectivele divizionului de rachete antiaeriene Buk-M3 dislocat în zona de responsabilitate a Flotilei ruse din Marea Caspică (FRMC) au îndeplinit misiuni de respingere a unui atac aerian al adversarului convențional.

 

“Potrivit scenariului exercițiului, radarul schimbului de serviciu al echipajului unui complex de rachete antiaeriene a descoperit un avion al adversarului, care se îndrepta spre Baza Navală a FRMC din Daghestan. Ținta a fost interceptată și distrusă”, se arată în comunicatul de presă.

 

Militarii au îndeplinit misiunea de luptă fără să pregătească mai întâi o nouă poziție, iar mijloacele radioelectronice au descoperit aeronava la limita maximă posibilă.

 

Complexele Buk-M3 au intrat în serviciul de luptă pentru acoperirea obiectivelor și navelor FRMC în noiembrie 2017.

 

Complexul Buk-M3 continuă linia complexului Buk-M2. Radarul complexului permite descoperirea țintelor la altitudini începând de la 10 metri. Complexul asigură distrugerea acestora la distanțe de până la 70 de kilometri și la altitudini de până la 35 de kilometri.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Divizionul de rachete antiaeriene Buk-M3 aparține Brigăzii 67 Rachete Antiaeriene – Vladikavkaz din cadrul Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz.

Brigada din Republica Daghestan dispune de patru divizioane de acest tip, operaționalizate la sfârșitul anului 2017.

24 mai 2019
 F.Rusă: Complexe Buk-M3 au respins un atac aerian în zona de responsabilitate a FRMC

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE