Surse: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

 Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 15.04.2019, în cadrul unui exercițiu desfășurat în Ținutul Krasnodar, artileriștii brigăzii de apărare de coastă a Bazei Navale – Novorossisk au distrus un detașament de nave al adversarului convențional, care se pregătea să execute debarcarea desantului maritim pe litoral.

 

“Potrivit rezultatelor misiunilor de instrucție și luptă îndeplinite, toate țintele au fost distruse, cu succes, de către artileriști, cu ajutorul indicării țintelor și repartizării acestora între echipaje, pentru distrugerea eficientă a detașamentului de nave și forței vii a adversarului convențional”, se arată în comunicatul de presă.

 

Tragerile cu complexele de coastă de artilerie autopropulsată Bereg au fost efectuate în poligonul Zhelezny Rog din Ținutul Krasnodar, unde subunitățile brigăzii de apărare de coastă au sosit după efectuarea unui mars de instrucție.

 

Statul major al FRMN a informat că exercițiul are un caracter planificat.

 

Complexul Bereg este destinat pentru distrugerea navelor de suprafață mici și medii, care se deplasează cu viteze de până la 20 de noduri, la apropierea acestora în zonele de coastă.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexele Bereg participante la exercițiu aparțin Brigăzii 11 Rachete și Artilerie de Coastă – Anapa.

Din punct de vedere organizatoric, brigada se află în structura Corpului 22 Armată – Simferopol al Trupelor de Apărare de Coastă ale FRMN. Din punct de vedere operativ, brigada se subordonează Bazei Navale – Novorossiysk, la fel ca toate structurile FRMN aflate pe litoralul Ținutului Krasnodar.

Brigada 11 Rachete și Artilerie de Coastă include un divizion de complexe de rachete Bastion,un divizion de complexe de rachete Bal și un divizion de complexe de artilerie Bereg.

În structura FRMN se mai află o brigadă similară, Brigada 15 Rachete și Artilerie de Coastă – Sevatopol. În organica acesteia se află tot trei divizioane (două cu complexe de rachete mobile Bastion și Bal și unul cu complexe staționare Utes).

15 aprilie 2019
 F.Rusă: Complexe de artilerie de coastă Bereg ale FRMN au efectuat exerciții în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE